Смутита за силен имунитет

С полезни съставки
28 окт 2023 14:45, Михаела Лазарова
1
Смутита за силен имунитет
Снимка: Istock

През есента и зимата се нуждаем от по-силен имунитет, за да се справим с предизвикателствата, които вирусите и грипа ни подготвят. През този период вирусните инфекции зачестяват и е много важно да подготвим имунната си система, така че да успее да се справи максимално ефективно срещу атаките на всички патогени.

За целта е силно препоръчително да наблегнете на сезонните продукти, които притежават фантастични хранителни вещества, ценни за имунната система.

От сезонните плодове и зеленчуци можете да си приготвите концентрирани на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти смутита, които ще допринесат значително за подобряване и повишаване на имунитета.

Ето и няколко здравословни варианта.

Смути с джинджифил, цитруси, кисело мляко и канела

Смесете сока от 1 портокал, 1 лимон, с 50 грама обелен и настърган джинджифил. Добавете 1 чаша кисело мляко и щипка канела. Смелете всичко в блендер и изпийте веднага.

Това смути съдържа изключително количество витамини, минерали и антиоксиданти. Джинджифилът действа като натурален антибиотик, имащ противовъзпалителни качества. Канелата притежава засилващи имунната система вещества, а цитрусите са много богати на витамин С – така важен за имунитета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Менто-мастика с тоник.