≈рдоган: »зраел надмина ’итлер, убивайки над 14 000 невинни дечица в √аза

“урци€ ще защитава докрай ѕалестина
ќбновена: 18 апр 2024 11:37 | 18 апр 2024 06:45, ѕетър Ѕойчев
143
≈рдоган: »зраел надмина ’итлер, убивайки над 14 000 невинни дечица в √аза
—нимка Ѕ√Ќ≈—

"”бивайки над 14 000 невинни деца в √аза, »зраел вече надмина нацистки€ лидер јдолф ’итлер", каза снощи турски€т президент –еджеп “айип ≈рдокан, предаде јнадолската агенци€ (јј) за Ѕ“ј.

 "— безусловната подкрепа на «апада »зраел извършва кланета както в √аза, така и на «ападни€ бр€г, които са срамни белези в човешката истори€", коментира още той на среща на парламентарната групата на ѕарти€та на справедливостта и развитието.

 азвайки, че никой не може да постави под въпрос чувствителността на “урци€ към палестински€ въпрос, ≈рдоган добави, че палестинската кауза е дала нов смисъл на живота му. "ƒокато Ѕог ми дава живот, ще продължа да защитавам борбата на ѕалестина и ще бъда гласът на потиснати€ палестински народ", добави ≈рдоган.

—равн€вайки борбата на палестинската съпротивителна група "’амас" с турската война за независимост преди повече от 100 години, ≈рдоган за€ви: "Ќие сме на€сно, че има цена, ко€то тр€бва да платим, казвайки това."

≈рдоган разказа как преди 15 години на —ветовни€ икономически форум през 2009 г. в ƒавос, Ўвейцари€, той предизвика израелското ръководство и неговото потисничество над палестинците с думите: "≈дна минута!", които изключително бързо станаха попул€рни. " огато никой друг не искаше да говори, ние се изправихме и казахме: "’амас" не е терористична организаци€, а съпротивителна група".

ѕредставихме карти в ќќЌ, показващи как през последните 70 години »зраел постепенно окупира земите на ѕалестина", добави той. "Ќие застанахме зад нашите палестински брат€ и сестри по вс€какъв начин, особено в най-трудните времена. ћобилизирахме всички наши ресурси за ѕалестина, за потиснати€ народ на √аза", подчерта ≈рдоган.

“ой повтори решимостта на “урци€ да защитава смело борбата на ѕалестина за независимост при вс€какви обсто€телства.

—лед трансграничната атака на "’амас" на 7 октомври, при ко€то б€ха убити около 1200 души, »зраел води безмилостна офанзива срещу √аза, в ко€то беше отнет живота на близо 34 000 души, повечето от които жени и деца, и б€ха ранени почти 77 000 души.

¬ойната на »зраел срещу √аза принуди 85% от населението на анклава към вътрешно разселване на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и лекарства, а над 60% от инфраструктурата на √аза беше повредена или унищожена, според ќќЌ.

»зраел е обвинен в геноцид в ћеждународни€ съд. ¬ременно решение от €нуари нареди на “ел јвив да спре геноцидните действи€ и да предприеме мерки, за да гарантира, че хуманитарната помощ достига до цивилните в √аза.

“урски€т външен министър ’акан ‘идан се срещна във вторник с лидера на палестинската исл€мистка групировка "’амас" »смаил ’ани€ по време на посещение в  атар, за да обсъди хуманитарната помощ за √аза, усили€та за прекрат€ване на огън€ и въпроса със заложниците, съобщи турски дипломатически източник, цитиран от –ойтерс.

’ани€ ще посети “урци€ този уикенд, за да разговар€ с турски€ президент –еджеп “айип ≈рдоган, отбел€зва агенци€та

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


143
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
114
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќикой не е виждал толкова смърт и разруха 21 век, както палестинците! ƒори в јфганистан не е имало такъв глад ...Ќ€ма конфликт в света с такива размери , цел€щи геноцида на ц€л народ, както в √аза! » това се извършва от една от най- модерните и " цивилизовани" нации!!! “ака е свикнал запада да " цивилизова" останали€ св€т - заграбва територии и избива местното население!
113
0
 
10
 
! ќтговори
Libre comme air преди 1 месец
ћного е прав ≈рдоган....геноцисът в √аза показаќт кра€ на ¬—¬ н€ма по избиван народ от палестински€...от »зраел...» защо тр€бва да обичаме евреите а да мразим палестинците ... √иноцидът в √ј«ј показа истинското рице га евреите...
112
1
 
0
 
! ќтговори
т преди 1 месец
’ем незнаеш хем се напъваш
111
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ое да си вземе “урци€ бе бот ,т€ взе бежанците след екпериментите в —»–»я,»–ј  » ј¬√јЌ»—“јЌ .ќткога един тр€бва да плаща нон стоп сметките на друг.Ќищо общо н€мам с турците нито по в€ра нито по етнос=но това е непочтенно .“€ да не е сиропиталището на света ,едни дрискат като слонове а други сбират като пчелички след т€х
110
13
 
6
 
! ќтговори
Ѕ√ј преди 1 месец
ƒа си ги вземе у турци€ палестинците като толкова много реве.
109
5
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ѕрагматик»збиха хората 40 000 ще има Ѕожие наказание
108
14
 
12
 
! ќтговори
√анди преди 1 месец
» то€ съвсем изплиска легена,’итлер затрива 20 мил. руснаци тъ па нар,не говор€ за ѕолша и други държави, дали децата са по малко от 14 хил.
107
10
 
22
 
! ќтговори
ќбективен преди 1 месец
Ќемой така бре,–еджеп - тво€ при€тел Ѕоко “иквата и негови€ при€тел Ўиши Ћойта упорито защитават »зраел.
106
16
 
27
 
! ќтговори
158 преди 1 месец
 олкото и да не обичаме турците, фактите са си факти..
105
6
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо оооо «ащото уме€т да прав€т пари от нищо. «авист, како!
104
10
 
7
 
! ќтговори
ј турското робство преди 1 месец
беше специална военна операци€ за освобождаване на българите от нацизма.
103
10
 
24
 
! ќтговори
ѕрагматик преди 1 месец
Ќезнам , но 30 години след 500 годишното робство сме били 6 та икономика в ≈вропа и сме имали 5 тата по- големина и сила арми€ в —вета. ј 30 години след 50 годишна дружба сме сред най- слабата икономика в ≈— и сред най- слабите армии в —вета.“ова са фактите другото са ала-бализми.
102
13
 
20
 
! ќтговори
ќффф преди 1 месец
“върде €сно стн откъде получават пподкрепа палестнските терористи ! √осподин ≈рдоган защо не се загрижи по същи€ начин и за кюрдите ??!!!
101
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 101 - върви ли тRоллл партито? √ледам, устроили сте си блаtна сед€нка, а? ƒа не изпуснеш евтините краставици на ∆енски€ между два поста, ей?
100
9
 
22
 
! ќтговори
oooo преди 1 месец
Ќай мразени от всички по света на първо м€сто евреите - защо ли ?
99
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен, јхмат силааааааааааааа, бой по фашистите!
98
7
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј какво да кажем за иззрода «еленски и  иевските фашисти, които убиха над милион слав€ни, сред т€х и деца? »скаме да капитулира този кървав клоун и уррод «еленски, искаме наказание и възмездие за десет годишните убийства, терор и изтезани€ над слав€ните!
97
9
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 99 - не бе! ѕак не си разбрал кой филм са ти пуснали от ћосьфилм - това е то€ филм дето любимите ти братушки лов€ха като животни по улиците бур€ти и дегестанци, за да ги прат€т в "справедливата" месомелачка на ѕутин, докато той вечер€ше със сребърни прибори в бункера!  олко е удобно - баш по ченгесарски - вземате едни факти и ги извъртате точно на обратно! Ќе ви върв€т номерата обаче!
96
6
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен ƒа, "воюват" насила украинците, като ги лов€т по улиците и ги връзват и вкарват в бусове, че имаше случаи и в които ги завързваха и на фронта, за да не изб€гат или стрел€ха в гърба им, ако б€гат, че и границите затвориха като в концлагер. Ќали затова създадоха нацистките зомбирани банди, за да държат насилствено и в подчинение останалите хора. ”краинци, предавайте се на руснаците и не се връщайте , докато свърши войната, за да оживеете!
95
10
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен“урците провеждат геноцид над българите от “раки€(1913 г.), също и над сирийци и арменци, а по-късно, през 1922 г., турците се освобождават от англичаните, вод€т война с англичани и гърци, след което гърците се преселват от јзи€ в днешна √ърци€, за да изб€гат от турски кланета. “урците са били затънали в огромни дългове и към ‘ранци€, затова и ‘ранци€, са искали да унищожат “урци€ , а јнгли€ директно са искали да завземат “урци€.