Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони

Ако се разглеждат всички мобилни телефони, лидер остава Nokia
Обновена: 28 окт 2011 14:41 | 28 окт 2011 11:46,
104
Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони
Снимка: Reuters
Корейската технологична компания Samsung Electronics изпревари американския си конкурент Apple и продаде най-много смартфони в световен мащаб през третото тримесечие, предаде Bloomberg.
 
Samsung е продала 27,8 млн. смартфона през последното тримесечие, като държи 23,8 на сто от пазара, заяви Милтън Кейнс от Strategy Analytics Великобритания. Apple е успяла да продаде 17,1 милиона устройства, съставляващи 14,6% от пазара, което нарежда компанията от Купертино на второ място. Nokia Oyj запазва третата си позиция според изчисленията на анализаторите. 
 
Apple, която пусна своя iPhone 4S през този месец, беше на първото място само за едно тримесечие. 
 
„Възходът на Samsung е движен от комбинация от елегантен по дизайна си хардуер, популярните услуги Android и широка глобална дистрибуция," пише в доклада си Strategy Analytics. 
 
Глобалният пазар на смартфони скочи с 44% спрямо предходната година до 117 млн. броя, се казва в доклада на Strategy Analytics. Пазарният дял на Nokia падна до 14,4% от 32,7% година по-рано.
 
В по-широкия сегмент на продажби на всички мобилни телефони, който включва и по-евтини устройства, Nokia запази първото място дори и след като загуби 5 процентни пункта от дела си, се казва в отделно изследване. 
 
Нейните 27,3% я задържат на лидерската позиция, следвана от Samsung с 22,6%, а LG Electronics Inc. остава на трето място. По-евтините мобилни телефони на китайския производител ZTE Corp. му помогнаха да спечели още 4,7 процентни пункта и така да избута Apple от четвъртото място. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: NokiaSamsungapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:- вторият вариант, който считам днес за по-малковероятен, е да се използва A6 с ново графично ядро и във вариант с по-ниска честота, както е сега с А5, който работи само на 800MHz, докато в iPad2 работина 1GHzПоради:- историческия си дълъг опит си с архитектурата на ARM и- ДЪЛГИЯ опит в разработката на iOSApple има голямо преимущество в ефективноста на iOS спрямо Android, позволяващо им да позлват 512MB RAM в изделията си без да се наблюдават недостатъци в работата
82
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:- дължи се още и на графичния двуядрен процесор SGX543X2, с който Apple разбива конкуренцията от iPod2 насам- допускам, че в iPhone 5 ще се увеличат производителноста на двата процесора- това може да се постигне на базата на A5, когато се премине от 40-45nm технология на 28-32nm, което ще позволи да се повиши значително работната честота на централния и графичния процесор, като се запази консумацията- в момента водещите заводи са процес на трансформация на технологията, от година
81
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Един процесор се проектира бавно и мудно, от мен да знаеш :-)Предполага се, че A6 ще е 4-ядрен процесор, който няма да е необходим в iPhone, в първо приближение, а второто коментирам по-долу:- ако не си забелязъл, най-важното преимущество, което iPhone има пред Android, това е в бързата и плавна графика- това с графиката се дължи на полираната iOS - от времето на Newton, когато Apple съучредява ARM (ако не знаеш) Apple работи с ARM
80
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
thaddeus:Siri не върви пълноценно на iPhone 4, защото разпознаването на гласа се прави в телефона и iOS излолзва ресурсите на графичние процесор, който е многократно по-бърз в A5 на iPhone 4S, отколкото в A4.
79
3
 
2
 
! Отговори
ccc преди 12 години
Статията не е коректна. Първо си отговорете колко смартфона има Самсунг - доста. А Епъл имат един телефон...МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ НЯМА.
78
0
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
China Rules!
77
1
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@НаблодателееДано да го пуснат без проблемно (за сега има проблеми с новия чип А6) но това трябва да го знаеш все пак си фен!Идеята ми е, че за в момента Епъл са поставени в ситуация, в която никога не са били...И в този ред на мисли, защо след като е супер дупер стъклен и изглеждащ страхотно (iPhone 4\4S) всеки, който си го купи бърза да го набута в някакъв *** :))) Ще ти кажа да не те затормозявам...чупи се доста лесно!!!
76
0
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Siri върви прекрасно на 4-ката, така че тя отпада като аргумент за ъпдейт. Технически в новия ипхоне няма нищо ново, което да не сме видяли в ипад 2. Не съм много сигурен с тия 512 рам с малко по-вече приложения във фонов режим как точно ще му влияят. Точно тук Андроид за много напред...Линукс си е Линукс
75
1
 
0
 
! Отговори
ева преди 12 години
Много шум за нищо. И вашата работа такава
74
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Напролет, на улица Smartphone ще чака iPhone 5, в това не се съмнявай :)
73
0
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 70: И въпреки че е голямо разочарование, Iphone 4S е по-добър хардуерно от всяко друго устройство на пазара. :)Чакам с нетърпение отговора на другите смартфон производители, защото имам нужда от нов телефон, а ICS е убийствен и определено предпочитам него пред това да дам 1400 лв., за да ъпгрейдна от A4 към A5 и Siri...
72
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Spyker:Ако разбираш НЕЩО от smartphones, напиши в какво GSII (тъй-като е най-добрия Samsung напазара) е по-добър от iPhone 4S?И забрави за дисплеите, където Retina дисплей на iPhone 4 е много по-добър във вярно въпроизвежане на цветовете и разрешение!
71
1
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Февруари месец, дано господата от днес.бг да напишат една статия за SGS3 поне от оскъдните сведения до момента, ще е доста напред.Определено ако ябълките не изкарат нещо впечатляващо, ще е имат доста проблеми. А що се отнася до SGS2 и iPhone 4S, дано след ъпдейта до ICS пак се срещнем да поспорим. Само да вметна, в момента SGS2 не използва пълните си възможности като хардуер...
70
3
 
5
 
! Отговори
Spyker преди 12 години
В момента Samsung са номер 1 и това истината. Тук обаче е пълно с *** които смятат че като iphone4s е по-скъп значи е и по-добър. Хардуерно Apple пуснаха пълно разочарование след като трябваше да изкарат 5 а те доработиха 4-ката. И по ревюта хората констатират същото но някой ще каже iphone е на начин на живот или тем подобни простотии. Гледайте малко реално на нещата недейте да бъдете коне с капаци в момента Samsung е по-напред догодина може да е обратното нещата се променят.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самсунг е дъ бест заради диструбицията и цената на апаратите.Епъл имаш един минус в маркетинга - винаги си обвързват телефоните с компании!Тази им тактика колкото и да е хубава - толкова е и лоша
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SAMSUNG is the best !
67
0
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ замислен:Нито за миг не допусакй, че на запад хората са ИЗОБЩО по-глупави, или, че точно ние, българите сме ИЗОБЩО по или най-умните, даже и в математиката! :-)Проблемът не е в гаргите и лъкавите неща, а в това, че ЗНАЧЕНИЕТО на съотношението цена/функционалност (включва качество, производителност, възможности и т.н.):- не е универсална константа- e монотоннa функция на съотношението цена/доходи :-)- самата функционалност зависи от:--- индивидуалната оценка--- user experience
66
0
 
1
 
! Отговори
комунист преди 12 години
ако *** хора са трезвомислещи, значи си прав
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз па ви повЕрвах ;)
64
1
 
7
 
! Отговори
замислен преди 12 години
Не съм бил за комунистите,но не съм бил и на запад,за да кажа дали там Епъл е идола на всички "трезвомислещи" хора,Аз лично мисля,че гаргите харесват лъскавите неща,докато практичните хора търсят добро съотношение цена-функционални възможности!

Спонсорирани публикации