Единайсетте най-кошмарни дни за Wall Street тази година

Борсовите индекси продължават да отбелязват резки движения
Обновена: 10 окт 2011 14:50 | 10 окт 2011 08:34,
5
Единайсетте най-кошмарни дни за Wall Street тази година
Снимка: Reuters

За повечето инвеститори на пазарите август и септември тази година бяха най-ужасните, но и най-запомнящите се месеци в последните три години. Волатилността на акциите накара много от тях да променят инвестиционните си стратегии.

Подобна нестабилност на пазарите беше невиждана от екстремните събития през 2008 г., отбелязва MarketWatch.

През август Standard&Poor’s понижи кредитния рейтинг на САЩ. Това отключи финансова буря, която се усили заради дълговата криза в еврозоната.

Започнаха да се надигат гласове за приближаваща нова рецесия, а борсовите индекси продължават да отбелязват резки движения и в двете посоки при наличието на най-малкото свидетелство за подобряване или влошаване на световната икономика.

Вижте 11-те кошмарни дни в галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
кн преди 12 години
борсовите индекси на компаниите трябва да се определят от финансовите показатели на фирмите. например, в българия при база 100 този показател е три към едно. затова и цена от 2000 лв. беше безумие. така е и сега та уолстриийт с цени, надскачащи минимум двадесет пъти реалната ( финансовата )стойност на акцията. затова и очаквам да има американска пролет, не само арабска или източноевропейска. затова и в библията пише : не прави лошо, защото същото ти се връща. а, дано е прав господ. за виетнам ок
4
1
 
7
 
! Отговори
Щипе преди 12 години
Чиче, борсовите индекси показват като цяло здравето на икономиката на дадената страна. Така че те ако са зле, това не е причина, а е последствие.А дали са кошмарни, малко се съмнявам! Не съм чул за брокер, който да държи само дълги позиции.
3
8
 
18
 
! Отговори
Чорбаджи Генчо преди 12 години
Баба Гицка страда, щото не може да си остане извън Европата и глобализацията. Е те затова и аз съм против влизането на България в шенгеската каша - за да можем да се позапазим малко като България.
2
4
 
2
 
! Отговори
нашенец преди 12 години
шорти на бида и хич да не ти дреме :))
1
4
 
22
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Само не мога да разбера защо баба Гицка от Сусурлево трябва да страда, заради борсовите индекси?Извода е:Никаква глобализация!!

Спонсорирани публикации