Обвинението срещу Строс-Кан е напът да рухне

Има проблеми с достоверността на показанията на обвинилата го в насилие
Обновена: 1 юли 2011 14:55 | 1 юли 2011 09:17, Елка Василева
55
Обвинението срещу Строс-Кан е напът да рухне
Доминик Строс-Кан. Снимка: Reuters

Бившият шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан вероятно ще получи днес съществени облекчения на условията на освобождаването си под гаранция поради проблеми с достоверността на показанията на жената, която го обвинява в сексуално насилие, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на анонимен
осведомен източник.

У прокурорите са се появили съмнения доколко може да се има доверие на тъжителката. В. "Ню Йорк таймс" пръв писа, че обвинението срещу Строс-Кан е на ръба на провала, след като разследващите открили големи пробиви в показанията на камериерката.

Макар че съдебномедицинската експертиза установи несъмнени доказателства за сексуален контакт между Строс-Кан и жената (според защитата той бил доброволен), прокурорите не вярват на много от нещата, които тя им разказала за обстоятелствата и за самата себе си.

След първоначалното си обвинение на 14 май тя многократно е лъгала, установило разследването според източниците на вестника.

Прокурорите се срещнали с адвокатите на Строс-Кан вчера и споделили изводите си, така че двете страни обсъждат дали да не отпаднат по-тежките обвинения.

Още по темата

Строс-Кан може да бъде освободен от домашен арест, чиито мерки за сигурност му струват около 200 000 долара месечно отгоре на месечния наем от 50 000 долара за къщата в Трайбека.

Разследващите открили проблеми с молбата за убежище на 32-годишната африканска имигрантка от Гвинея, евентуални връзки с криминални дейности, включително търговия с наркотици и пране на пари.

Бил е записан разговор, който жената водила по телефона ден след срещата със Строс-Кан със задържан мъж, с когото обсъждала възможните облаги от обвинението. Мъжът, арестуван за притежание на 400 г марихуана, е сред група лица, които през последните две години внасяли пари в брой на обща сума около 100 000 долара в банковата й сметка в различни щати - Аризона, Джорджия, Ню Йорк и Пенсилвания.

Тя плащала всеки месец стотици долари за телефонни сметки в пет компании, макар да настоява, че има само един телефон и не знае нищо за вноските, които според нея правели годеникът и приятелите му.

Жената освен това твърдяла, че в молбата си за убежище е споменала предишно изнасилване и че е била подложена на обрязване на гениталиите, което обаче не отговаряло на съдържанието на документа.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: МВФДоминик Строс-Кан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това обвинение изглеждаше просто олигофренично,но хак му е след като иска да мине тънко с черни камериерки,а е тъпкан с пари.А и американците си точат отдавна зъбите за неговият стол!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На това , се казва шНУР капан , много съм далече от мисълта ,че човек с толкова пари ще изнасилва камериерки , нема логика ... при положение , че за цената на едно негово ядене може да препляска полвината ни "ЗвездИ" барабар с мъжете
47
1
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Напълно си прав. Обаче обвиненията много приличаха на истински, защото във Франция също е имал проблеми от това естество. Хората на такива длъжности често изперкват от напрежение.
46
0
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Пореден материал показващ журналистите като най-гнусната еничарска пасмина в слугинаж на ционисткомасонските кукловоди от Вашингтон!Химическо оръжие на Садам,атомна бомба на Техеран,геноцид в Либия,безправие в Китай.За това пък юдеинът Млааденов признал терористи за преходно правителство.А ДСК му направили *** и хоп аут от изборите,заплашва победата на циониста Сарко-какъв сбърканяк само,че и булка макаронаджийка му дадоха а трой си е БИ!Сега къде ***!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истински или лъжливи, обвиненията свършиха работата си. Целта беше да се компрометира дъртият мераклия и да не може да участва на президентските избори във Франция. Не че ми пука за него, просто казвам как стоят нещата.
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камериерка с такава биография да бъде назначена в елитен хотел, където отсядат хора на такова ниво?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОДИГРАВАТЕ СЕ С ХОРАТА ИЛИ СИ ИМАТЕ СОБСТВЕНА ГРАМАТИКА? "НАПЪТ" КЪМ ПРОСТОТИЯТА!
42
2
 
5
 
! Отговори
раси преди 12 години
***=***+права, т.е . по-лошо
41
1
 
0
 
! Отговори
неанонимен-анонимен преди 12 години
а "неизвестен" как се пише
40
1
 
0
 
! Отговори
И АЗ преди 12 години
ЕМИ КАТО У НАС-ПАЗАРЛЪЦИ И ИЗНУДВАНИЯ НАЛИ СЕ СЕЩАШ... СЪД-ПОЛИТИЦИ-НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ИМА "ДЪРЖАВНИ" ПАРИ...
39
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
Питам аз - тези *** американците как така до сега не ги изкараха на бял свят тези неща? - множество пярични преводи по банковите сметки на черната, наличието на 5 мобилни телефона и плащането на стотици долари на месец за фактури = това е би трябвало да се знае...
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата тази история показва, че съдебната система в САЩ се издънва по-често от колкото си мислим. Този може да е всякакъв пръч, но политическата значимост на случилото се в международен план бе огромна. Освен това ДСК представляваше лицето на една готова да се реформира и либерално ориентитра сфренска социалистическа партоя. Това, което се случи за французите и изобщо за европейската политика не е без значение.
37
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да чета неграмотни статии още от заглавието!На път се пише поотделно.И какво ни занимават с този 100 - годишен пръч!Като не ще да си отива доброволно - така!Истина-лъжа!Много е седял там!Жал ми е за мене си и за гладните хора.За този *** - без пощада.Предполагам, че със спестяванията му може да се нахрани цяла Африка, защото е мноооооого умен и талантлив!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О каква изненада. И сега разбира се ще го гризне камериерката,а тя е само една пионка полакомила се за пари.
35
2
 
2
 
! Отговори
комент преди 12 години
Не само в "тъпата Америка" както я наричаш ти, Америка си е Америка, Навсякъде всяка патица може да се оплаче и ще й обърнат внимание от съда. А съветските методи още работят.
34
0
 
21
 
! Отговори
но комент преди 12 години
В тъпата Америка всяка жена може да те осъди за сексуално насилие-минал си покрай нея и си я погледнал накриво.тия преди време са полудели на тема защита на правата на жените и ***, и още ги държи, въпреки че реалностите са съвсем различни-по вероятно е бял да бъде дискримиран от *** примерно.Има хитряги които използват тия *** американски нагласи да правят пари.тъпата негърка не си е направила сигурно труда да попита с кого си има работа.Колко ли са й платили тихомълком преди този?
33
0
 
27
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Тоя няма психологията на изнасилвач.Това първо.Второ, достатъчно богат е за да си купи какъвто иска секс.Трето, достатъчно умен е да не прави такива издънки като кандидат за президент на Франция.Тия неща се знаеха от самото начало.изработката е твърде груба за да е направена от тайните служби.попаднал е на *** *** банда изнудвачи,които са решили да направят кинти от тъпите американци, дето все още си мислят че жените са жертви и трябва да бъдат защитавани.
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чернилката имала 100 бона и се цанила за камериерка в хотел - е няма такъв филм!
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"У прокурорите са се появили съмнения доколко може да се има доверие на тъжителката.""Появили", да бе, да. Те няма да я проверят добре от самото начало, преди да обвиняват ей така политик и финансист от такъв ранг. На тях всичко им е било ясно от самото начало, ама са си свършили поръчката те, че само от една далавера не се живее, клиентите и за в бъдеще ще им трябват.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям праз като рухне... То вече си свърши работата.Кан няма да е (кандидат-)президент, черната *** ще си се пресели на някое богаташко островче с милионите от далаверата, поръчителите й ще са доволни от остраняването на Кан и от МВФ, и начело на Франция и така.

Спонсорирани публикации