МВР шефът: Определено се справяме!

223-ма са лидерите на престъпни групи у нас
Обновена: 23 ное 2010 14:34 | 23 ное 2010 14:30,
373
МВР шефът: Определено се справяме!
Снимка: БГНЕС

Успех в борбата срещу организираната престъпност отчетоха на съвместно съвещание Националното ръководство на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Вътрешният министър Цветан Цветанов отчете, че 223-ма са лидерите на престъпни групи у нас. За сравнение в началото на годината техният брой е бил 250-300 души.

"Определено сме се справили и вървим в правилна посока в борбата с тежката организирана престъпност", похвали се вицепремиерът. Той добави, че сега живеем в по-спокойни условия.

В момента 50 души от т.нар. лидери са с постоянна мярка, 12 – под домашен арест, 13 – с парична гаранция, двама – с подписка, 14 са с издадени присъди и четирима са обявени за общодържавно издирване, отчете още Цветанов. 

Той уточни, че сред сочените за лидери на престъпни групи с присъди са и бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, които наскоро бяха оправдани на първа инстанция.

1269 лица от активния криминален контингент са приведени в известност и по тях се работи. Сериозен проблем са тези, които са с повече от четири висящи дела и генерират престъпност, отбеляза МВР шефът.

Статистиката показва още, че палежите са намалели с 20%, измамите – с 23%, грабежите – с 2%.

Още по темата

„В момента няма отвличания, поръчкови убийства и въоръжени грабежи", похвали се министърът, като добави, че предстоят още операции.

Той обаче отбеляза, има повишаване с 10% на битовата престъпност, но пък разкриваемостта на кражбите се е повишила с 15%.

„МВР ще засили работата на вътрешната сигурност. За нас е изключително важно да неутрализираме къртици“, закани се шефът на вътрешното ведомство.

На въпрос как липсата на осъдителни присъди по знакови дела ще се отрази на следващия евродоклад, Цветанов отговори, че се надява той да бъде обективен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
1
 
! Отговори
ЕЙ ЦЕЦО ПЬПЕША, преди 13 години
ТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ НЕ МОЖЕШ!
300
0
 
1
 
! Отговори
Цецо пьпеша !!! преди 13 години
Справяй се у вас, остави хората на мира пьпеш!
299
0
 
1
 
! Отговори
pipi преди 13 години
Справя се човека,как да не се справя,може за Коледа да си струпа/осигурявам си нещо трудно/ още едно апартаментче с гаражче.
298
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
snimkata e fanala Cwetanow kak se radva 4e v GERB sa resili toi da e sledvastiat Prezident.4estito na Ceco
297
2
 
1
 
! Отговори
one Cec story преди 13 години
Говори ЦецоГовори ЦецоГовори ЦецоГовори ЦецоСтава страшноСтава страшноСтава страшноСтава страшноПускат тея дето ги арестувахмеПускат тея дето ги арестувахмеПускат тея дето ги арестувахмеПускат тея дето ги арестувахмеНема страшноНема страшноНема страшноНема страшноСпрааме се отличноСпрааме се отличноСпрааме се отличноСпрааме се отличноДруги още по-такива ще фанемеДруги още по-такива ще фанемеДруги още по-такива ще фанемеДруги още по-такива ще фанемеГовори ЦецоГледайте ЦецоГласувайте за ЦецоСтрахувайте се от Цецо
296
1
 
0
 
! Отговори
Faneti Mazakura преди 13 години
определено не е така !!!
295
0
 
2
 
! Отговори
НИЩО НЕ ПРАВИШ ,ЦЕЦО преди 13 години
ПРОВЕРИ ,КАКВИ СА ТЕЗИ "ФОНДАЦИЙКИ"....КОИТО Е ИНСПЕКТИРАЛ Р.ПЕТКОВ В САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОВЕРИ И ФОНДАЦИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ, В САЩ!!!КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ,ПЕРАТ ПАРИ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ ЗАД ГРАНИЦА ...ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ, А....НИЕ ГЛАДУВАМЕ!БОРЦИТЕ ПРОТИВ КАПИТАЛА/КОМУНИСТИТЕ/....ФИНАНСИРАТ ,СВЕТОВНИЯ КАПИТАЛ!!!!ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА КОМУНИЗъМА!!!!
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има промяна в работата на следствие и прокуратура, но още не са заработили както трябва, не могат да се преборят с корупцията и престъпленията, които се прикриват от прокурори и следователи. За да има повече ефективни присъди спешно трябва да се създаде нов НК и НПК, защото съгласно сега действащите не може да бъде осъден почти никой, има закони от преди 30 години и такива, създадени специално в полза на организираната престъпност.
293
0
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 13 години
Абе тая снимка,нещо..............
292
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даааааа, двама от тези 223 ги гледаме по телевизиите всеки ден по няколко пъти!!!
291
0
 
4
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
С ТИЯ ДВАМАТА ЗАД НЕГО ЛИ.
290
2
 
3
 
! Отговори
сс преди 13 години
е гати работата ,справял се бил, ама с к'во ?!като ходиш до тоалетна да си вадиш оная работа ,че да не си напикаеш крачолите, а това , че насрахте метеното, вече и на децата в детската градина е ясно, а като си идете кой ще мете насраното по негодно правителство не сме имали от ремето на виденов
289
3
 
5
 
! Отговори
справяте се с PR-a преди 13 години
Е Цветанчо изловихте големите риби ... е после ги и пускате ама нали по телевизията ви дават как ги ловите то второто не е важно! Та айде като си направите най-накрая PR-a да хванете и малко обикновени престъпници че обществото страда най вече от тях мене Трактора, Багера и тн.. не ме греят особено.
288
1
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Vervaite si,4e se spravqte...
287
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе да справят се .Само къде се увеличиха кражбите от апартаментите,уличните обири,така че справят се .Немам думи дано мине някой да им изтараши апартаментите.
286
2
 
15
 
! Отговори
Jordan преди 13 години
Кво се смееш като *** бе Цвъки ... оправяли се били ... може и така да се каже - ти си оправи апартаментите, американското недоносче "оправи" кризата ... и така ... ама като погледнеш надолу - хората страдат - страдат от вашата некадърност
285
2
 
7
 
! Отговори
нашия преди 13 години
Няма грабежи вече щото пращате данъчни и нап и караминьола става законен айде оди копай гробища
284
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С кое бе с облизването на задницци че вие сте се справяли винаги от 50 60 години насам е като доде путин затворихте цела софия имаше опастност да остане без *** от близане за това побърза да изчезне
283
2
 
12
 
! Отговори
чичо преди 13 години
Голяма уста брей колко ли голям може да налапа?
282
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така Цецо, само така, но требе повече кютек.....започнаха да се огъват ***....доказано е ако до 2 години *** не краде се споминв аот мъка.......