5 ползи за здравето от корена от магданоз

Подобрява здравето на костите
Обновена: 16 сеп 2023 10:28 | 16 сеп 2023 10:27, Михаела Лазарова
1
5 ползи за здравето от корена от магданоз
Снимка: Istock

Магданозът е една от най-ароматните и вкусни подправки, заемащи централна част в нашата традиционна кухня, а и не само. Той е популярен в кухнята на много други народи благодарение на превъзходните си вкусови и хранителни качества.

Коренът на магданоза е един елемент от състава му, на който не обръщаме достатъчно внимание. Той обаче заслужава специално място в кухнята ви, защото притежава фантастични ползи за здравето, благодарение на свойствата, хранителните си вещества и елементи, които съдържа.

Какви са ползите за здравето от корена от магданоз?

За здрава сърдечносъдова система

Коренът от магданоз е полезен за сърцето и кръвоносните съдове. В него се съдържат големи количества калий, който участва в контрола на кръвното налягане. Този минерал подобрява и еластичността на кръвоносните съдове, което прави кръвообращението по-лесно и качествено.

За здрав имунитет

Коренът от магданоз е полезен и за имунната система. Богат е на витамин С и антиоксиданти, които са важни за подобряване на имунните защити на организма. Големите количества витамин С се борят с инфекциите, свободните радикали и микробите. Той е важен и за правилното делене на клетките.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много дебел тоз корен :)))