Какво влошава артрита?

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване
15 мар 2024 11:19, Михаела Лазарова
12
Какво влошава артрита?
Снимка: Istock

Артритът е едно от най-често срещаните ревматоидни заболявания. Той засяга предимно хора над 50 години, но понякога може да се прояви и при по-млади хора.

Какво представлява?

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, което се характеризира с множество силни и неприятни за страдащия симптоми. При това заболяване се наблюдават периоди на затихване и обостряне, които много често са провокирани не само от механизмите на самото заболяване, но и от начина на живот.

Днес ще се фокусираме върху няколко предложения как да се предотврати болката и дискомфортът при това състояние, но първо да посочим грешката, която много хора с артрит допускат. А тя е, че не се движат достатъчно, защото вярват, че така ще влошат болката.

Според ревматолози от американската фондация по артритни болести, най-често срещаната заблуда по отношение на артрита е, че не бива да се правят упражнения. Че ако се спортува, това може да влоши състоянието и да усили болезнените усещания. Затова и много хора с това заболяване се самоограничават с движението, мислейки, че това ще им помогне.

Според д-р Илейн Хъши, експерт по артрит към Cleveland Clinic, това е много често срещан мит, който обаче трябва да бъде разбит и обяснен на хората. Д-р Хъши споделя, цитирана от Parade.com, че упражненията при хора с артрит могат да доведат до полезни ефекти, да се подобри гъвкавостта и да се тонизира тялото.

„Иска ни се хората да разберат, че упражненията са добри за артрита в техните стави. Обаче всеки човек трябва да се упражнява на нивото, което е подходящо за него. Ако вашето ниво на движение е ниско, трябва да започнете с дихателни упражнения и постепенно да започнете да правите упражнения на земя.“

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: артриткостистави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 месец
Всяка сутрин си измивайте краката, изсушете ги и намажете пръстите на краката с гел от алое вера. Растението може да го отглеждате вкъщи. Аз така с години наред се лекувам. Слагам гела и в ушите, ако ме заболят. Възпаленията минават за 2-3 часа. Лекувам с него и конюнктивит.Разбира се, че трябва и много движение и натоварване на ставите.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Без чораш ще измръзнещ. Текстилната индустрия беше закрита още от Костов и НАТО, а вълня няма и овцете избити.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки Божи ден треа поддържаш необходимия и нема проблем с никви болести!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки Божи ден трябва да ходиш по тревата бос за 5 - 10 минутки за да напълниш АКУМУЛАТОРА СИ - ТЯЛОТО с тях и да вхланяш ЕЛЕКТРОНИ за неутрализиране на СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ, който имат нужда от ЕЛЕКТРОН за да бъдат неутрализирани. Иначе свободните радикали, ако не са неутрализирани, отиват до някоя твоя жива клетка в тялото, вземат от някой атом на молекулата електрон и я унищожават и нашето тяло старее.... Да сте виждали Кон или Магарица, Муле, Катър да са стари? Няма?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От стискащите те чорапи и тесни обувки по ноктите на краката ти се появява ФУНГУС - кандидоза в ноктите и се лекува само вътрешно, чрез избиване на кандидата по цялото тяло, а не външно - само по ноктите.....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Боси се лепат бълхи.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От стискащите чорапи и тесните обувки, в ноктите се настаняват бактерии и параззити, червеи и започват такива проблеми за човека, носещ тия стискащи чорапи и тесни обувки и радости за паричните доктори!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стискащите обувки правят мазоли на пръстите! Унищожават функцията на кръвообръщение и заедно със стискащите чорапи, правят стъпалата нефункционални. Нашите деди са носели едно време Сървувули..... сами са си ги правили. Отпред където са пръстите са били широки. Сами са си плени нестискащи терлици.... и са били здрави! Факт - без болки в коленете, стъпалата и тем подобни кости по гръбнака, кръста, колената... Чисто и просто - така наречения натурален природен живот!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво влошава артрита? Ми чорапите стискат краката и спират нормалното кръвообръщение в краката. Там в долната част се образуват съсиреци, вените набъбват, стават огромни. Стават тъмни, черни петна от измрели клетки. Тия умрели клетки от недостиг на Кислород след това организма се чуди къде да ги изхвърли! И болети по всички органи в тялото... Така че, престанете да носите стискащи краката чорапи от магазините! По добре ходете боси както животните и ще сте здрави!
2
1
 
3
 
! Отговори
Тау преди 1 месец
Той мита, е наложен точно от докторите. "По-полека ще я караш, не си първа младост.." и други подобни фрази.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раково е но нямат пари за лекарства и става усложнение.