Пак липса на медикаменти в аптеките

Те са за хиперфункция на щитовидната жлеза
25 мар 2024 20:08, Инна Ангелова
4
Пак липса на медикаменти в аптеките
Снимка: БГНЕС

Група медикаменти за хиперфункция на щитовидната жлеза започват да липсват в аптеките в страната. За това съобщи председателят на УС на Районната фармацевтична колегия в Смолян Мария Главинкова. "Имаше три медикамента на нашия пазар и трите в момента липсват. Това означава, че хората нямат аналози, с които да заместят назначеното им лечение”, каза още Главникова

Магистър-фармацевтът допълни, че се надява поне един от двата медикамента да се появи отново, за да не се налага хората да прекъсват лечението си.

Други лекарства, които също трудно се намират в аптеките, са инсулиновите. При тях ситуацията се е подобрила. “Все още обаче има 2-3 проблемни вида, с които малко по-трудно се снабдяват аптеките, но не са на пълен отказ”, каза Мария Главинкова.

По думите ѝ става ясно, че някои от лекарствата за епилепсия също остъстват от пазара, но те имат аналогични препарати. “С антибиотиците нещата се нормализират, тъй като малко излизаме от сезона на тяхното по-голямо потребление и мисля, че този път ще се нормализира и при тях снабдяването“, спореди Главинкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: здравелипсалекарства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
дар преди 1 месец
Ти върви 1000 км по на запад и виж истински капитализъм без дефицит.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дефицитът е характерна черта на капитализма. Свиквайте. "Лекуват" го с повишение на цените.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със софтуера за електронните рецепти нарочно пречеха на пациентите да си купуват лекарства и пак имало липса??? Ами все още има някой и друг ден живот това правителство, направо да забранят продажбата на лекарствата, за да може мафиотите да изнасят повече, направо от складовете? Интересно защо през цялото време на така наречената "демокрация" в България постоянно се организират кризи в снабдяването с лекарства и няма наказани или промяна в тази област???
1
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
важното е че единственият от ужким осем въртолета е на ремонт и ще го възстановят в най скоро време.