Побликувам и дискотирам. Партий и коалиций

20% от учениците признават, че вкъщи имат до 10 книги
Обновена: 10 дек 2010 18:13 | 10 дек 2010 10:16,
146
Побликувам и дискотирам. Партий и коалиций
Снимка: Булфото

Побликувам и дискотирам. Партий и коалиций. Имам чувството, че е някаква мода – не минава ден, в който да не попадна на постинг във форум или коментар под статия без подобни грешки.

Бездна е – какво можеш да очакваш от читател в мрежата, който се вълнува от новините за изборния кодекс например, а след това оставя следния коментар под статия: Само глупости дискотират в тези партий. Същият читател гласува, избира депутати и президент, следи политическия дебат в републиката.

Още по темата

Преди три дни бяха оповестени резултатите от проучване в 179 български училища. 41% от учениците се намират под критичния минимум от знания и умения за четивност. 

26% от младежите признали, че в дома им има между 26 и 100 книги, а 20% – до 10 книги.

Светът отдавна е глобален, но ми е трудно да си представя как ще се ориентираш в него с 5 книги в библиотеката или харддиска. 

И не е старомодно – оказва се, че притежанието на книги ще е най-силният аргумент за принадлежността ти към бъдещия елит в страната. Част от онова малцинство, което се смее на побликуването и партийте. Защото никой вече не си купува „Брулени хълмове“, за да се покаже пред съседите, че е природен интелегент, както беше при соца.

Клайв Луис някога беше написал, че ние четем, за да узнаем, че не сме сами. Засега четем и сме по-скоро сами. Но дано не приближим онзи момент, в който всички ще се знаем поименно. 

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: политика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
11
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Наистина последно време пишещите не знаят кога да използват И или Й.
16
2
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Малко е смешно точно в днес.бг да излиза статия, критикуваща правописни грешки в мрежата...
15
0
 
8
 
! Отговори
Stan преди 13 години
хаха, дайте да покажем,че можем да пишем грамотно :D! За това и има толкова малко коментари, а и някои хора са се постарали да пишат правилно.
14
0
 
20
 
! Отговори
анонимна преди 13 години
Прави сте, обаче ви предлагам да погледнете и собствените си грешки - само в този сайт съм срещала любопитните думички НАПЪТ и НАМЯСТО, и то поне 20-тина пъти вече. Не знам коя умна глава ги е измислила и държи на тях, въпреки многобройните забележки. Така че, "журналистчета", погледнете и себе си!
13
16
 
4
 
! Отговори
РУ преди 13 години
О'к . За коментар три се извинявам , ама как "пОбликувам" . Дайте си дипломите , точно вие ,който пишете за неграмотността .
12
1
 
32
 
! Отговори
God преди 13 години
Един от съвременните американски философи беше казал, че народите си избират водачи, защото по този начин се освобождават от една много неприятна дейност - мисленето. За съжаление, в България и избиращите и избираните много често си мислят, че взаимно се освобождават от това. Няма как от глупав младеж да стане умен възрастен. За да можеш да четеш, трябва да си грамотен. Как да станат грамотни като всички пишат на латиница в Интернет и не знаят собствената си азбука? Нацията изпростя и изциганя!
11
0
 
13
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Как ми липсва коментара на "Кремена от СТГЗ" под тази статия!!
10
1
 
9
 
! Отговори
duhku4e преди 13 години
Спокойно хората,които четат книги са културни и възпитани и отдавна може би и не в България,а по-старите интелектуалци не могат или нямат компютри на които да боравят;във форумите се изявяват неграмотни пубери;по писането ще ги разбереш и мислите изпратиш...!!!!!!
9
1
 
31
 
! Отговори
chitanka преди 13 години
Мдаааа, ама иначе държавата забранява сайта chitanka.info в който има хиляди книги и очевидно генерира много посещения, интерес, и използваемост. Нямат кьорава политика за насърчаване на интереса към четенето, но когато един независим сайт успя да направи това, те го отричат. Мизерници.
8
1
 
17
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Добре написано авторе, но ми се струва, че още много си могъл да напишеш по въпроса... Малко незавършено ми изглежда...
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Амчи ко да праим - то тук нали за тва се *** - за дискосия. Миждувпрочим, тас снимка ква връзка има с статиятя?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази статия да се чете във връзка със статията за селото продаващо деца... двете са неразделно свързани. Бъдещето на нацията , а до него причините за него...
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко, точна за това става дума в статията.
4
13
 
5
 
! Отговори
КОЛЕВ БКП преди 13 години
Ба*ти и заглавието само ПОБЛИ....
3
35
 
3
 
! Отговори
Ру преди 13 години
Абе как "дискОтирам" . Вие грамотни ли сте бе ? Я веднага да ви видя дипломите , смешници такива .
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По "многото" коментари си личи интересът към книгите!
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Книгата е прозорец към света"

Спонсорирани публикации