„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само коме...за киро ми като него ги има много повече тоя е кампка в морето сравнение с другите ама понеже сега го фанаха на тясно и няма как,и наи вече че е *** и за това ,това е самата исрина парата праи играта
105
1
 
5
 
! Отговори
lelemale преди 12 години
Koi sa tezi policai, predali kopiya ot zhalbi ???Ako ne gi oydyat na dozhivot / te sa asmyrt/ , ima i Evropa . Ne tryabva taka da se ostavyat neshtata. Tozi bezraboten moshenik- bandit- porychitel na ubiystva - myrsha...
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми смятам че и за киро и за внуците поне доживотен без право на замяна горе долу ще бъде добре,ама да не забравят и другите *** босове в България,и изобщо такива индивиди нали са известни на полицията еми да действат
103
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е чак сега ли го намериха?А колко още са скрили?????//
102
1
 
35
 
! Отговори
копия на КЕНЕФ преди 12 години
ПИТАМ ВИ КОПИЯ ОТ ЖАЛБИ В МВР Как ги притежава един убиец престъпник като РАШКОВ??ами мвр служи на КИРИЛ РАШКОВ ИДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТЕ НЕ ВАРДАТ ВАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ---СЪКРАЩЕНИЯ В МВР НА 50 НА СТО И ПРЕЗ 6 МЕСЕЦА ТЕСТОВЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ--МВР Е ПРЕСТАПНА ШАЙКА ОТ ПРОДАЖНИЦИ!!!четете по горе за РШАКОВ
101
1
 
16
 
! Отговори
СЪДИЯТъ преди 12 години
АЛООО БГ ,не си правете сметки без мен ...,човекът си е платил ,е.....има още да дава !
100
3
 
12
 
! Отговори
СТИГА ТОЛКО ТЪРПЕНИЕ преди 12 години
Е затова трябва да изберем Волен за президент... или ще се оправим или ще се развалим, което е по-добре отколкото да стойм в сегашното положение още 22-години
99
1
 
7
 
! Отговори
СЪД. СИСТЕМА преди 12 години
Е,щом толкова много ровите на крал Киро по стаите ,....няма да го съдим !
98
3
 
15
 
! Отговори
se преди 12 години
Е има Видов ден.Но дали ще има правосъдие е въпрос.Съмнявам се защото парите и златото ще гарантират на тия *** свободата.Поне до сега така се случва с всички бандити в БГ
97
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петима българи бият *** - расизъм, фашизъм, нарушаване на етническия мирПетима *** бият българин - културни особености на етноса.......................и с помощи и ток и вода и т.н. знаете как е. няма смисъл да продължавам
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков."- Сега трябва да разкрият и полицаите които са предали тези копия от жалби срещу Рашкови - явно те са работили и на заплата към *** клан.
95
23
 
5
 
! Отговори
2+2 преди 12 години
В едно българско село, някакъв местен кикбсьор срещу когото има множество жалби в полицията решава да се прави на мъж и скача да се кара на бус пълен със ***, а те палят буса и го прегазват. И изведнъж тълпа футболни фенове научават за инцидента и най-спонтанно мигновенно се организират и тръгват към селото да палят къщите на някакъв *** местен дерибей, който няма нищо общо с инцидента с прегазеният младеж освен, че фамилиите им враждуват и взаимно са се оплаквали в полицията. Тези *** обаче, не палят къщата в коят живее местния *** мафиот, не - тя си стои непокътната с парка луксозно возила и басейнчета в двора и при това без никой да пази тази къша. Напротив - *** случайно решават да палят и вандализират къщата в която е складиран истински боен арсенал и амуниции. *** си измислената история - това може да стане само в турски сериал.
94
8
 
28
 
! Отговори
ФАКТ В БГ ...! преди 12 години
Крал Киро не е виновен ,а ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ ,КОИТО ГО ЛАНСИРАХА И ЗАЩИТАВАХА !
93
1
 
27
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Не дават на полицаите да влизат в гетата ,защото сме ---ТОЛЕРАНТНИ --!С една дума ----бъди *** и политик .... в БГ ,ТЕ са ЗАЩИТЕН ВИД В БГ ---няма рима ,но е вярно...!Нали сме --СВИДЕТЕЛИ НА ----СЛУЧВАЩОТО СЕ!
92
2
 
25
 
! Отговори
94 преди 12 години
94, Киро *** беше в хотел в Боровец по това време. Плюс това *** и с оръжие са си страхливи мишки. Те нападат баби и дядовци и то ако с 5 пъти повече.
91
15
 
3
 
! Отговори
Филип Димитров преди 12 години
И от надарени роми съм любен и от надарени афроамериканци ,докато бях в САЩ....Сега наблагам в Ереван на надарени азери....
90
3
 
28
 
! Отговори
ДА ДЕ .. преди 12 години
То и Киро -японеца /друг Софийски ***,като крал Киро/,навремето Бойко го хвана и със ---ГРАНАТОМЕД ,ОСВЕН БОМБИ,АВТОМАТИ ,ПИЩОВИ -----тогава Киро-японеца каза ,че този арсенал е бил за ----лов за риба ,и съдиите му повярваха ....?
89
1
 
35
 
! Отговори
Въпроси преди 12 години
Колко тона оръжие има по гетата? Защо полицията не взима мерки? Толкова ли са важни *** за изборите, че не смеят да им направят нищо? Защо няма присъди за ***, които щяха да "режат глави на българите" ??? Даваха ги по национална телевизия и бяха въоръжени???
88
15
 
7
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
Нищо на стаа от вас, затуй ша ва привземем. Ени деса не мойте да напрайте, па тръгнали даржава да праят!!!
87
1
 
7
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Е как от къде знае?Ми човека е любен от надарен ром бе:)))))))

Спонсорирани публикации