6 неща, които не трябва да правите преди посещение при лекар

Избягвайте цветни храни преди колоноскопия
11
6 неща, които не трябва да правите преди посещение при лекар
Снимка: Istock

Прегледите при лекар понякога се налагат внезапно при спешност, но в повечето случаи са предварително планирани и с насрочен час. Ако имате предстоящ преглед при лекар специалист, в зависимост от причината, поради която отивате, има неща, с които е важно да се съобразите.

Преди да посетите лекаря си, в зависимост от типа преглед е важно да не правите някои неща, които могат да навредят на изследването или прегледа, да влошат картината или да предизвикат погрешни заключения.

Какво не трябва да правите преди посещение при лекар?

Ако отивате при кардиолог, не пийте кафе

Посещението при кардиолога ви почти задължително предполага измерване на кръвното налягане. Ако пиете кафе преди това, стойностите му може да се повишат и това да измени реалната картина на състоянието ви. Кафето е стимулант, който повишава кръвното налягане и е добре да го избягвате преди преглед.

Не пийте алкохол

Алкохолът може да измени значително кръвната картина и биохимичното изследване. Ако ще измервате например холестерола си, алкохолът преди това може да предизвика повишение на стойностите му. Избягвайте консумацията на алкохол до 10 часа преди изследването.

Ограничете мазните храни

По същата причина, поради която не е добре да пиете алкохол преди изследване на холестерола, консумацията на мазни, пържени, панирани храни е непрепоръчителна. Те ще завишат значително стойностите му, което ще даде погрешна представа на лекаря ви след това. Избягвайте мазните храни ден преди изследването, защото те се разграждат бавно в организма. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Роза преди 6 месеца
Лекарската професия е като всяка друга-има добри,но има и калпави и алчни!С годините се научаваш да различаваш едните от другите.Например преди половин година един хирург ме оперира от херния,без да ми иска никакви пари!Оттогава ходя все при него да се съветвам,дори да не е по хирургичен въпрос!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не си правете планове да ощипете сестрата. Ако някоя по-проклета, не се знае дали не си е запазила някъде от старите, криви и дебели игли за спринцовки. Ще ви тресне инжекция с такова чудо, нямате представа как боли, ако сте по-млад човек и знаете само иглите за еднокатна употреба!
4
3
 
9
 
! Отговори
Невярващ преди 6 месеца
Моята лична лекарка повече от 1 минута на преглед не ми пуска. И за това чакам над 1 час след като ми е минал часа на прегледа да свърши с други пациенти, на които отпуска по 30 Минути. Не вярвам на доктори, не вярвам в добронамереността им. Плащам близо 5000 евро на год. Самоусигуряване за това "удоволствие". Клепача ми се беше подул след удар с пръчка докато си подрязвах градината, офталмолога ми вика - запушване на масни канали!? Не ще и да чуе от къде ми е дошло. Само си мина след месеци
3
4
 
4
 
! Отговори
Доктор Кардиолог преди 6 месеца
Съветите са точни и на място. Не ги подценявайте !!!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много им пука на лекарите, важното е да им дадеш парата.
1
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Не зареждайте пълнителя на АК-47 с бойни патрони...