Как да спрете подуването на корема?

Проверете за непоносимост към лактоза
18 мар 2024 23:00, Михаела Лазарова
9
Как да спрете подуването на корема?
Снимка: Istock

Едва ли има човек, който поне веднъж да не е изпитвал дискомфорт в областта на стомаха. Често пъти той е причинен от вида храна и нейното количество, но дали само това са причините за неразположението? В следващите редове ще ви споделим няколко хитринки, с които можете да намалите неприятните усещания.

Разходете се

Може би това е един от най-бързите и ефикасни методи, за да се справите с подуването на стомаха. Физическата активност може да накара червата ви да се движат по-добре, което пък може да помогне за освобождаването на излишните газове. Движението на червата е особено важно, най-вече ако страдате от запек. Една разходка около блока може да ви осигури бързо освобождаване от налягането на излишния газ, който се е задържал в стомаха.

Масажирайте корема

Масажирането на корема може да ви помогне за раздвижването на червата. Особено полезен е масажът, който следва пътя на дебелото черво. Можете да си го направите и у дома, като поставите ръцете точно над дясната тазобедрена кост. Разтрийте с кръгови движения и лек натиск нагоре към дясната страна на гръдния кош. Придвижете се бавно надолу към лявата бедрена кост. Повторете няколко пъти при необходимост.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата все си е шамандура :)))
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпъpдeте се обилно и звучно.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направете така че работата на изпускателната ви система,да ви доставя удоволствие. Аз например не пропускам да се изряскам на места с добра акустика. Например дълги коридори, стълбищни клетки, асансьори,бани и други подобни. По този начин освен насладата от ехото,помагате доста добре и на коремчето си. Единствено бъдете предпазливи на места като ADR зони първи и втори клас, особено ако сте хапвали неща които спомагат за обилно отделяне на парникови газове, задействат се противопожарните системи
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посетете wc :)))