Ски курортите запазват миналогодишните цени

Значителен спад на записванията на руски и британски туристи
Обновена: 11 ное 2011 14:43 | 11 ное 2011 07:49,
35
Ски курортите запазват миналогодишните цени
Снимка: Булфото

Зимният сезон започва с цени като миналогодишните, но със значително по-малко резервации, пише „Труд”.

Ранните записвания на основните пазари за българския туризъм са много по-малко от миналата година – с 15% във Великобритания и с 30% в Русия.

Миналата година у нас са карали ски около 100 000 туристи от Русия и около 300 000 от Острова.

Хотелиерите не разчитат и на голям приток на гръцки скиори, които миналата година бяха третата по големина група в курортите.

Въпреки че българските курорти смятат, че са свалили цените до възможния минимум, цената на ден за ски почивка в Пампорово излиза 109 лв., а за същите условия в Баварските Алпи се плаща 104,5 лв. на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
rocker 2 преди 12 години
posdrav ot val d isere
33
2
 
1
 
! Отговори
ba6 skiora преди 12 години
Проблем със зимните курорти няма? Отдавна ранните записвания не са фактор. И ние и чужденците караме на *ласт **** и излиза доста изгодно. Предлагането е толкожа голямо че сектора ще е на загуба дълго време. Печелим само ние клентите , но имайки в предвид какви пари са налети в бетона на Банско ,това е малка компенсация за масовата приватизация и другите 22г. народно ограбване.
32
2
 
0
 
! Отговори
21 преди 12 години
Не случайно се казва ски курорт. Като искаш чистота, не кал и *** и ски каране , *** на пистата, вземи си хотел, яж и пий. Какъв ти е проблема.
31
1
 
5
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Les Deux Alpes Франция 225 км писти, от 3ти декември за 8 дена 3.5 звезди 169 евро, собствен транспорт.
30
1
 
5
 
! Отговори
898 преди 12 години
Проблема на зимните ни курорти е в цените на лифт картите, които са вследствие на монополните структори и на трите ни курорта.В момента цената на дневната лифт карта е по висока, отколкото нощувката, закуската, вечерята, басейна - взети заедно в четризвезден хотел!Всичко това е вследстивие на монополното концесиониране на пистите и съоръжениета към тях.Такава практика няма в Еропа и затова лифт картите са на цени около нашите, но за 5-6 пъти повече като километри и по добре обработени писти.Ак
29
2
 
14
 
! Отговори
боби преди 12 години
На ски и тази година ще се ходи на нощно на Витоша за поддържане на формата и в Алпите. Всичко друго е безсмислено...
28
2
 
18
 
! Отговори
Пацо Змея преди 12 години
Реално условия за каране в България няма. Пистите са малко и къси, снегът го няма. Заведенията са си повярвали много с тия цени - 4 лева за бира. Пътища няма, няма къде да паркираш, но има репатраци и стаи за по 120 лева нощувката...
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми те по морето изпопадаха от балконите лятото доклокото си спомням. С този имидж и цени "такива са на запад" чайкайте туристи.
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как се избива хотел, купува се модерн джип и се става милионер за 1-2 години:1.Високи цени2.Калпави услуги3.Пране на париППджипа е много важен - чере и колкото може по-голям
25
1
 
26
 
! Отговори
ХАХА преди 12 години
Справки за спада на туристи ..... офисите на Алма Тур и *** !!! Работно време .... няма , рекламации не се приемат , връщане у дома ..... неизвестно !!! Честито на печелившите и Весела Коледа !!!
24
6
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Ти толкова ще отидеш и в Баварските ти Алпи
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21 че Банско и Пампорово ,не са ли точно горно *** ,довчера ниви днес супер комплекс.Това ,че си направил малък хотел или по зле работиш в такъв ,не значи че трябва да си кон с капаци.Скъпо и калпаво , това е истината за целия ни туризъм.
22
2
 
30
 
! Отговори
продължение от 20 преди 12 години
След плажа уморен и много ядосан отиваш в хотела ,кадето се опитваш да си починеш но през гипсокартона се чуват стенанията на пенсионери германци на които им се е приискало.Слизаш за вечеря сготвена в най отвратителни условия с продукти на най ниските цени а струващи безбожно. А решите ли да се разходите вечер ,пияни тинеиджърчета от дупките на европа , *** с *** отенак , всякакви преставители на българските силови групировкипълна идилия , накрая си тръгваш и казваш никога повече.
21
18
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
На който не му изнася да не ходи в Банско и Пампорово. Пистите в Горно *** го чекат. И уйовчани тоже.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да прехвърля за летния малко да се посмеете.Отиваш с автомобил- няма паркинг към хотела или ако има няма място , оставяш я някаде уж на позволено и след 2 часа разбираш ,че си с 50-100 лв назад защото някакъв мутрееш се тарикат ти я е вдигнал с паяк.Плащаш казваики си че няма да стъпиш повече но отиваш да се цопнеш така или иначе си дал пари, а там разни фанатизирани дечурлига ти обясняват как трябва да се свреш в някои ъгал защото тук било платено и не някоя рубла а бая за пластмасов шезлонг
19
2
 
19
 
! Отговори
Охоо преди 12 години
Я па тия в Родопите- много са се изхвърлили нещо. Малко да намалят гарда- нали много хрисими и благородни се пишат, а какво дават насреща? Кален, хипер скъп курорт, посредствено обслужване, и хора с мотики, готови да те натупат само щото си ги погледнал .. Да им пикам на курорта, на цените и на самочувствието, смолянски селинджъри..
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...цената на ден за ски почивка в Пампорово излиза 109 лв., а за същите условия в Баварските Алпи се плаща 104,5 лв. на ден..."ОМГ! Сещате ли се кога ще отида в Пампорово на ски? Като цъфнат на Бойко налъмите в Банкя!
17
1
 
22
 
! Отговори
fsb преди 12 години
кви цени от миналата године вее, да намалят цените трябва, кой ще им плаща 9лв паркинг и 50лв карта? Изчезнаха брадясалите гърци, а сега и без руснаците и англичаните съвсем ще се опразни, ама то акъл трябжа малко, за да привлечеш по-бедните българи, не сляпа алчност...
16
3
 
20
 
! Отговори
Baraboni преди 12 години
Нито условията, нито обслужването имат нещо общо.А пък самите писти и условия да практикуваш това, за което всъщност си отишъл - изобщо няма как да се сравняват. Никога повече няма да ида на Банско - няма такова безумие. Сутрин чакаш лифта 30 минути... Олигофренска организация, слаба подготовка....
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най малоумния отрасъл или там каквото е е туризма ,за 2 -3 месеца се опитваш да изкараш като за цяла година, е как да стане с никаква заплата за персонала и разни други номерца.100-200 лв за нощувка ,че гърците си броят стотинките ,пак забравяме за оборота и гледаме с цена да докараме голямата печалба за 2 месеца. Кои *** измисли с туризъм да се занимаваме незнам ,едно заводче за около 1 -2 милиона поне цяла година има приход не 2 месеца.

Спонсорирани публикации