Трикове за добра форма, ако сте над 40

Следете калорийния си прием
20 фев 2024 21:25, Михаела Лазарова
20
Трикове за добра форма, ако сте над 40
Снимка: Istock

Живеем в ерата на възможностите, а чрез социалните медии можем да се „запознаем“ с дами, които живеят на хиляди километри от нас, които поддържат тялото си в топформа и които отдавна са преминали 20-те, 30-те и дори 40-те си години. Такива личности са доказателство, че не можем да спрем времето, но можем да обърнем хода му в наша полза.

Кои са триковете, които могат да ви помогнат да бъдете в най-добрата си форма досега, макар и след 40?

Обърнете внимание на стойката на тялото

Много от нас прекарват твърде много време седнали или приведени с лоша стойка. На тази възраст трябва да се съсредоточите върху развитието на мускулите на горната част на гърба, защото така стойката ви ще се подобри, а това може да ви помогне с много от болките, които са свързани със стареенето.

Това ще ви накара да изглеждате и много по-млади, по-силни и уверени, защото ще стоите по-изправени. Ако поставите основата сега, така ще си помогнете за предотвратяване на прегърбен вид, от който много жени започват да страдат около 60-те си години.

Консултирайте се със специалист

Тествайте нивото си на физически способности, за да научите своите силни и слаби страни. Най-добрият начин да бъдете проактивни за бъдещето си е да оцените с какво „разполагате“ днес, това споделя Грейсън Уикъм, физиотерапевт в Ню Йорк и създател на Movement Vault, приложение за разтягане и мобилност. Четирите ключови области, които трябва да проверите, са силата, стабилността, мобилността и кардиореспираторната годност на вашето тяло – обикновено те намаляват с възрастта.

„Човешкото тяло е изключително издръжливо“, казва д-р Уикъм. За професионална оценка на способностите си уговорете среща с физиолог по упражнения, физиотерапевт или сертифициран личен треньор. Всички тези специалисти след това могат да работят с вас, за да създадат персонализирана тренировъчна програма. Ако това ви се струва много, замислете се за всички проби и грешки, които сте правили. Спестете си време, пари и усилия и се доверете на правилните хора. Само така ще можете да си гарантирате успех.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: фитнесспорткалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 2 месеца
Мише, а трикове ако сме над 40 см?
10
6
 
4
 
! Отговори
Не съм геронтолог преди 2 месеца
и още не почитател на запаяжени отверстия!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 12 Брачед, ако си над 40 и имаш проблем с онази работа правиш като мен..изяждаш един кисел лимон за да ти се накъдри езика и да стане на шкурка и след това знаеш- завираш си главата между краката й, включваш в действие езика.... и на 10- тата минута максимум оная свършва. За всеки случай ползвай едновременно с езика и два пръста ( За пръстите ме помоли един път едно бивше гадже) Няма начин дамата да не откачи.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И разбира се, от заглавието не можеш да разбереш за какво става дума. Над 40 какво? Килограма?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обичайте, бъдете себе си и се пазете!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 10 много зависи какъв спорт упражняваш при диета. И аз мога да бягам лежерно и да съм само на зеленчуци и плодове. Ама хайде да те видя как на зеленчуци само ще вдигаш чували цял ден на борсата.
5
6
 
9
 
! Отговори
Киро Брейка преди 2 месеца
до 4 Диети и тренировки? Нали ако спазваш диета и те натоваря физически както си трябва и ти ще окапеш на първия ден маааа? Няма можеш да си стоиш на краката мааа...
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко хора над 40 години имат хубаво тяло - една част са дебели, а другата част със слаби и съсухрени тела поради някаква болест. Да бъдеш във форма след 40 се изискват диети, тренировки и постоянство.
3
0
 
12
 
! Отговори
43 годишен преди 2 месеца
Мда, тази на снимката като я гледам е мой набор някъде. Дай боже всеки му такъв набор. Тази може да ми е дъщеря бе. Разкарайте снимката и сложете актуална за заглавието.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ходете на лозето с мъжа ви, когато ви кани. Като оправите 1 декар лозе, а мъжа ви Вас, ще се почувствате много по-добре.
1
14
 
9
 
! Отговори
пенционер-ветеран преди 2 месеца
аз съм с 1 крак и половина в гр0ба и пак от 40 годишни не се интересувам, дори и от 30 годишни не се интересувам, от такива дръти само МекияР0н във Франсия се вълнува!