Мистерия с обири в Първа инвестиционна банка

Разследват кражби от трезори в Търново и Варна, от ПИБ отричат
Обновена: 6 юли 2011 15:29 | 6 юли 2011 15:10,
68
Мистерия с обири в Първа инвестиционна банка
Снимка: Архив, Булфото

Мистерия се заформя около съобщения за обрани трезори на Първа инвестиционна банка във Варна и Велико Търново. Съобщенията идват от полицията и прокуратурата в градовете, но от банката категорично отричат в клоновете им да е имало обири.

Пари от трезора на Първа инвестиционна банка във Велико Търново не са откраднати. Това заяви говорител на ПИБ пред Dnes.bg, след като по-рано полицията в старопрестолния град съобщи, че от банков клон са откраднати 344 700 лева и 16 000 долара.

„Има твърдения. Нищо не е разбито“, категоричен е Ивайло Александров.

Говорителят на прокуратурата във Велико Търново Румяна Ирманова съобщи, че парите са откраднати от две касети в трезора на ул. „Оборище“.

Касетите са на една фирма, а собственикът е установил липсата в следобедните часове на 4 юли. От прокуратурата не дават повече информация с мотива, че разследването е на много ранен етап. Образувано е досъдебно производство за кражба в особено големи размери.

Още по темата

Час след новината за крупния обир във Велико Търново стана ясно, че е извършена кражба и от трезор в клон на ПИБ във Варна.

Два диаманта, 40 000 лева и 10 000 долара липсват от една касетка в трезора, съобщиха от районната прокуратура в морския град. Собственик е 32-годишен мъж, по непотвърдена информация строителен предприемач, който е установил липсата вчера следобед.

„По ключалката, която се отключва с ключа на собственика, е имало манипулации“, каза говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева. Тя обясни, че е назначена експертиза, за да се установи каква точно е манипулацията.

Междувременно от Първа инвестиционна банка излязоха с официална позиция по случая.

„Няма неоторизиран достъп до банковите ни салони в цялата страна. Няма липсващи средства на клиенти или на банката. Офисите на ПИБ работят с обичайното си работно време“, се посочва в съобщението.

Засега разследващите не коментират разминаването в позицията на банката и в съобщенията на полицията.

„Това наистина е разминаване. Следствието още е в начален етап и се работи по няколко версии. След като се установи фактическата обстановка, ще излезем със становище“, каза Вяра Александрова от районната прокуратура във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
25
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Матей 6:19-2119 Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. 20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; 21 защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.Не трупайте пари, имоти, метали на земята - няма да вземете нито една стотинка нито една прашинка - никой не е взел - има по-сигурна ИНВЕСТИЦИЯ - тя е в небесното царство на Господ Исус Христос
45
1
 
12
 
! Отговори
dsa преди 12 години
ТЪРНОВСКА МУТРА - ей *** като те чета голяма мутра си - мамка ти и *** - големия бабаит и богаташ - ***
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 45пак ли?
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOBA E KOCTOB.
42
2
 
14
 
! Отговори
запознат преди 12 години
хайде сега вадете от трезорите и слагайте на влог, щото на банките им трябват кинти а не да ги дъжите в сейфове и под дюшеците. очаквам ново повишение на депозитите
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво става в БГ-то ? Нали уж Цецо ги хвана сичките !? Се едно , че сме у дивио запад ,на последък само за престъпления и магистрали си лафиме !!!
40
10
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
имали бол пари - окрали ги. Ако не бвха трупали толкова пари - нямаше да ги окрадат.
39
9
 
16
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Само хора, които не могат да си докажат доходите, си държат парите в сейф! Сега какво, да ги оплакваме ли?!?! За мен това е добра новина!
38
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 12 години
същият случай с банка в Елин Пелин ,преди няколко години .Всичко отрекоха от Банката.Изкараха ,че притежателите на касетите лъжат
37
32
 
7
 
! Отговори
ТЪРНОВСКА МУТРА преди 12 години
Какво против имаш срещу борците.Ако не бяхме ние да ви храним през този преход мама ви бедна мизерна досега да сте изпукaли от глад.Сега по добре ли живеете когато вече не ви бухаме по простите тикви с бухалки?
36
4
 
9
 
! Отговори
мария до 22 преди 12 години
А на теб кой ти плаща да следиш коментарите , другарю милиционер ????????Може би от централата на ГЕРБ или от даренията за МВр ???
35
1
 
16
 
! Отговори
джефри дивър преди 12 години
p.ib-търново е банката,в която преди 3 месеца бодигардовете и обраха банкоматите..не се у4удвам,там ''банкери''са бивши борци и футболисти,назна4ават се служителки с визия да привличат клиенти,като задължително требе да са с къси поли.имат милиони просрочени кредити.изгониха кадърните хора-пълен смях са тия-ина4е имат 3 офиса в града,където влизат 5 човека на ден-пълна сбъркания
34
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
Камери в самия трезор има ли?
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега не знам как е но преди години когато имах сейф в една банка на входа на хранилището имаше камера,която записва кой влиза и излиза.Сега може и да са ги махнали за по-голяма сигурност на крадците.Радвам ,се че нямам вземане даване с банките по никакви въпроси.
32
1
 
21
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Само ще ви кажа да видите какво ставa в Гърция.В тоталнa криза са а ние тук ви повишаваме заплатите с 30 лева.Хич не ме интересува какво пишете за мен.Аз строя магистрали.Поздрави на ТЪРНОВСКА МУТРА той е един добър стар другар от времето когато помагахме на казината да се рaзвиват.
31
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Два диаманта, 40 000 лева и 10 000 долара липсват от една касетка в трезора, съобщиха от районната прокуратура в морския град."Ако не хванете крадеца, поне собственика арестувайте. Откъде са тия пари?
30
0
 
9
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Няма как да не отричат и нали ако е така хората ще спрат да ползват услугите на банката
29
3
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Това не са обири,а дарения към МВР..."Нашата"полиция ни пази,ха-ха-ха!!! Ей,ама мафията верно си има държава-Чалгарията на Боко/тиквата/ с химн"С бела роза закичиме" и Конституция "Винету".Егати държавата след като международно призната мутра и нарко- трафикант ни е министър-председател... УЖАС ! Шок и ужас !
28
0
 
6
 
! Отговори
платон за охранител преди 12 години
Прав си! Твоята работа е да пазиш от обири банката. Но не можеш да опазиш банката от вътрешни игри - те не са твоя работа. Затова и не бива човек да се пренатяга, ако се пречка на шефовете там, защото и не знае в какви игри са забъркани и може да оплеска доста неща. А и доверителните влогове са си лични и не е работа на охраната да се интересува то тия неща? Но просто си е за чудене колко неща се спрягат с банките, като далавери според публични слухове? Интересното е това разминаване в твърдения
27
4
 
13
 
! Отговори
Двойно отрицание преди 12 години
Няма неоторизиран достъп... Двойно отрицание! На *** български език означава - има оторизиран достъп...

Спонсорирани публикации