Наръчник на абитуриента

Бъдете шумни, екстравагантни, похарчете куп пари!?
Обновена: 27 май 2011 16:13 | 27 май 2011 11:46,
227
Наръчник на абитуриента
Снимка: архив Булфото

„Колкото повече, толкова повече“. Това важи в пълна сила за абитуриентските балове, които вече седмица се вихрят в цялата страна.

И ако случайно догодина ви предстои да сте зрелостник, но по някаква неизвестна и необяснима причина сте останали встрани от тази безкрайна всенародна сватба и се чудите кога и как да започнете с приготовленията, нека ви дадем няколко съвета как да бъдете примерен абитуриент, за да не изоставате от тенденциите. Бързо, че време не остана!

Бъдете шумни и забележими

Правило номер 1 е абитуриентският кортеж да премине под звуците на най-новите хитове от чалга заведенията. Няма лошо, ако от отворените прозорци се лее и някое ретро маане. За повече привличане на вниманието е добре няколко зрелостници да провесят снаги от автомобила и да броят с цяло гърло до 12, докато шофьорът непрекъснато натиска клаксона.
По кръстовищата задължително спрете движението поне за няколко минути в пиковите часове. За по-голям ефект наемете цигански оркестър, който да ви придружава по целия път до ресторанта. Ако музикантите не ги мързи, може на всеки светофар да се разполагат на платното, за да изкарат по едно парче. Ако пък не сте им платили чак за такива услуги, ги оставете да ви веселят в училищния двор.
Добре е целият джангър да става на оживено място – около мол, автобусна спирка, парк, за да се съберат повече сеирджии.

Бъдете екстравагантни

Тоалетите за бала трябва да бъдат много шик. За девойките е задължително цветовете да са ярки, да има камъни, брокат, финтифлюшки и завъртулки. Колкото по-разголени, толкова по-голяма вероятност е някой да ви снима и да даде снимката на някой вестник. Гримът трябва да е много силен, по възможност да няма нищо общо с роклята. Наблегнете на прическата – руса или черна, винаги може да се навиете на букли, разбира се, като на Андреа в най-новия й клип. Лакът за коса трябва да е в такова количество, че да залюти на очите на бабичката, която чака на зебрата на предишното кръстовище, след като сте минали с лимузината.
По принцип за момчетата е по-трудно да изпъкнат, но няма невъзможни неща. Винаги може да разнообразите черния костюм с моряшка шапчица в комбинация с пура в уста. Или пък да се изтупате с шорти и вратовръзка.

Бъдете различни

Отделете време да измислите с какво да блеснете на „големия ден“. Един от начините е да се набиете на очи с автомобила, с който ще пристигнете на бала триумфално. Ако не се уредите с черно BMW от някой далечен братовчед тарикат, бъдете изобретателни. Закачете на по-обикновения си автомобил ремарке с надуваема лодка, сенокосачка, редосеялка или направо се метнете на комбайн. Тогава ще ви дадат по поне три вечерни телевизионни емисии, където надълго и нашироко ще обясните как ви е хрумнала гениалната идея.

Похарчете цяло състояние

Негово величество Балът е денят, в който трябва да се демонстрират благоденствие и финансов просперитет. В ключови моменти в човешкия живот като този цялата рода се впряга да помага за „тежкареенето“. Ако случайно годишните заплати на родителите ви се окажат недостатъчни за всичките екстри, с чиста съвест одрусайте баба си с три пенсии назад или дори с рентата от миналата година. Тя и без това за какво спестява! Вярно, че след бала семейството може да изпадне във финансов колапс и дори да потъне в дългове, но важното е детето да се чувства добре. Какво са няколко месеца фотосинтезиране пред безценните мигове на бала!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: абитуриенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
7
 
! Отговори
214 (Анонимна) преди 12 години
Оплюхте ме страшно заради 2 правописни грешки, но явно не съм толкова ***, повърхностна и т.н., колкото се опитахте да ме изкарате! Днес ми излязоха резултатите от матурите - Български език и Литератуа - 98 точки - Отличен 6.00 и Математика - 81,50 точки - Отличен 5.63! Заслужавала съм хубавия ми бал и всичките емоции покрай него! Сега предполагам, че ще започнете с коментари тип "Матурата е лесна, младите са глупави!" ОК, ваш избор, но никой не може да ми развали настроението! :)
217
6
 
2
 
! Отговори
penka преди 12 години
днешните балове по-скоро приличат на парад на вресливи травестити, независимо дали ще кажем това за мъжете или жените...
216
6
 
2
 
! Отговори
до 219 преди 12 години
Ако ти си страшно злобен и завислив , не съде за другите по себе си...!Основно правило за да живее човек в общество е : "НЕ ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА , КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ПРАВЯТ НА ТЕБ! "Изобщо не става въпрос за злоба в коментарите на 215 , 216 , 217. Крясъците на изброяването до 12 адски дразнят хората. До кръчма живея. Остави просташката музика , крещят и стоят пред заведението и след като са ги изгонили от там вече. Не спят и възрастни и малки деца , и хора които са на работа ...
215
1
 
6
 
! Отговори
219 преди 12 години
Do 218:Na sushtoto mnenie sum,mnogo si prav.Zlobata pri bulgarina nqma krai.Ostavete mladite da se zabavlqvat dokato mogat i si spomnete, che edno vreme i vie ste go pravili.Moje da e bilo po drug nachin,no za togavashnoto vreme sus sigurnost e bilo skandalno.Otnosno komentara na 214...ima 2 greshki, taka e..glupavi i smeshni,TAKA E,no nima vseki ot nas ne burka nqkoi dumi i ne dopuska greshki?!Bulgarite sme strashno zlobni,drebnavi i zavistlivi,no vseki se ima za bezgreshen,tova ni e problemut!
214
2
 
8
 
! Отговори
Ale преди 12 години
TO 217, 216, 125...Първото ми впечатление прави, че доста сте натегнати от живота ви и само се дразните от чуждото щастие! Явно живота ви го е сложил доста добре, и сте неможачи и пълни провали, че не сте се оправили! Какво значение има дали се забавляваш на чалга, Л. Иванова или дори с народна музика, или пък си сложиш къса пола или пък ти се виждат ЦИЦИТЕ!!! АБИТУРИЕНТИТЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ, А ВИЕ- Н Е .. И на 18 години колко акъл сте имали вие, че съдите днешните 18-годишни ?!
213
6
 
5
 
! Отговори
Buhal преди 12 години
ДО 214!!!!Слушай сестро:В това, че чалгата раСточителството и брУкатът те радват няма нищо лошо.Нашите предци добре са го казали: "Луд на шаренко се радва".Явно на тебе ти е и толкова акъла.Само искам да попитам тебе и тебеподобните колко още ще се дерете и крещите като изтървани неандерталци?Колко още трябва да търпиме по селяндурски натиснатите клаксони и висящи *** през прозорците на лъскави тенекета?Това ли е вашата представа за съдбоносната промяна във вашия живот?
212
6
 
7
 
! Отговори
btw преди 12 години
до 214Леле ,мале и си завършила... Брокат ,а не брукат....раЗточителство , а не раСточителство...Това не са грешки от бързо писане ,а липса на знания по български език. Имало е явно защо да празнуваш завършването си , жалко само , че си завършила неграмотна!!! Жалко за родителите ти и за грешните пари ... Жалко ако всички или повечето абитуриенти са като теб!
211
5
 
8
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Не е за примирение изпростялото бъдеще на България. И това ,че ви прави щастливи брокатът и чалката звучи ужасно. Няма място за злоба тук! Проблема е огромен и това ,че вие младите не го виждате е още по- страшно! Утре ще имаш дете и така ще го възпиташ. Простащината ще си има оправдание и бъдеще...А и сега завършвате на по 19 и сте вече пълнолетни , какъв последен детски ден? Да не сте инфантилни??!?!!!
210
8
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Не разбирам каква е тази злоба. Имах бал преди няколко дни. Изкарах си страхотно, забавлявах се с приятели, съученици и учители. Платих си кувертите, хапнах, пийнах доволно. Изхарчиха се доста пари за рокля, аксесоари, кола, куверти, подаръци, но никой в семейството ми не съжалява, защото си заслужаваше. Това е последният ни детски ден, имаме право да го изживеем така, както искаме. И ако чалгата, расточителството и брукатът ни карат да се усмихваме, то така да бъде! Примирете се, че сме такива!
209
0
 
2
 
! Отговори
аМорален преди 12 години
Тук възниква още един въпрос, а именно -> как ли ще протече една сватба на тези чалгарки, и тогава този т.нар. колабс от абитуриентски бал, ще се стори на родителите като новогодишен празник! Какво мислите по въпроса, нужно ли е да нахраниш родата до девето коляно, за да им окажеш уважение което те не заслужават или е по-добре да вложиш парите в нещо по-стойностно?!
208
0
 
5
 
! Отговори
Моя преди 12 години
Моя бал беше в НДК. Цяла нощ танци. На три сцени имаше на живо различни състави. Навсякъде работеха кафетата и закусвалните. В салона течаха филми нонстоп. На практика цялото НДК беше на разположение на абитуриентите. В пет и половина си тръгнахме за да отидем в Борисовата градина да посрещнем изгрева. После се разходихме из парка ,попяхме и росни се прибрахме по къщите си. Без напиване и простащини ,но сърцата ни пееха .
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моя син беше сега абитуриент. Не отиде. Каза ,че пари за глупости не иска да хвърляме. Вместо това една 10- дневна екскурзия по Европа повече ще му е от полза.Класа му: сто и нещо лева куверт с пиене и една салата ,без храна. Само три часа в ресторанта , а после ги изгонили. Междувременно обрали на двама портфейлите. Повечето не влезли в дискотеката без лични карти и се прибрали. Останалите ги одрусали с огромна сметка и си тръгнали в два. Това ли е бал??!??
206
2
 
4
 
! Отговори
Do 94 преди 12 години
Milichka kva klasa si ti, q si pogledni pravopisnite greshki .......... I kakvo ti prechat horata koito hodqt da rabotqt po moreto che da gi narichash selqni,na teb sushto moga da ti kaja che mi suzdade nov tip SELQNIN i tova si ti malka smeshna negramotna pikla lishena ot kapka mozuk.....
205
2
 
8
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 12 години
Българската простотия няма край.Баловете са точно това...
204
1
 
31
 
! Отговори
Бъдеща абитуриентка преди 12 години
Догодина съм абитуриентка, но честно казано не се радвам особено. Отвратена съм от балата и въобще от самата идея да се изживееш като "гъзаря на деня" с цената на всичко.Мисля да изкарам сравнително скромно . Ще отида дори със семейната кола - 7-8 годишен Нисан. Не, че не мога да си позволя "да бъда чалгаджийка за един ден" , но мисля, че за един човек с бъдеще, който инвестира в образование и развива уменията си балът не ще бъде най-хубавата вечер в живота му.
203
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БалЪТ...последният ви свободен ден на чужд гръб...Защото след него мама и тати,си имат извинение...вече си голям/а оправяй се! :))Честито Абитуриенти!...Пак ще се срещнем след 10 години... :))))
202
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стефке , те сега училището си го имат за забавление .И си поркат и се обичат и кво ли не още ! Само дето сеира за родата го няма ! Нека да се веселат и празнуват , когато се реализират в живота ! То сега куцо , кьораво и сакато завършва и същото го приемат да учи в измислените Пернишки "Университети " . Страшни поводи , празнуваме собствената си простотия ...Просто немам думи !!!
201
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никому ненужни остатъци от тоталитарните години .Нищо ново не сме научили и нищо старо не сме забравили ! Всички се вайкаме и се тръшкаме , че няма работа и пари , а сме готови с лека ръка да пръснем 2-3000 лв. за да направим удоволствие на децата си да се напият в нови и не толкова маркови дрешки ! Пари , които ще им бъдат по-полезни по време на кандидат студенските изпити и дай боже по време на студентските години ! Но простото *** си е такова , тъпо , инато и упорито -българско тъпо ***
200
0
 
10
 
! Отговори
Buhal преди 12 години
ДО v140!!!: Само за сведение рожбе:Нямам нищо против всеки да се забавлява както си иска НО стига да не ми пречи!Аз не преча на никого със забавите си, защо трябва да търпя цялата тази крещяща безвкусица, която ми навират в лицето непрекъснато?Аз не ги коментирам! АЗ РОПТАЯ!!!
199
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора! Това са деца на 17-18 години, които имат коренно различно мнение за живота, който ги очаква от мнението на хората, които са работили вече 10-20 години. Оставете ги да мечтаят, нека се веселят. Родителите сами преценят колко средства да заделят за тоалети, празненства и т.н. Може да не демострират най-добрия вкус, но поне имат собствено мнение. Желая здраве и дръзновение на всички завършващи младежи! Обичаме ви такива каквито сте!

Спонсорирани публикации