77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село

Починалият събирал желязо от изоставена къща
Обновена: 5 апр 2011 14:39 | 5 апр 2011 10:41,
336
77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село
Снимка: Булфото

77-годишен ловец от врачанското село Габаре застреля мургав крадец.

40-годишният Радко Асенов е починал в болницата, след като бе прострелян в понеделник следобед.

Мъжът, заедно със съпругата си, е разбивал циментова плоча на изоставена къща в местността Стария язовир в землището на селото, когато бил прострелян от неизвестен.

Малко по-късно, в 19,10 ч., мъжът е починал в белослатинската болница.

От полицията уточниха, че починалият Радко Асенов е криминално проявен, с две условни присъди за кражби.

Той бил "специализиран" в кражбите на метали. В изоставената сграда е имало много арматурно желязо, което Радко и жена му отишли да режат.

В хода на разследването полицаите са задържали 77-годишния Д. Н., за когото е установено, че е стрелял със законно притежавана ловна пушка.

Мъжът е направил пълни самопризнания. Пред полицаите той казал, че бил провокиран от множеството кражби в региона и афектиран е натиснал спусъка.

Ловецът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

При подобен случай през юни миналата година 77-годишен бивш военен простреля 14-годишно момче в с. Бели извор.

Според младежа той искал да набере череши от градината на възрастния мъж. Бившият военен, наплашен от множеството кражби, стрелял, след като видял, че някой прескача оградата на двора му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
29
 
! Отговори
joe преди 13 години
Една тема по която да сме единни.Не се делим на БСП,ГЕРБ и т.нБраво на дядката.Криво разбраната "интеграция"ни докара до това положение.
225
1
 
34
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Що не вземете най-накрая да пишете истината. Пишете цифри! Kолко пари ни струват ***? По груби изчисления за година даваме над 10 милиарда евро за да издържаме тези ***. Това включва всички видове помощи, загубите от неплащане на данъци и осигуровки, програми за интеграция, болничното им лечение, щетите от всички видове кражби, разходи за следствия и дела, престоя им в затвора, неплащането на ток, вода и т.н. Ето защо сме бедни...
224
0
 
30
 
! Отговори
жаго преди 13 години
аз съм малцинство - трябва да ми се дават помощи и да ми се осигурят добри условия за крадене . Искам лечение , ако пострадам, и след това накуп да си взема помощите. Освободен съм от всякаква отговорност ,щото съм неграмотен,
223
0
 
19
 
! Отговори
Символ преди 13 години
Не са виновни съдебните органи, а законите ни са калпави. Нас ни обираха 4 пъти. Полицията знае кой са, но не може да направи нищо. Закона им позволява само да ги предупреят. Това били дребни кражби - от рода на хулиганството и съда не ги разглежда. Виновни са депутатите, че не променят закона, за да защитят българите от *** кражди, а защитават ***. Не се сърдете на съдебната власт - сърдете се на депутатите.
222
1
 
43
 
! Отговори
BG преди 13 години
Господ да те благослови старче и да ти даде поне още 77 години живот.
221
1
 
33
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
"Храбри" форумски анонимковци,За съжаление ние от старата генерация ще се наложи да ви спасяваме от *** напаст,защото вие сте оядени мамини синчета,криещи се зад полите на майките и съпругите си. Вие сте много "смели"пред РС скрити зад псевдоними .Ругаещи и псуващи,но ако се наложи да действате за защита на слаби ,немощтни от някой гад -бързо се скривате в "черупките" на безразличието.Не ми се сърдете ,но за да не се налага старци да ви защитават- стегнете се .
220
1
 
23
 
! Отговори
Гилотен преди 13 години
Защо не е думнал и жената? И тя е виновна мизерницата! А Първанов трябва да награди човека с орден за принос в опазването на собствеността и имуществото!Хем PR за него,хем орденоносец на държавата по-трудно се съди; местната власт да го направи почетен член на града/селото, съюзът на ловджиите да го награди и т.н всеки да помогне с каквото може-с пари, с правна защита. Това да е прецедентът,по който българският съд да дава винаги оправдателна присъда!Поправка в НПКодекс ако е необходимо!
219
0
 
9
 
! Отговори
до 220 преди 13 години
Няма такъв закон. Просто медиите се се слагат на разни НПО-та. Вероятно срещу някой лев ...
218
0
 
25
 
! Отговори
марти преди 13 години
Въпрос с повишена трудност към правораздавателните органи в тази държава!!!Имат ли право гражданите на тази държава да влизат в изоставени постройки и да си вземат каквото си пожелаят от тях???Очаквам отговори!!!
217
0
 
36
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Кой *** измисли този закон за журналистите да не споменават думата "***"??? Даже и до 3-4 години затвор ги грозяло... Този път пак добре, че сте написали и "*** крадец". И как така *** е с 2 условни присъди??? Условна присъда се дава веднъж само! И по време на изпитателния срок от няколко години ако направиш пак нещо нередно влизаш в затвора и с двете присъди вече и се сумират. Браво на човека, че е застрелял тази *** ***! Аман от мързеливи и крадливи вонящи ***!!!
216
2
 
32
 
! Отговори
777 преди 13 години
Браво на дядката , *** трябва да бъдат отстрелвани.При посегателство трябва да бъдат физически унищожавани , никакви компромиси и толерантност към тая *** не трябва да има.
215
1
 
20
 
! Отговори
жаго преди 13 години
айдеее...аз имам права ! Ще ми давате помощи, и ще ми се осигурява нещо за краднене . Ако пострадам при кражбите, ще ми платите и лечението, за да мога бързо да се възстановя и да продължа кражбите
214
1
 
30
 
! Отговори
Див Петел преди 13 години
Да дадът сега и на дядото условна присъда за бракониерство и готово...
213
0
 
31
 
! Отговори
до 211 преди 13 години
Замислям се, ако решим утре да си спестим 3 000 000 лева дневно. Толкова ни струват заплатите на тлъстите полицаи. Всеки ден - ТРИ МИЛИОНА ЛЕВА.Точно след три месеца, просто няма да остане жив престъпник. За какъв *** изхранваме тези *** с фуражки ??? Та те защитават престъпността ...
212
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Починалият събирал желязо от изоставена къща" - как пък продажна *** *** журналистическа разбрахте, че къщата била изоставена ?!
211
1
 
19
 
! Отговори
до 213 преди 13 години
Има такъв закон. Но полицаите правят всичко възможно още в доследствието да стоварят вината върху обикновения човек. Не смеят да обвинят ***. Страх ги е.
210
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се извоюва закон за защита на имота и сигурността, с който да се оневиняват хора, в чийто имот се навлиза с цел грабеж.
209
0
 
22
 
! Отговори
ph преди 13 години
Браво на дедкото...пуцай *** пасмина и те т'ва е.
208
2
 
24
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
А сега ще се повторя - твърдя, че МВР в сегашния му вид, не е просто безполезно. На практика това е изумително ВРЕДНА структура. ОК, ясно е че са неквалифицирани и практически не могат да се справят с престъпността, но ужасяващото е , че ПРЕЧАТ на хората да се самоорганизират и пресекат един път завинаги кражбите и бандитизма ! Да полицаи - не сте просто безполезни кърлежи, смучещи пари и облаги. Вие пречите на всеки който се опита да защити живота и имуществото си. Полицаите ни са ПРЕСТЪПНИЦИ !
207
0
 
5
 
! Отговори
до 202 преди 13 години
нищо няма да направиш щом си анонимен,нали?!но разбирам и подкрепям ЕМОЦИЯТА ти.