10 ползи за здравето от пиенето на топла вода с лимон

Помага на мускулите и намалява възпалението
19 яну 2024 07:53, Михаела Лазарова
9
10 ползи за здравето от пиенето на топла вода с лимон
Снимка: Istock

Кога бе последният път, когато си направихте чаша топла вода с малко пресен лимонов сок в нея? Чудесна напитка за енергия, елиминиране на излишните течности и детоксикиране на организма, която можем да пием по всяко време на деня. Нужно е водата да бъде затоплена, а не да е топла от чешмата. Да е приятно топла на температура и да добавим в нея свежия лимонов сок, според вкуса си като количество.

Водата с лимон има редица ползи за здравето. Вижте някои от тях.

1. Допринася за намаляване на холестерола, благодарение на витамин С и полифенолите, които се съдържат в лимоните. Полифенолите се борят с умората и намаляват мазнините в кръвта, наречени липиди. Един добре познат липид се нарича холестерол.

2. Забавя процеса на стареене. Западни проучвания установяват, че пиенето на лимонов сок забавя процеса на стареене на тялото. Един от основните полифеноли в лимоните е ериоцитрин, на който се дължи забавянето на стареенето, смятат учените.

3. Подобрява чревната флора. Още една добра причина да пием по-често топла вода с лимонов сок е, че това помага за промяната на чревната среда, позволявайки на добрите чревни бактерии да се развиват. Това е важно за редовното изхождане, но и за цялостното добро здраве.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
6
 
! Отговори
Трифон преди 3 месеца
Преди 20год за първи път ми сервираха лимонада от лимон! Ще направя за да пием на лозето за което още си търся работничка. Имам работен гащеризон размер М и ръкавици. Работни ботуши ще й дам от мойте 5 чифта. Пишете на лично при интерес
7
8
 
7
 
! Отговори
Ако лимона не ГМО преди 3 месеца
Може и да ви предпази!
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
11.Чалдисаната ви жена вече не мрънка, че не пиете вода с лимон, но тогава се започва: Защо не си купил лимони!? Тази вода не е хубава! Не можа ли да направиш и за мен, а трябва аз да се занимавам!? Защо си направил толкова много, кой ще я пие!?
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Витамин C се губи, при каквато и да е термична обработка. По-добре със студена.
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз пия кафе на гладно
3
0
 
13
 
! Отговори
не вярвам преди 3 месеца
защо само с топла вода а не с топъл чай?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стяга мускулите
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубав ден!