7 ползи от консумацията на хляб с квас

Този вид хляб е прекрасен източник на енергия
23 мар 2024 13:17, Михаела Лазарова
7
7 ползи от консумацията на хляб с квас
Снимка: Istock

Всички знаем колко калорично и вредно е бялото брашно и респективно – белият хляб – и как почти няма диета, която да насърчава консумацията му. За разлика от тях обаче някой други разновидности се славят не само с хранителните си, но и със здравословните си стойности. Хлябът с квас е доста популярен и на пазара се появиха много производители и пекарни, които го предлагат. Но защо да изберем именно него? Ето и няколко причини:

Той е добър вариант за хората с чувствителност към глутен

По-дългото време за приготвяне на хляб с квас означава, че голяма част от протеиновия глутен се разгражда на аминокиселини, преди да го консумирате. Обстойното разточване, месене и други стъпки на приготвяне означава, че е по-лесно за ядене и смилане, особено ако имате лека чувствителност към глутен.

Хлябът с квас е богат на полезни бактерии

Лактобацилус е вид бактерия, открита в хляба с квас. Тя е в по-голямо количество, в сравнение с другите видове хляб и води до по-високи нива на млечна киселина. Това е важно, защото означава, че така има по-малко място за фитинова киселина, която може да бъде потенциално опасна. По-големите количества млечна киселина също водят до по-лесно храносмилане и възможност за усвояване на повече минерали.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: хлябглутенхляб с квас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
док преди 1 месец
До Анонимен 5Точно така е - няма полезен хляб. Същото е с медът по който всички си припадат колко бил полезен и му приписват някакви извънземни качества. Захарта си е захар, разберете го - глюкоза + фруктоза! Няма значение дали идва от хляб, захарни изделия, мед или плодове ! Вдига инсулина до небето и то за кратко - точно тези пикове постоянни са проблема, които водят до инсулинова резистентост и всички последици след това - диабет 2, метаболитни нарушения, възпаления.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са пълни глупости,никакъв вид хляб или тестени изделия не са полезни.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отказването само на 3 неща ще доведе до видимо отслабване само в рамките на 6 месеца - захарни изделия, алкохол и продукти произведени от бяло брашно. Много хора са роби на кефа да плюскат тези неща за 15-20 минути и да поркат, в резултат на което България е на първо място по сърдечно-съдови заболявания в Европа.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз наблягам основно на хляба, иначе не мога да се наям. Боко и сие повеке да ядат...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самун Хляб със салам народен - е много полезно :)))
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички знаем колко калорично и вредно е бялото брашно и респективно белият хляб Откъдя знайте вий ? :)))