4 грешки при тренировките с ластик, които могат да ви наранят

Ластикът ви е прекалено хлабав
25 яну 2024 21:20, Михаела Лазарова
7
4 грешки при тренировките с ластик, които могат да ви наранят
Снимка: Istock

Упражненията с ластик са един прекрасен начин да стегнете тялото си и да изваете мускулите си в домашни условия. Ластиците до голяма степен имитират тренировките с тежести чрез съпротивление, упражнявано върху мускулите. Това развива тяхната издръжливост, обем, форма и повишава енергийната им ефективност.

Ако не употребявате ластиците по правилния начин обаче, упражненията с тях може да ви наранят, да повишат риска от травми, разтежения, болки.

Кои са грешките с тренировките с ластик, които могат да ви наранят?

Ластикът ви е прекалено стегнат

Препоръчително е да съобразите силата на мускулите си и степента им на развитие със стегнатостта на ластика. Има много тренировъчни ластици с различна степен на стегнатост според индивидуалните нужди.

Ако не сте готови да използвате ластик с голяма сила на опън, не го правете. Вместо това се отдайте на постепенния прогрес. Дайте възможност на мускулите си плавно да свикнат със съпротивлението, да изградят издръжливост и сила, така че постепенно да започнете да увеличавате съпротивлението. В противен случай рискувате да се нараните, а и да направите тренировките си неефективни.

Ластикът ви е прекалено хлабав

Ако пък ластикът, с който тренирате, е твърде хлабав, това няма да доведе до прогрес. За да развиете и стегнете мускулатурата си, мускулите ви трябва да бъдат предизвикани да упорстват на съпротивлението, което им предлагате. Прекалено хлабавият ластик не води до прогрес.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: спортдиетатренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая умее да прави прашки!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ви е много лабав, да ви го натегна?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тренирай с мотика само мазоли излизат :)))