10 храни, богати на протеини

Вкусни и полезни
26 фев 2024 18:45, Михаела Лазарова
2
10 храни, богати на протеини
Снимка: Istock

Протеините са един от основните макронутриенти, важни за организма и здравето. Те са особено важни и за отслабването. Ако обогатите диетата си с протеини и намалите мазнините, ще успеете да постигнете стройна фигура. А ако в добавка тренирате редовно, протеините ще допринесат да развиете и мускулатурата си.

Мазнините са също толкова важни за здравето, защото участват в редица процеси, особено в усвояването на витамини и синтеза на хормони. Те обаче са много богати на калории и затова с приема им трябва да се внимава.

За да успеете да отслабнете и да поддържате стегната фигура е добре да подбирате храни, които са едновременно богати на протеини и по-бедни на мазнини. С тяхна помощ ще ви е по-лесно да постигнете мечтаните резултати.

Кои са храните, богати на протеини и бедни на мазнини?

Скариди

Скаридите и морските дарове въобще са сред примерите за храни, богати на чист протеин и много бедни на мазнини. Скаридите съдържат едва 0,5 грама мазнини за порция от 100 грама. Това ги прави изключително полезни в здравословното и балансирано хранене, целящо контрол на теглото.

Сьомга

Сьомгата е друг пример за мазна риба, която обаче е бедна на наситени мазнини и изключително богата на протеини. Тя е много добър избор за вашата диета за отслабване и поддържане на стегната мускулатура.

Риба тон

Рибата тон е чудесен източник на протеини, беден на калории. Тя съдържа много малко мазнини – едва около 1 грам на порция от 100 грама. Освен това рибата тон е много богата на витамини от група В, витамин А, D, желязо, селен, фосфор, омега-3.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: мазнинирибапротеини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли лъскал на Галена стар е пишете в гугъл сумати сайтове за порно излиза тази певица, не е лоша за нейно добро го правим!