МВР разследва и версията за "пирамида" при обира на трезора

Обезпокоително било, че вложителите от години не получавали лихви
Обновена: 3 май 2011 14:55 | 3 май 2011 14:40,
25
МВР разследва и версията за "пирамида" при обира на трезора
МВР все още не е хванало извършителите на грабежа. Снимка: БТА

Полицията работи и по версията за "пирамида" при обира на обществения трезор в столицата, извършен в понеделник през нощта, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му е обезпокоително, че вложителите в трезора от година не получават лихвите, които преди това са им давани.

Цветанов каза, че се проверяват случаи, в които има информация, че парите и ценностите, оставени за съхранение в трезори, са свързани с престъпността.

Той обаче беше категоричен, че не смята за нормално всички, които държат парите си в такива трезори, да бъдат проверявани.

Министърът добави, че полицията прави всичко възможно да се разкрият извършителите на грабежа.

Обирът на бул. „Евлоги Георгиев“ беше извършен от двама мъже, които влезли в трезора и се представили за клиенти. След това нанесли побой на единия от охранителите, а другия заключили в друго помещение.

Вече стана ясно, че 51-годишният Борислав Ралчев е собственикът на обрания трезор.

Още по темата

Той давал 2,4% лихва на месец, като хората са си давали парите без документ. Той пък трябвало да им ги "върти".

През всичките години досега не е имало оплаквания от него, но преди около 6 месеца Ралчев спрял да си вдига телефона, спрял да дава на клиентите си парите им. Около 20 души са се опитали да го подведат под отговорност.

По документи Ралчев е фалирал бизнесмен, с кредит от около 1 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: обиртрезор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много се радвам че обраха трезора и че толкова шматки са си давали парите на някой мошеник уж да ги върти и да ми трият коментарите пак ще се радвам че има толкова много прости хора които вярват на най различни *** че могат да въртят пари в тази безработица и ниско заплащане много ми е чудно как ще се гради реална икономикаче да дойдат тези 2.5% на месец и той да им ги дава докато има *** ще има и такивакоито ще се възползват от това пийте по една студена вода аква фреска хаахахахахах
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не разбрах.....??Значи този е вземал пари на заем и го арестуват за..........лихварство?До колкото знам ,този който ДАВА пари на заем срещу лихва е лихвар??Значи *** в Лом които даваха пари на заем срещу залог са лихвариа сега пък далите пари не са лихвари а ВЗЕЛИЯТ е лихвар.ТРАГЕДИЯ!!НЯМА ЗАКОНИ.Има само закона ЦвЦв.
19
0
 
4
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
ДОБРЕ ИМ Е ИЗВЪРТЯЛ ПАРИТЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ СЪРДЯТ СЛЕД КАТО СА САГЛАСНИ ПО ДОГОВОРА.БРАВО НА МОМЦИТЕ А МВР ДА НЕ СЕ МЕША СЛЕД КАТО ВЪПРАСА Е ЧАСТНО ПРАВЕН.ПРИ ОГЛЕДА ДА НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛО И ТОВА КОЕТО КРАДЦИТЕ СА ПРОПУСНАЛИ ДА ВЗЕМАТ.ЗЛОУПОТРЕБА ОТ МВР И ДАНС СЪС СРС ОТ ГОДИНИ Е НАЛИЦЕ-МНОГО СТАНАХА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека някой ме поправи, но не беше ли позволено само на банкови институции да откриват обществени трезори? Питам сериозно.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
крадеца вика ,дръжте крадеца.
16
0
 
4
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Вярвам че всички сме на ясно за какъв "обир" става думаКрадците взели определени касетки???И аз не разбирам какви лихви са получвали,или нещо не ни казват?Те съвсем ни взеха за рибки.А това че ще раследват клиентите,е ясно че няма да стане никога.
15
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Да на нашите баби, дядовци и на нашите родители, че и нашите пари дори. Затова сега няма пари за нищо, щото тея окрадените са откраднали всичко това по нечестен път. Бог дал, Бог взел. На мене не ми е нужно полицията да разследва кражбата за мене си е 100% ясно кой стои зад тази работа. Във всеки случай не са дядовците и бабите ни...
14
0
 
5
 
! Отговори
!? преди 12 години
*** как така ? Ралчев е рицар от Малтийския орден.Един рицар не може да фалира така безславно :)
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и клиентите си давали парите ей така...без документ...и само срещу 2.5 % лихва...тази финансова къща ли е,банка ли е,трезор ли е ...-мирише отвсякъде. и клиентите и,и те !
12
1
 
15
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
МВР като няма идея кой е крадеца, ще разследва окрадените.Браво цветанов, страшен си!Човека щом 20 години е бил изряден, надали изведнъж е станал крадец.Ударила го е кризата като всички.А всеки който дава пари на лихва, дори на банка трябва да си прави сметката че утре може и да не си ги вземе.
11
0
 
14
 
! Отговори
има нещо идиотско преди 12 години
Под трезор се разбира помещение с наети касетки за съхранение на лични ценни притежания.Клиентите плащат наем, месечен и в зависимост от големината на касетката или защитеността й.Независимо от размера на съхраняваното, цената на наема обикновено не се променя.Кви са тия лихви върху стойността на съхраняваното,с кви авоари и кусур в трезор ни залъгват.Не искат да си признаят,че обирането е било самообиране на отдавна предварително изпразнени касетки и че акцията е била за прикриване на кражбата.
10
1
 
22
 
! Отговори
11111111 преди 12 години
Аз си залагам главата,че нито един от сейфовете на политици, подземни босове и бизнесмени НЕ СА РАЗБИТИ, а само на обикновени по-богати хора! ЗАЩО?-Ами защото така им е казал поръчителя-/собственика на трезора/ защото,ако изчезнат парите на мафиотите и политиците, няма да има място на планетата кадето да може да се скрие!200% съм сигурен че Борислав Ралчев е поръчал обира си.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И спрете да се кефите, че са им откраднали парите-това са ваши/пардон на вашите майки и бащи, баби и дядовци, парите.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега вече парите ги няма и няма какво да им вземат на мутрите-разбрахте ли? Ако не сте разбрали още, че досега погрешен ход на сценаристите на прехода няма, поне се замислете! Много години минаха, а вие сте все същите сеирджии!
7
4
 
13
 
! Отговори
Не разбрал преди 12 години
"Полицията работи и по версията за "пирамида" при обира на обществения трезор в столицата, извършен в понеделник през нощта, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.""По думите му е обезпокоително, че вложителите в трезора от година не получават лихвите, които преди това са им давани."Цецко луд ли си или ***? Къде се е чуло в трезор лихви да раздават бре?Там само вземат кинти, за да крият кирливите ризи на хората!!!Ааааа забравих, те твоите тъщата ги оправя................
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съчетание между алчност и тъпоумие води до алчен баламурник. Хак им е!
5
6
 
8
 
! Отговори
До коментар 2 преди 12 години
Съмнявам се да е пипнал парите на *** дори и да са съхранявали някаква част при него... Но все пак ДАНО!!!
4
11
 
16
 
! Отговори
333 преди 12 години
Нали знаете че ако няма пари на ГЕРБ министър Цветанов и пръста няма да си мръдне.
3
4
 
13
 
! Отговори
onq s konq преди 12 години
xaxxaxaxa Cvetanov ne mislel ,4e trqbva da im se proverqt doxodite na tiq deto sa imali seifove. da go *** v geq . a ina4e xodi da rovi firmi4ki s po 50 000 godi6en oborot
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лакомо дупе-кръв ***.Така им трябва.Тия пари не са с честен труд със сигурност.Дано сред участниците в тая пирамида има и от парламента,дано има и от Комунегите от БСП,СДС,НДСВ,и всички останали,крали безнаказано в тая държава.Хак им е.

Спонсорирани публикации