Скандална загуба с 2:3 в Хавана

След загубата шансовете ни за класиране във финалната четворка за Световната лига в Сърбия и Черна гора остават минимални и минават през две победи над Франция на 24 и 26 юни във Варна
19 юни 2005 13:28,
Скандална загуба с 2:3 в Хавана
Христо Цветанов в атака. Снимка: fivb.com.

Мъжкият национален отбор по волейбол загуби с 2:3 гейма от Куба втория си мач от четвъртия кръг на Световната лига. В петък „лъвовете” надделяха с 3:1 гейма над домакините пред препълнените трибуни в Суидад Депортива Колизеум.

В основата на вчерашната загуба бе скандалното съдийство, което свири няколко топки в полза на домакините именно в решителния тайбрек.

Въпреки лошото начало за нашите национали, които губеха след първото прекъсване с 4:8, успяхме да изравним при 13:13 и дори да поведем 16:15. Геймът обаче бе спечелен от Куба с 27:25.

Следващите две части бяха за момчетата на Мартин Стоев. Успешни блокади, добър сервис и атаки донесоха успеха с по 25:21 и 25:23 точки. Последва отпускане в нашия състав, с което загубихме инициативата, а създаденото напрежение ни попречи да достигнем до успех в следващите два гейма, които завършиха 21:25 и 9:15.

Във временното класиране България е на трето място с актив от 3 победи и 5 загуби. Лидери с по 5 победи и 3 загуби са Куба и Италия, а на последното място е Франция.

След загубата шансовете ни за класиране във финалната четворка за Световната лига в Сърбия и Черна гора стават минимални и минават през две победи над Франция на 24 и 26 юни в Двореца на културата и спорта във Варна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации