100 млн. лв. дължат топлофикациите на "Булгаргаз"

Обявяване в несъстоятелност грози "Топлофикация Шумен"
Обновена: 27 сеп 2011 15:03 | 27 сеп 2011 12:50,
1
100 млн. лв. дължат топлофикациите на "Булгаргаз"
Снимка: Архив, Булфото

Малко над 100 млн. лева са текущите задължения на топлофикационните дружества в страната към "Булгаргаз", съобщи изпълнителният директор на газовото дружество Димитър Гогов.

Около 70 милиона са текущи задължения на "Топлофикация София", а остатъкът е дължим от другите топлофикациии в страната. Сумата не включва разсрочените стари дългове на дружествата, които се покриват по вече договорени погасителни планове.

Димитър Гогов изрази опасение, че ако през новия отоплителен сезон събираемостта е ниска, "Булгаргаз" ще има затруднения да плаща за доставките на природен газ.

Според шефа на държавното газово дружество ситуацията в Шумен е най-притеснителна. По думите му преди новия отоплителен сезон дружеството дължи 18 млн. лева на "Булгаргаз", при средногодишна консумация от около 3 млн. лева.

Същевременно, от началото на миналия отоплителен сезон вече не е в сила и договореният погасителен план.

"За "Топлофикация Шумен" сме в процес на подготовка на документация за търсене на правата си по съдебен път", каза Гогов.

"Ще си предявим претенциите за изпълнителен лист, както е предвидено в законодетелството, така ще имаме утвърден от съда размер на задълженията и документ, с който ни се признава това вземане", допълни той.

Димитър Гогов заяви, че е възможно "Булгаргаз" да поиска обявяването в несъстоятелност на "Топлофикация Шумен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брейййй тия работят за народа...никой не плаща газ...*** те доставят доставят само и само да не сме на студено....Браво и хвала....Нещо още 5-6 увеличения нема ли да има ?

Спонсорирани публикации