Притеснение в СЗО от препълнени болници в Китай

Нараснал е броя на респираторните заболявания
23 ное 2023 13:30, Александър Попов
22
Притеснение в СЗО от препълнени болници в Китай
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация изрази вчера загриженост от увеличаването на респираторните заболявания в Китай и призова населението да "вземе мерки", за да се предпазва, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"СЗО изпрати до Китай официално искане за подробна информация относно увеличаването на респираторните заболявания и епидемиите от пневмония, регистрирани при деца", се казва в изявлението, публикувано в "Екс". Организацията препоръчва да се следват "мерки за намаляване на риска от респираторни заболявания".

Мерките, които вече бяха наложени по време на пандемията от COVID-19, включват ваксиниране, дистанциране от болните, оставане вкъщи в случай на симптоми, изследвания и лечение, ако е необходимо, носене на маска при необходимост, добро проветряване на помещенията и миене на ръцете.

След като китайските власти и медии съобщиха за увеличаване на броя на респираторните заболявания, включително огнища на недиагностицирана пневмония при деца в Северен Китай, вчера СЗО поиска "допълнителна епидемиологична и клинична информация, както и лабораторни резултати за тези съобщени огнища при деца, чрез механизма на Международните здравни правила".

Освен това организацията е поискала допълнителна информация за последните тенденции в разпространението на известни патогени като грип, COVID-19, респираторният синцитиален вирус (който засяга предимно бебетата) и микоплазмената пневмония, се добавя в изявлението.

СЗО поддържа контакти с лекари и учени чрез съществуващите ни партньорства и технически мрежи в Китай. Агенцията на ООН заяви, че китайските власти обясняват това увеличение на респираторните заболявания с отмяната на ограниченията, свързани с COVID-19, и с разпространението на известни патогени.

На 13 ноември СЗО заяви пред медиите, че китайските власти са подчертали необходимостта от подобряване на наблюдението на заболяванията в здравните заведения и в общността, както и от укрепване на капацитета на здравната система за управление на пациентите. СЗО не даде информация за отговора на Китай на искането за информация.

Китайският клон на СЗО заяви, че искането на информация при нарастване на броя на респираторните заболявания в страни членки на организацията е рутинно.    

През последните дни медиите в градове като Сиан, в северозападната част на страната, публикуваха видеоклипове на болници, препълнени с родители и деца, които очакват прегледи. Някои потребители на социални медии публикуваха снимки на деца, които си пишат домашните в болница, докато са поставени на венозни системи, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: КитайСЗО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ТИЯ преди 5 месеца
ПАМ,ПАЙЦИ ГИ НАКАЗВА САМИЯТ ВИРУС-ЗАЩОТО И ДО ДНЕС НЕ ОБЯСНИХА НА СВЕТА ОТКЪДЕ ТРЪГНА ЗАРАЗАТА-НИЩО ИМ НЯМА
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това представление втори път нема да мине. Гаранция.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ся ко стана - пак някой е лапонтил нелицензирани и непечени/сурави прилепи на клечка и е фанал новия вариант на некой вирус ли?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Готвят Корона 2024 гадовете. Няма да са дадем тоя път ей да знайти
9
3
 
0
 
! Отговори
Да да, ама не преди 5 месеца
До Напълно НеВаксиниран......колко пък да си нормален :))) като чета какво пишеш, чак не вярвам, че в психиатриите има интернет и имате достъп до новинарски сайтове
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то децата като започнат училище и като стане по-студено, респираторните заболявания рязко се увеличават. И преди 30 години беше така. Родителите също се поразболяват, щото още не им се обличат зимни дрехи, пък и нали все ни омайват как е "топло за сезона". СЗО да не би да се тревожи, че няма да имат подаръци за Коледа, които естествено трябва да пристигнат откъде - от Китай, разбира се. Това с Лапландия, вече е само мит.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей не се научиха китайчугите че без чупене на пейки няма да стане. Сега ще тръгне втори КОВИД от на онзи прилеп брат му. Аман.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Китайците не се ли гордееха с това, че на всеки две седмици отварят по един нов блок на въглищна електроцентрала. В някои от градовете им е най мръсният въздух на планетата. Индийците са истински еколози сравнени с китайците.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото повече ваксинирани срещу Ковид, толкова повече болни. Двете неща са правопропорционални. На невярващите им препоръчвам да се ваксинират срещу Ковид.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
започва се .....
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А за изравнените болници в Газа не се ли притесняват. Поредната измислена и безполезна организация
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СЗ@ е измишльотина а Европа и САЩ да не мислят Цън Цон той е 100 г напред
1
3
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Ясно, Ковид23.