8 ползи за здравето от консумацията на репички

Спомагат за детоксикацията на организма
25 мар 2024 22:45, Михаела Лазарова
3
8 ползи за здравето от консумацията на репички
Снимка: Istock

Те са вкусни и хрупкави и част от нашата трапеза през пролетта и лятото. Репичките! Зелената салата ги обича, но са подходяща добавка и към други салати, а вкусът им винаги ни освежава. Те добавят не само приятен и леко пикантен вкус, но имат многобройни ползи за здравето.

Вижте няколко причини да ги хапвате по-често.

Репичките са богати на полезни хранителни вещества. Освен това са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което ги прави отличен избор за здравословното ни меню за добра форма. Консумацията им ни осигурява витамини C, K и фолат, допринасяйки за цялостното здраве и жизненост.

Полезни са за здравето на храносмилателната система. Репичките са отличен източник на полезни фибри, които насърчават здравословното храносмилане. Фибрите подпомагат редовното изхождане, намаляват риска от запек и поддържат добре функциониращата храносмилателна система. Известно е, че репичките благоприятстват и растежа на полезни чревни бактерии.

За силен имунитет. Репичките ни осигуряват добри количества на витамин С. Той е антиоксидантен витамин, който помага за защитата на клетките от увреждане, намалява възпалението и укрепва защитните сили на тялото срещу болести и инфекции. Репичките съдържат и цинк, който допълнително подобрява имунната функция.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ЗдравОсловно преди 1 месец
До Анонимен Да, но газовете лекуват хрема...безплатно
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От репички се пръцka...