Сашо Диков: Взривът бе зверски!

"Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали"
Обновена: 14 окт 2011 14:56 | 14 окт 2011 08:37, Елка Василева
353
Сашо Диков: Взривът бе зверски!
Снимка: Булфото

„Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По-страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”.

Така журналистът Сашо Диков коментира пред bTV експлозията, която снощи отнесе предната част на колата му, паркирана пред блока, в който живее.

Сутринта автомобила е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взел и се прибрал около 18,00-18,30 часа.

Още по темата

Малко преди 22,00 часа се чул адски тътен. Погледнал през прозореца и видял огромно кълбо дим около колата си. Експлозията счупила прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.

Полицията предполага, че не са използвани модерни начини за взривяването като дистанционни и мобилни телефони. Извършителят вероятно е запалил фитила и е избягал. В района няма камери.

Диков заяви, че не е получавал заплахи и няма никаква представа кой би извлякъл полза от случилото се.

„Управляващите очевидно нямат интерес. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията – 10 дни преди изборите. Проблемът е, че от този случай са минали около 8-9 часа, само че от случая с бомбата пред офиса на вестник „Галерия” минаха 8-9 месеца и там няма открит извършител”.

Журналистът изложи още една версия: „Би трябвало да са доволни тези, които са противници на сегашната власт. Цели се и друг заек с един куршум – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно. Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали”.

Той отправи и призив към зрителите: „Хора, дайте да гласуваме. Не можем да продължаваме да оставяме съдбата на държава в ръцете на далавераджии. Тези избори може би са най-важните от 20 години насам”.

Телевизионният водещ каза още, че не изключва нито един вариант за случилото се:

„Всякакви провокации очаквам. Дивотията, диващината и тъпата милиционерщина така са обсебили държавата, че няма да има спирка пред нищо”.

Временният вътрешен министър Веселин Вучков пък обяви, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на Диков.

„Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване, или с друга цел, е рано да се каже. Каквито и да са мотивите обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви той.

Вучков допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител. На този етап обаче няма задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
10
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Както неколкократно казвам ,България е , васална държава на така наречения "Европейски съюз".На Б-я и казват :какво да произвежда ,как да го произвежда ,колко да продава и на кой да го продава.Ликвидираха армията ни /за което на мен ми е най-болно/,а това което остана от нея ,НАТО изпрати като пушечно месо -в Ирак ,Афганистан и др.И като обслужващ персонал.
238
1
 
9
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
срам ме е от вас,господа ПОЛИТИЦИ.Надявах се поне малко в вас да останала една частица от България която ни е запазила през вековете която ни е отличавала като народност.Справедливоста.Толкова ли малко струвате че се продадохте на една хартия напечатана с мастило и определена от някои колко струва.Дори не ме е срам от вас,вие не сте Българи вие сте помия,***,смрад,блавония
237
3
 
7
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Сегашното правителство -вместо да направи нещо по въпроса за националното ни достойнство---както сигурен съм , желаят всички българи .Те продължават разпродажбата на България---та само готовата продукция на Булгартабак е за 60 млн. евро!!!А ,те продават за 100 млн.???Чиста и жива далавера----напълнили са джобчетата на някои.
236
0
 
9
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Европейски съюз:)))Съюз може да има между равни ---а ,не между хищници и жертви /както казва Ахил---не може да има съюз м/у лъвове и хора/.Силните в ЕU са хищници , а ние слабите сме жертва ---това е истината.
235
0
 
1
 
! Отговори
до 242 преди 12 години
и те не го могат, и те са силни само на философииДПС управлява при Беров, после продължи с поразиите във властта
234
1
 
2
 
! Отговори
Дани преди 12 години
До 197- смешнико, ако ти имаш някаква власт, съдейки по твоята неграмотност- България с налъми ще цъфне. Ужас, как пък имате и самочуствие да претендирате..Отвратена съм!
233
4
 
12
 
! Отговори
До 231 преди 12 години
Кой е "***" според теб? Всеки, който не се подмазва на Вожда и Цв.Цв. ли? Или всеки, който поне средно интелигентен? До тук я докарахме, че *** взеха властта и както подобава на автентичните прости и злобни хора, те започнаха да се бият в гърдите, за да може да отекне идиотията им. Отдавна не става въпрос за десни, леви или хермогербаджии. Господа ***, не ви е виновна тройната коалиция, нито царя, нито Костов, за празнотата, която чувствате между ушите си.
232
1
 
1
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Тоя човек е пример за всички!!!I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal."I have a dream that one day on the red hills of Georgia, the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.I have a dream that one day even the state of Mississippi, a state sweltering with the heat of injustice, sweltering with the heat of oppression, will be transformed into an oasis of freedom and justice.
231
2
 
7
 
! Отговори
......., преди 12 години
...най-малкото ББ има интерес ,точно в този момент ,да се взривява ,.....попитайте ---ТРАКТОРА ?Разбра ли ме ----РЕДКОЛЕГИЯТА И СЛАВИ ,със собственият си Президент?
230
0
 
3
 
! Отговори
от Борислав Петров преди 12 години
...бих искал да отговоря на 186...да си чул г-н Витков да ти обещава нещо, някакъв популизъм да се наблюдава...други теглят кредити...милиони левове кампаний, да раздаваха се пари, но беше отдавна, объркал си абревиатурата има правописна грешка не С, а К...всички партий са създадени с помоща на партията майка или си още много малък ..или си се лупенизирал, ..., не помниш Кулеков каква изненада приятна беше за продажните социолози, които манипулират такива ,като теб. Не забравяй протесният вот.
229
2
 
2
 
! Отговори
до 4 4 4 преди 12 години
"едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш"всеки може да допринесе сам в ежедневието си това, за което говориш, без да е в управлението, започвайки промяната от собствените си порочни навици, тарикатлъци и безотговорностщастието и културата са относителни понятия и зависят от характера на самия индивидщо се касае за следващите поколения - обикновено те не споделят представите за добър живот на предходните
228
2
 
2
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Трябва да си призная ,че преди време сгреших ,като казах ,че това правителство е като поточна линия за производство на грешки-не------то е доставчик на крупни аварии и катаклизми. И като казвам това -веднага ви давам и факти .Гръм удари Парламента преди време.
227
3
 
7
 
! Отговори
.....? преди 12 години
С.Диков----измислен медиен герой ,*** !
226
7
 
10
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Бойко Борисов и Вежди Рашидов откриват Музея на социалистическото изкуство,след което разглеждат експонатите. ББ коментира: Тази статуя на Ленин е 32 тона, тази звезда я свалихме от Партийния дом, това е портрет на Тато, а това е картина от социалистическия реализъм - мутра и клошар. Уредничката на музея: Това е огледало, г-н Борисов.Бойко Борисов имал единствения iPhone с цяла ябълка.
225
4
 
5
 
! Отговори
акуд преди 12 години
саше а без полиция какво ще стане .АНАРХИЯ???? коя силна държава няма полиция????
224
0
 
18
 
! Отговори
ТРАКТОРИСТ преди 12 години
СЕДЕМ МИЛИОНА ДУШИ ИМАТ ЩАСТИЕТО ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ,ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ ТОВА ЩАСТИЕ,НО ИМАТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО...
223
0
 
2
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Всъщност ,ако човек се огледа около себе си ---вижда ,че генезиса на всяко едно нещо в природата е ,във връзка и взаимодействие с нещо друго.Съществува принципа на взаимна трансформация,фундамента на която е ,сенсуална еволюция и човека , като ---Homo mensura.Искам да кажа ,че двойката-човек-природа ,обуславя собствените си взаимодействия на основата на сетивата и нещата на материята.
222
2
 
1
 
! Отговори
....239 преди 12 години
Да ,прав си ,това го може само ДПС за съжаление ,всички други доказаха ,че са ---КУЦИ КОНЕ ----ФАКТ!
221
0
 
9
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
На медицински симпозиум в Сащ ,трима хирурзи разговарят:Американеца казва:-На мен ми донесоха три части от катастрофирал пилот ,заших ги и пак си е пилот.Руснака казал :-На мен мидонесоха 30 части от космонавт ,заших ги и пак си е космонавт.Българина казал:-На мен пък ми донесоха едни уши и един *** -----заших ги и човека пак си е политик.
220
4
 
7
 
! Отговори
дУ 225 преди 12 години
А 3-ната коалиция ,не беше ли ----ТРОЙНО РАФИНИРАНА *** -----

Спонсорирани публикации