Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!

Съгласи се обаче с руснаците, че с него се преговаря трудно
Обновена: 26 ное 2010 15:02 | 26 ное 2010 13:40,
465
Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да приеме ултиматума на шефа на "Росатом" Сергей Кириенко българското правителство да реши за АЕЦ "Белене" до пролетта на следващата година. В противен случай руснаците заплашват с неустойки от 1 милиард евро.

"Аз колкото повече ми поставят ултиматуми, толкова повече се втвърдявам. Цената я плащат българите във времето", заяви в кулоарите Борисов.

Още по темата
Той отказа да коментира предлаганата от Кириенко фиксирана цена от 6,4 милиарда евро с аргумента, че за това не можело да се говори "в коридорите пред медиите".

Борисов беше категоричен, че очаква оферта с фиксирана цена от "Росатом".

"Искам да знам, когато ме питат депутатите колко струва това съоръжение, за да почне да работи – да мога да им кажа колко струва. Вие виждате, че сега Станишев и Димитров, които са едни спекуланти, в това изказване казват, че тази централа струва 3 милиарда 970 милиона евро. Нали така? Днес обаче се чува 6,4. Ако се сложат заемите, похарчените пари, плюс посредника 500 милиона, плюс заема към Париба 250 милиона евра – тя отива на 8 и половина – 9".

За разлика от Борисов, енергийният министър Трайчо Трайков даде примерната цена на България за АЕЦ "Белене", която обаче била доста под предлаганите 6,4 милиарда евро.

"Ние стъпваме на заложените възможности за инфлационен индекс в неподписания договор, който според предложението, което ние имаме – максималната инфлация, на която сме съгласни, е от милиард над четирите, тоест около 5 милиарда", направи изчисление на крак Трайков.

Премиерът Борисов обаче бе категоричен: "Когато дойде Кириенко, ще седнем и пак ще гледаме сметките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още по темата: Бойко БорисовБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
3
 
6
 
! Отговори
TOПKATA преди 13 години
Някога в състава на (БСП)БКП витаеше следната формула: Ако нямаме опозиция, трябва да си я създадем. Това беше една тяхна мечта. Те се опитваха да го направят много упорито в течение на много години. Най накрая го постигнаха в момента са двете видими политически алтернативи, имам предвид БСП и Бойко Борисов. Пряко зависими и ръководени от едни и същи мафиотско икономически структури. Тъй, че те могат да разиграват сцената на фасадната демокрация, колкото си искат. Могат да си прехвърлят топката на властта един на друг, между ляво и дясно, като същевременно изпълняват политически поръчки на всякакви там скрити генерали от Държавна сигурност, мафиотски групировки, икономически групировки и пр., хора които са заинтересовани да има паралелна власт.
321
2
 
5
 
! Отговори
fireman преди 13 години
az i cwetelin4eto sha odime na koledna po4iwka u hawaite ostrowite a wie si laite po forumite mishki takiwa, shte pytuwame 1 klasa s 4asten samolet
320
0
 
7
 
! Отговори
С парите да си ..... преди 13 години
стандартен пакет - Петима души поддържат различни акаунти и извършват следните дейности: следят зададена тема в електронните издания и се изказват по нея; участват активно в поне два тематични форума, като се старят да поддържат актуален интерес към зададената тема; следят подобни теми в специализирани блогове и се изказват по тях, лансирайки определена информация или гледна точка.
319
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Главата ти е като изпомпана кофпомпа... - това за АЕЦ-а какъв интерес е бе мухъл?...
318
5
 
10
 
! Отговори
МУТРА червена преди 13 години
Втвърдява ти се дясното полукалбо на промития ти мозък Боце! Там е белята я!
317
7
 
7
 
! Отговори
До червендалестите! преди 13 години
Тиквю ще ви сложи в ред, неграмотници недни! Докато не разберете, че бюджета е сбор от НАШИТЕ пари и монопол върху него нямате. Знам, че е трудно, когато приходи за милиарди намаляват, намаляват... Но време е вече да свиквате! И да почнете с опити да печелите пари по истинския начин - на пазара, да гепиш от бюджета е най-лесно и вие само това можете, разбойници недни!!!
316
7
 
6
 
! Отговори
НС-ХОП преди 13 години
Чудя се, дали А. Петров сам ще сложи белезниците на този който нареди публичното му арестуване, или ще ползва качулатите. Бих предпочел той да свърши тази работа ( когато му дойде времето), но преди това да покани камери на БТВ и "Нова" ТВ. Мисля, че ще е по добре да сложи белезници освен на ръцете , и на краката.И арестуваният да се движи бано и полека, със ситна стъпка, по слипове, пеш,от дома си , през"Орлов мост","Лъвов мост", покрай Централна гара, наляво, и направо на вторият етаж в ЦЗ.
315
7
 
8
 
! Отговори
кът преди 13 години
Втвърдявай се, когато трябва да отстояваш националните ни интереси! А ти тогава омекваш! Май да управляваш държава се оказа по-трудно, а ти си мислеше, че е като да размахваш кофпомпата.
314
4
 
5
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 13 години
Нацията ни, или душата на нацията ни все още е поразена от вируса на комунизма - и най-лошото е, че този вирус сякаш се предава от поколение на поколение. Сиреч е прихватлива тази болест, и във всеки момент - подобно на приливи и отливи - ту приема формата на епидемия, ту пък леко отстъпва, за да се върне отново със страшна сила. Щом като онова вапцарово "Какво тук значи някаква си личност?!", щом като комунистическото "Индивидът е нищо" си вилнеят в душите ни, то оня озъбен брутален комунизъм, който го живяхме някога, на милиметър още не е отстъпил, а само е мутирал в още по-уродливи форми...
313
8
 
7
 
! Отговори
Това е истината преди 13 години
Росатом не е благотворително дружество, г-н примиер! А ние не сме просяци! Трябва да си платим НИЕ централата по пазарни цени, защото 2020 година идваааа
312
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Аз пък изтивам от твойте ултиматоми, г-н Премиер и съм гладен ... Доходите ми щели да се увеличат, след като вие усвоите европейското финансиране. Ако може да ми обясните между мойте, а и на повечето българи доходи и финансирането на строежа на магистрали, метро и заводи за *** какво общо има? Да ама застраховката ми ГО се увеличава отсега, осигуровките също и всякакви такси и данъчета ... И хляба ми от вчера се втвърди, ама .
311
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова бързо изскачат статии като тази в кото просто дразнят хора с глупостите на управляващите , статията за такса "електромер" от юли 2011 , остана някъде в забрава. Ако може да няма коментари и да не знаят хората за да бъдат "приятно" изненадани. Т.е. да се втвърдят и те...
310
6
 
20
 
! Отговори
Цвет. Бориславова преди 13 години
Втвърдява ти се главата, ама само ГОРНАТА за съжаление!!!
309
10
 
18
 
! Отговори
Не вярвам преди 13 години
Не вярвам в България да има друг цирк освен "ГЕРБ".Този цирк не е оставил свободна ниша за други подобни. Гледаме го( а по селата дори го слушат по радиоточките,това е новост) вече година и половина.Едва ли ще се радваме на по големи от тези циркаджии. Говори се,е скоро цирк "ГЕРБ" ще има собствена сграда, тази на ул. "Скопие" 33 в София (Централния затвор).В момента оборудват кабинета за директора на цирка, решетките на прозорците са от периодичен профил Ф-50 мм, стоманата е високовъглеродна.
308
5
 
25
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
Къде ти е завода за *** бе , ало втвърдения?!?!?!Уж копки прави , уж пари имало, би се във втвърдените гърди и какво?!?! Въздуг под налягане! Ама втвърден бил!!!!!!Даже и коментар не заслужавяш!
307
6
 
14
 
! Отговори
турчин преди 13 години
Явно Борисов иска да пазарувате ток от Турция! Ашколсун, аферим
306
4
 
21
 
! Отговори
българка преди 13 години
САЩ не мислят за България. Какво печелим от новите ни господари- бой за банани по супермаркети, кредити в американски банки, изнасяне на интелектуален потенциал, захранващ САЩ, демографски срив, пропаганда, че излизаме от кризата, послушни богати политици и всекиденевно присъствие на посланици по телевизията. Новите ни господари ни превръщат в послушни овце, едно ГОЛЯМО ПОТРЕБИТЕЛСТВО БЕЗДУШЕВНО ОБЩЕСТВО.
305
3
 
16
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
От досегашното втвърдяване стигнахме 6,4 милиарда. А втвърдявай се още малко и ще стане 10. А по продължително втвърдяване води до пазаруване на ток от делиормана.
304
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 13 години
Руснаците са си големи пичове... Ама нещо Бойко избра лош момент да се втвърдява... Днес Путин доста твърд е бил също в Германия, та не знам... На кой ще е по-твърда...позицията.
303
2
 
6
 
! Отговори
Ники преди 13 години
...че кой ли нормален си е мислил, че мозъкьт ти е мек и с гънки!? Със сигурност само твойте гъзоблизци!