Навици, които вредят на сухата кожа

Горещата вода кара сухата кожа да става още по-суха
12 дек 2023 09:41, Михаела Лазарова
3
Навици, които вредят на сухата кожа
Снимка: Istock

Ако имате суха кожа, някои навици в ежедневието ви може да се окажат много вредни за нея. Сухата кожа изисква внимание и грижи, за да избегнете раздразнения и усещане за опънатост. Ако правите някои неща всеки ден, сухата ви кожа може да стане раздразнена.

Кои са забранените навици при суха кожа?

Прекомерно ексфолиране

Ексфолирането е важно, за да поддържате кожата свежа и да стимулирате регенерирането на клетките. Ако обаче имате суха кожа, трябва да сте по-внимателни с ексфолирането, защото прекаляването с него може да раздразни сухата кожа. Ексфолирайте веднъж седмично, а при по-суха кожа на две седмици.

Не хидратирате

Ако забравяте да хидратирате редовно сухата кожа, тя ще стане раздразнена, опъната, зачервена, по-склонна към бръчки. Всеки тип кожа се нуждае от хидратиране, но това важи с особена сила за сухата кожа. За да избегнете проблеми, нанасяйте хидратиращ продукт сутрин и вечер.

Горещ душ

Горещата вода кара сухата кожа да става още по-суха. Тя започва да се нацепва, да се зачервява, лющи и да влошава състоянието и структурата си. Ако имате суха кожа, а и не само суха, е най-добре да взимате душ с по-хладка вода. Така ще запазите кожата млада и свежа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожалицесуха кожа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мише, а навиците, които вредят на сухото междукрачие?
2
3
 
4
 
! Отговори
навици на момите преди 4 месеца
напоследък да не използват безплатни протеинови добавки от щедри господа предпоставка за суха кожа, а да си хапват сладкиши за успокоение и нарастващ корем
1
0
 
4
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 4 месеца
A зa cyxaтa вoжa, oт koи навици тpeбa ga ce възgъpжaмe?