35% харесват Плевнелиев, а ГЕРБ с 5% отгоре

Всеки десети избирател: Няма да гласувам!
Обновена: 17 окт 2011 19:39 | 17 окт 2011 18:32,
775
35% харесват Плевнелиев, а ГЕРБ с 5% отгоре
Снимка: Reuters

35,4% от избирателите твърдят, че ще подкрепят двойката „Плевнелиев-Попова“ на президентските избори в неделя.

На второ място се класират Калфин-Данаилов с 20 на сто, третото е за Кунева-Христов с 11,2%.

Това сочат данните на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, предоставени на Dnes.bg.

Извадката е от 1051 пълнолетни жители на столицата и големите градове, интервюирани в неделния ден по метода на телефонното интервю.

Четвърти в класацията са кандидатите на „Атака“ - Волен Сидеров и Павел Шопов. Подкрепата, която двамата събират е малко над процент – 1,3 на сто, пети са сините Румен Христов и Емануил Йорданов с точно 1%.

Всяка една от останалите двойки събира под един процент подкрепа сред избирателите, допълват от МБМД.

14 на сто още не са решили кого да подкрепят, над 10% пък твърдят: Няма да гласувам!

На въпрос, ако днес се проведат парламентарни избори, за коя политическа сила бихте гласували: 12,5 на сто българите са подминали въпроса и са го оставили без отговор.

Тук ГЕРБ води категорично с 40,1%, втори са БСП с 18,8 на сто подкрепа. Интересното тук е, че всички останали са под прага от 4% за влизане в парламента ( ДПС – 1,4%, Атака – 1,7%, СДС + ДСБ – 2.9% , НДСВ – 1,2 на сто).

Не биха гласували 18.2% от запитаните в анкетата на МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


775
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
657
4
 
10
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Избирателят ще каже кой ще спечели, но беше очевидно кой загуби по време на последния дебат. Загуби с неумението си да стартира навреме своите отговори, а в много ситуации само си отваряше устата като риба на сухо. Загуби с безкрайните клишета, в които затъна. Загуби дори, когато си вкара няколко автогола със собствените си въпроси. Загуби с некомпетентността си. И няма да чакам новините на БТВ да ви кажа кое е лицето зад моя текст. Вие и сами го разпознахте и това е Росен Плевнелиев. Той доказа в тези два дебата, че не може да борави коректно с терминологията. За него, отличникът от математическа гимназия, число и цифра са едно и също. За него, отличникът с най-висок рейтинг сред министрите, някакви си 300 млн. повече, които си добави към парите от ЕС по програма Транспорт нямат значение. Но Калфин се оказа, че знае тези ЧИСЛА доста по-добре, макар и да беше най-елементарно обвинен заради това в некомпетентност. Но да не посочиш нито една политика на Стамболов, вече е много. Само за ограмотяване на г-н Плевнелиев - по времето на Стефан Стамболов, велик държавник, България не е независима държава. Тя е васално княжество на Турция. България няма външна политика. Тя има дипломация!!! Това са два различни термина, нещо като число и цифра. Ученето през целия живот е модерна концепция, но тя не се полага на държавния глава, той трябва да ги знае тези работи.
656
9
 
0
 
! Отговори
Аз съм за преди 12 години
Младеж отишъл на гледачка и тя му казала да не се качва на кораб, защото кораба ще потъне и той ще се удави. Минали години, младежът станал мъж, остарял. С бабата решили да отидат на круиз с кораб. Казал си:- Щом толкова години нищо не се случи, значи се е разминало.Както си плавал кораба и изведнъж се извила буря, кораба се залюлял, започнал да потъва. Човека взел да се моли:- Защо, господи? Айде, аз си знаех, че така ми е писано,ама поне другите пощади!А отгоре се чул бойковият глас:- Да знаеш от колко време се мъча да ви събера на едно място всичките...Плевнелиев Президент!
655
2
 
9
 
! Отговори
Внимавайте! преди 12 години
Всички знаем че герб загубиха изборите на всички нива. Само олющени селски проибани шлифери мислят че герб имат някакъв шанс,но и тяхтите илюзии са история. Знаем че мнозинството от интелигентни българи отдавна напуснаха страната.НО, не се притеснявайте. Тази малка шепа от интелигентни,будни и работливи хора ще се борят срещу вас. Срещу вас-*** от *** необразовани селендури, мръсни грозни силиконови чалгарки,дебелогъзи противни малкoпишковски мутри,вонящи ***, грозни силиконови пачаври и армия от смахнати *** с основно образование.
654
3
 
6
 
! Отговори
До 670 преди 12 години
Без да подозира, Бойко също е бил сценарий на БСП и ДС и то след като заживява заедно с банкерката Цв. Бориславова - дъщеря на генерал от I Гл. управление на ДС. С връзките си тя спомага за създаването охранителната фирма Ипон с която ББ е лична охрана на Тошо, в последствие охранява Крадлив Дедо при посещението му в БГ, а при управлението на НДСВ (пак създадена от БСП, както и СДС и ДПС) човекът става Гл. секретар и до тук със сценария, защото друг на негово място би си кротувал и правил пачки, но ББ се оказва честен и принципен, и тук сценаристите на прахода са го подценили и сега си скубят косите, защото си мислеха, че от благодарност и той ще им играе по свирката както правеха предишните на които се даваше власт. Борисов напусна НДСВ и си направи партия ГЕРБ с която удари як шамар на създателите си и им показа, че грешно са си направили сметките. Между другото БКП-БСП никога не са изпускали властта след режисираната пак от тях уж промяна на 10 ноември 1989г. Дали те управляваха сами или със сателити си СДС, ДПС и НДСВ нямаше никакво значение, важното беше парите да отиват в техните ръце, както и стана-раздадени куфарчета с милиони, изкуствени фалити на банки, финансови пирамиди, всичко това се направи за да се вземат парите от хората, отделно безкасова приватизация, РМД-та, продадени БКТ, Нефтофим, Балкан и др. предприятия за жълти стотинки, а милионите от комисионни в лични сметки банки в чужбина част от тях бетонираха Черномориято. От всички тези криминални продажби БГ загуби над 100 милиарда държавни активи, които бяха на всички българи, но впоследствие отидоха в ръцете на правилните хора и те станаха баснословнио богати т.н. червени олигарси, които си накупиха медии ТВ канали, вестници и прокарват политиката, която им позволява да се държат на власт. Луканов създаде и групировките ВИС, СИК, които в началото бяха замислени да бъдат наказателни отряди за тези на които им бяха дали червени куфарчета и правеха успешен бизнес, но забравяха да се отчитат редовно на партията. Впоследствие те станаха толкова силни, че сценаристите трябваше да ги избиват поетапно иначе самия техен живот вече беше застрашен. Отделно от това елита на БСП си назначиха съдии, все техни хора и сега съдебната ни система е прът в колелата на БГ, поела за пръв път по европейските коловози.Платените журналисти на тези същите сценаристи непрекъснато реват по медиите, че ГЕРБ не може да се справи с престъпността. А в същото време доказани убийци и мега престъпници, откраднали милиони се разхождат на свобода с условни присъди от същия този червен Гоцевскси съд. Показателен е случая с убития студент във Франция, чийто убийци тук бяха съдени 2 години и накрая оправдани поради уж липса на доказателства. Тогава силно възмутен техния министър на правосъдието лично дойде в БГ и успя да върне процеса във Франция и там за 0 време ги осъдиха на над 15г. затвор. Едно е ясно до като червената ченгеджийница от бившата Държавна сигурност не бъде разбита в БГ няма да има нормален живот.
653
1
 
8
 
! Отговори
По роднински преди 12 години
ГЕРБ е поредната партия на власт, която безцеремонно прави роднински назначения на апетитни постове в Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение". След като Илия Манолев, близък приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов, стана зам.-директор на предприятието по административната дейност, в него са назначени Венета Флорова (съпруга на шефа на ГДБОП и близък до Цветанов Станимир Флоров), Любомир Велчев (племенник на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев) и Венцислав Марков (близък приятел на съучредителя на ГЕРБ Александър Сталийски, който редовно играе футбол с премиера Бойко Борисов). Това разкри електронното издание Mediapool. Средната заплата в държавната фирма е близо 5000 лева, а шефът й получава 12 000.
652
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35%! Брейй, Мистър Бийн бие по рейтинг героите от всички турски сериали, взети заедно! Явно, българският зрител вече предпочита скечевете за дебилни :)))))))))))
651
1
 
6
 
! Отговори
Въпросът на деня преди 12 години
С КОГО СИ ЛЯГА БОЙКО?Tогава се водеше не само любимец на децата, които съвсем наивно си го имаха за добрия бате Бойко, но привличаше като магнит и майките им. А репортерките от всякакви медии, колчем го зърнеха, се превръщаха и те в деца и не можеха да си го разделят.В онези години главните редакторки на вестниците тайничко изпитваха оргазъм, докато одобряваха статиите за него. Поради което критиките към Борисов бяха табу.Издателите не забраняваха хапливи статии срещу него, тъй като тогава от него нищо не зависеше, но как едно сърце на главна редакторка ще се разкъса да допусне във вестника й да се появи нещо лошо за скъпия Бойко?Борисов бе човекът с големия мускул, за когото женската половина на България (или поне по-голямата част от нея) копнееше и бленуваше в нощните си мокри сънища.Дали е било вярно или не, но почти нямаше по-известна и красива тв репортерка, за която да не са се носели слухове, че е имала едно известно туй-унуй с всенародния любимец. За обектите на толкова огромна женска любов обикновено се казва, че са като котараци във винарна изба само протягат *** и могат да сграбчат колкото си мишленца искат.С времето обаче палачинката взе да се обръща. Откакто е станал премиер, Борисов видимо се промени. И то не в особено добра посока. Темето му олися, пък и остатъците от някогашната коса са вече доста посребрели. От якото тяло е останало един тромав торс. А и в лице е видимо застарял.На всичко отгоре е и надебелял, което му пречи да поддържа онази форма, с която привличаше нявга женските погледи. В интернет все по-често се прокрадват твърденията, че той отдавна няма сериозна жена до себе си, а отношенията им с Цветелина Бориславова са просто един пиар.Официалните български медии мълчат по темата. Не защото да се пише за личния живот на премиера е неприлично в страни като България няма такива задръжки. Причината е, че той е отново табу.Но този път не поради силната любов на разни главни редакторки (Те вече си имат нов любимец за оргазми главният секретар на МВР Калин Георгиев), а понеже в него е и ножът, и хлябът.Повечето медийни издатели у нас имат и основен страничен бизнес, процъфтяването на който минава през отлични контакти с премиера. Затова и в изданията в България критиките срещу Борисов пак са кът.Та кой е човекът до Борисов? Този въпрос вълнува онези българи, за които е важно премиерът им да си има половинка, с която да се появява на светски и разни други събития. Това придава повече тежест на поста му, но подсилва и националното самочувствие. Дори ислямистът Абдула Гюл се пъчи със забулената си президентша насам-натам по света.Ако чужденец, който не е наясно с българските порядки и не знае езика, проследи изявите на премиера на България напоследък, може да остане с погрешното впечатление, че страната ни е супер-либерална и като че ли е оформила в норма съжителството между хора от един и същи пол.Вече почти две години Борисов предпочита да прекарва уикендите си, а следователно и да се появява тук-таме из страната, не с жена до себе си, а с мъж. Да, да, точно така. Почти няма събота или неделя, когато той да не е в компанията на олигарха Валентин Златев.Когато е топло, двамата се уединяват в хотела му Хелиос в Обзор, захладнее ли се запътват я към Шумен, я към Правец. Дълго време за това знаеха малцина, докато тайните им срещи не бяха засечени от репортери на СКАТ.Попитан какво прави постоянно в хотела на Златев и защо нощува точно там, след като почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг е само на 20 километра, Борисов троснато обяви, че няма да отговаря на въпроса с кого спи. Подир което спря да се появява в Хелиос. Дълго време всички си мислеха, че двамата със Златев или са спрели да се виждат, или го правят изключително конспиративно. Оказа се второто.Край Шумен има едно ловно стопанство, наречено Паламара (и за което ДЕСАНТ често напомня). По времето на Станишев, когато ловните стопанства се раздаваха на разни богаташи на килограм, Златев успя да се сдобие с Паламара почти на безценица. Концесията му е за цели 15 години. Та след засечката с Хелиос, премиер и олигарх започнаха да се срещат тайно там.Всяка събота и неделя или по национални празници градинарите и готвачите в Паламара са в треска, защото знаят, че ще им дойдат на крака височайшите особи. Но и единият, и другият нямат търпение да дойде уикендът, за да си се съберат двамата. И това ако не е истинска мъжка връзка
650
11
 
1
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Той Калъфин нали много се срамува по рекламата по телевизията. Що не вземе да се засрами за заменките които е подписвал, дето ще ги плащат и нашите внуци даже. Такъв наглец няма!!!
649
12
 
2
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
БЪЛГАРИ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ СЛЕД БСП ВИНАГИ Е БИЛО ПОТОП1992г.-3-та НАЦ.КАТАСТРОФА1997г.-4-та НАЦ.КАТАСТРОФА ПОСЛЕ СЪЮЗ С ТУРЦИТЕ ОТ ДПС,БЕТОНИРАНЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО, МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК, МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ БЕЛЕНЕ, СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, ОТВЛИЧАНИЯ И ПОКАЗНИ УБИЙСТВА, СПИРАНЕ НА РЕАКТОРИ, ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ, ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК ИЗХАРЧЕН/ОТКРАДНАТ/В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ СВЕТОВНА КРИЗА И ВОЙНА НИ ДОКАРАХА ДО НАЙ-БЕДНИТЕ СТРАНИ В ЕВРОПА. НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ Б. БОРИСОВ МНОГО ИМ ПРЕЧИ, ЗАЩОТО ИМ ВЗЕ СИРЕНЦЕТО ОТ УСТАТА И ТИЯ НЕНАЯЛИ СЕ С НАРОДНА ПАРА ИЗЕДНИЦИ НА НАРОДА СЕ ПУКАТ ОТ ЯД, ЧЕ НЕ МОГАТ ПАК ДА КРАДАТ, ЗАЩОТО КОМУНИСТА АКО НЕ КРАДЕ ИЛИ ОТ МАНДРИ, ИЛИ БАНКИ ИЛИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ, ТОЙ ЗАГИВА!
648
1
 
12
 
! Отговори
ОЗ Марков преди 12 години
Плевнелиев обиди българската армия, заявявайки, че тя е достатъчна с 26 хиляди човека колкото един стадион, както и с това, че тя не е агенция за недвижими имоти може ли Плевнелиев да предположи как живее един офицер, който се мести от град на град, и който се пенсионира рано- преди да е изградил свой дом.
647
1
 
9
 
! Отговори
Гери преди 12 години
С широките си контакти навън Калфин би могъл да даде рамо на правителството, работейки по някои от стратегическите цели на България. Като присъединяването към еврозоната и Шенген. Защото като вицепремиер, отговарящ за икономическите министерства, и като външен министър е работил по тези теми.Може да даде европейски облик на държавното управление като цяло в очите на тези българи, които не харесват народняшкия стил на поведение на премиера Бойко Борисов и на някои от министрите му.
646
2
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Цял свят ври и кипи от гняв срещу глобализма, само българските *** се вълнуват от това, дали някакви плевни щели да спечелят... за себе си.Нещастници прости!!
645
13
 
3
 
! Отговори
Аз съм за преди 12 години
Плевнелиев цар е на земятанай-велик, над всички пръв;русите са наши братя,наша плът и наша кръв. Кат ГЕРБ няма вторатъй могъща на света;тя е нашата опора,тя е нашта висота!
644
2
 
11
 
! Отговори
Гери преди 12 години
той Ивайло Калфин е професионалистът - кандидат-президентът, който е сред най-подготвените за Дондуков 2, ако се има предвид какво пише в конституцията за правомощията на държавния глава. Защото те са предимно във външните работи, в областта на сигурността, в умението да играе балансираща роля между институциите. А това Калфин го може, защото го е правил - като вицепремиер и министър на външните работи в кабинета Станишев. Натрупа и значителни контакти навън - не само като дипломат 1, но и като евродепутат, какъвто е в момента.
643
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 655имаш плюс от мен, и аз така
642
7
 
2
 
! Отговори
До 659 преди 12 години
Комуноидите задължаваха всички, които искаха да имат сносна работа да членуват в прайда им. Ако не си член на БКП нямаш никаква алтернатива за кариера, за това всички кадърни хора, които не искаха да копаят на полето, а все пак да направят някаква кариера или поне да работят това за което искат, трябваше да станат членове на черв. прайд, нямаше как тогава да кажеш на всеослушание, че царя е гол, всички се правеха на комунисти, а иначе ги мразеха, за това и над 100 хиляди излизаха на митингите на СДС.
641
10
 
2
 
! Отговори
Още дебати преди 12 години
Какви дебати бе, вчера нямаше никакви дебати, а една отлична лекция, изнесена от кандидатите на ГЕРБ на другите палячовци, които въпреки, че са известни както с провалите на партиите си, така и с личните си провали (престъпления)- Кунева ни прецака с АЕЦ Козлудуй, а кречеталото Калфин подписваше хиляди заменки с което ощети държавата ни за милиарди и сега ЕС иска да ги връщаме! И вие Кутевците също ще ги връщате нищо, че сега постоянно лаете против ГЕРБ и ББ, а те искат само едно -да ни извадят от червената тиня на застоя и да станем истинска европейска държава защото заслужаваме по-достойно бъдеще, не сме нито по-глупави, нито по-мързеливи от хората живеещи на Запад. Успех на ГЕРБ на изборите, както и на следващите, и на следващите до като се оправи най-после изтрадалата ни от 70 годишното комунистическо иго бедна държава, която благодарение на престъпното управление на *** е на последно място в Европа и то без да е водила война. Такова ограбване историята ни не помни! Тия май се оказаха по-лоши и от турските орди, жалко, че такива имат сурата да се пишат българи!
640
1
 
9
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
До 653 Другарю Боковист, да те информирам, че и твоя вожд Бойко е комунист /Черно на бяло с книжка на БКП/ и по неговите думи от едно интервю се е подписвал на ведомост за заплата от ДС.
639
7
 
0
 
! Отговори
Важно е, четете преди 12 години
На дебата по БТВ видяхме новия Отечествен фронт срещу България . Видяхме немощния старец Ламбо, че не може да стои на краката си. Дали стреса или алкохола му бяха в повече не знам . Видяхме го как си забравя мисълта си и се питаме: Кои са тези които искат да ни управляват ? Този ли който направи заменките на брата на Станишев, този ли който скри психопата Филчев в Казахстан, този ли който направи външно министерство на явочна квартира на ДС ? Пръмовица пък с нежното си гласче чуруликаше ли, чуруликаше, но не изчурулика нищо за това как прецака всички ни с лъжите си пред ЕС за опасностите, които грозят Европа от АЕЦ Козлудуй и допринесе с лъжите си за затварянето на 4 блока, а се оказа след официално питане до ЕС, че изобщо от там не са повдигали този въпрос, а Пръмовица т.е. Мадам Йес както е известна сред приближените на Барозу е обслужила частни интереси. Наглостта и е огромна, че след като излезе наяяве цялата тая история има наглостта да се явява изобщо по медиите, върха на гьонсуратлъка й е да се кандидатира за президент!
638
1
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Ряпа сте яли! Волен води с 35%! Това е истината и ще я видите на 23.10.2011г!

Спонсорирани публикации