Хапвайте помело за силен имунитет и здраво сърце

Може да помогне в борбата с растежа на раковите клетки
Обновена: 8 окт 2023 09:15 | 8 окт 2023 09:08, Михаела Лазарова
11
Хапвайте помело за силен имунитет и здраво сърце
Снимка: Pixabay

През есенно-зимния период по-често хапваме цитрусови плодове. Помелото е едно от тях. Той е цитрусов плод, като има различни разновидности. Вкусът му е много подобен на този на грейпфрута, а консумацията му се смята за особено полезна за здравето. Помело е богат на магнезий, мед, калий, фосфор, витамини от група В.

Вижте няколко здравословни причини да го хапвате по-често.

Подсилва имунитета

Помело е чудесен плод, богат на витамин С, който е важен водоразтворим витамин и антиоксидант, играещ ключова роля в имунното здраве. Според западни проучвания, приемането на достатъчно витамин С може да намали симптомите и да съкрати продължителността на инфекциите на дихателните пътища, включително обикновената настинка.

Помело е богат и на други антиоксиданти, които допринасят за намаляване образуването на вредни свободни радикали в тялото, нанасящи вреди върху клетките и водещи до оксидативен стрес.

Забавя признаците на стареене

Храните, които консумираме всеки ден могат да ускорят процесите на стареене или обратното. За щастие, за помело и високото му съдържание на витамин С и антиоксиданти, е известно, че може да помогне за забавяне на признаците на стареене, като предпазва тялото ни от увреждане, причинено от свободните радикали. В допълнение, много разновидности на плода са с високо съдържание на галова киселина, която има ефект против стареене.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анчоска преди 6 месеца
Китайското помело е пълно с химия и всякакви отрови
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както казват поляците - Ело - помело!:)))
6
0
 
2
 
! Отговори
Мравояда преди 6 месеца
До АнонименСтрува 5 лева, ама сега няма. Ще има към средата на ноември. Обаче тогава пускат и миналогодишни, а те не стават за ядене.
5
1
 
3
 
! Отговори
Активен Борец преди 6 месеца
За силен имунитет и здраво сърце,аз лично препоръчвам голяма пенсия със добвки за ,,активен борец" против Царя на България.Гаранцията е поне 90+ години живот.
4
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Грейпфрута вдига кръвното. Поне двама лекари са ми го казвали и още няколко човека> Тия с наднормено тегло и високо кръвно хич да не и вярват на тази статия. Това е за слаби хора с ниско кръвно
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А къде да си го купя, щото в билата няма? И колко струва? Половин заплата. Даже не мога да го разпозная. Но имунитета ми въпреки всичко си е ок.
2
1
 
10
 
! Отговори
Тео преди 6 месеца
Да да ... особено ако имате проблеми с холестерола и пиете лекарства от типа на статините. Ще "припадате" често от кеф, и ще се чудите защо! Никакви грейпфрутови - червен портокал, помелота, грейпрфути не бива да се ядат в съчетание със статини!
1
5
 
16
 
! Отговори
само питам преди 6 месеца
Над 100 годишните баби помело ли са яли?