Кмет си урежда изборна победа чрез адресни регистрации

В схемата участва и племенникът му, и двамата са арестувани
Обновена: 17 юни 2011 15:05 | 17 юни 2011 12:30,
26
Кмет си урежда изборна победа чрез адресни регистрации
Снимка: Булфото

54-годишният кмет на врачанското село Голямо Пещене е задържан при опит за незаконна адресна регистрация на над 25 души в селото, съобщиха от полицията във Враца.

Униформените действали по сигнал и установили, че на 16 юни е направена адресна регистрация по настоящ адрес на 25-има души и са намерени подготвени документи (адресни карти) на още 25-има.

Проверка показала, че хората не живеят на адресите и никога не са пребивавали на тези места.

Допълнително са открити хора, които са адресно регистрирани като живеещи по настоящ адрес в административна сграда, собственост на племенника на кмета. Сградата обаче била необитаема.

Разследването показало, че хората, регистрирани като живеещи в нея, никога не са посещавали селото, за да променят адресната си регистрация.

Според свидетелите те били уговорени от племенника да дадат личните си данни за промяна на адресната регистрация, за да гласуват за чичо му на предстоящите местни избори.

Племенникът и кметът на селото са задържани, като срещу тях е започнало дознание за възпрепятстване на избирателните права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
go6o преди 12 години
Aaaaa v Vidinsko tova se pravi mnogooooo ot davna. Primer: Venci ot Ruzinci. Ve4e e registriral nad 200 takiva, no neme upravia
5
0
 
23
 
! Отговори
saki преди 12 години
Лютов или Чаканов са хванали ?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде точно е новината тук? това си е ежедневие и с наближаването на изборите даже си е задължително
3
0
 
14
 
! Отговори
Стоян Г. преди 12 години
Вземете, че напишете каква е партийната принадлежност. А магистратите да повдигнат още няколко обвинения за злоупотреба с лични данни и още пр.
2
1
 
11
 
! Отговори
ГАЛЯ преди 12 години
ТАКА И КМЕТА НА С.ПАРТИЗАНИН СТАРАЗАГОРСКО ВЕРБУВА *** И БАБИЧКИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО ОЩЕ ОТ СЕГА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДО ИЗБОРИТЕ ,ЗАЩОТО НЕ МУ СТИГНАХА КРАДЕНЕ 3 МАНДАТА И НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА СЕЛОТО.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боли ме юрдеко