Разбиха престъпна група за кражба на стари коли

Те вдигали колите с паяк, давали ги на вторични суровини
Обновена: 29 дек 2011 14:53 | 29 дек 2011 12:18, Красимир Ангелов
52
Разбиха престъпна група за кражба на стари коли
Снимка: Архив Булфото

Престъпна група, извършвала кражби на коли, е задържана от криминалисти от столичното Второ РУП, съобщиха от МВР.

Арестът е станал след получен в сряда сигнал от граждани, че пред жилищна кооперация в кв. "Свобода" паяк вдига паркирана Жигула.

Пристигналите на място служители на реда изненадали двама мъже на 31 и 21 години, и двамата от София.

В хода на разследването се установило, че по-младият мъж притежавал договор за покупко-продажба, който обаче не бил заверен пред нотариус, както и ксерокопие от талон с нанесени данни за регистрационния номер на колата.

От извършената справка станало ясно, че ксерокопията не съдържат информация за истинския собственик на колата - възрастна жена, а данни на задържания. Пред служителите на реда апашът заявил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име.

Той признал, че преди опита да "вдигнат" жигулата, са репатрирали и лек автомобил "Москвич 412" от паркинг в същия квартал, който оставили в пункт за вторични суровини в кв. "Илиянци”.

При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други четири, обявени за издирване от Второ районно управление – Ситроен ЗХ, две лади и Мерцедес 190. Пак там служителите на реда се натъкнали на още 120 автомобила, чиято собственост се изяснява.

В хода на разследването криминалистите установили и поръчителя, за когото двамата мъже работели. \

Това са 21-годишният Я.Б. от кв. „Обеля” и 23-годишната му съпруга К.Б., които са задържани в кафене на бензиностанция на бул. „Рожен”.

При обиск у тях са открити голям брой договори за покупко-продажба, написани с един и същи почерк и незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили.

Последвало претърсване на два адреса в кв. „Обеля” и „Сухата река”, откъдето са иззети компютърни конфигурации, съдържащи папки със сканирани регистрационни талони за моторни превозни средства, сканирани бланки за лични карти и голям брой празни бланки.

Четиримата са задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа.

Трима от тях са с криминално минало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: кражба на коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
BalkAnton преди 12 години
До Номер 46 - Вие сигурно сте някой типичен софиянец, който не е идвал никога на село и не се е сблъсквал с реалността. Нашата Жигула никога не е минавала на основен ремонт. Като си имате хубави гладки улици, карайте си ниските коли с просвет 10 сантиметра макс. Жигулата при полезен багаж 400кг има просвет 17см! Да видим по нашите селски пътища кой пръв ще иска основен ремонт! Ще ми е интересно да разбера, откъде направихте заключението, кой на колко километра трябва да прави основен ремонт.
50
0
 
2
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Само като прочетох кварталите и ми стана ясно... Или са от скоро дошли в София селандури или са ***. И не мога да ви разбера вас *** като сте дошли в СФ и вече ви пречат соц колите на възрастните хора. Живял съм в Европа и сега живея там и хората си карат и ладички и шкоди и малки фиатчета и ферарита и бентлита и няма скандали и селянии. Ферарито или джипа спира за да мине ладичката... Думата е една: МАНТАЛИТЕТ!!!А *** обича да дойде в СФ и да бичи чалга и да кара голфче 15 год
49
1
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
Дело на "Паркинги и гаражи". Най-лесно ще бъдат отказани от тези дела. Дано се намерят няколко да прежалят свойте бракми и да им сложат по една бомбичка да видиш как ще се откажат да вдигат/пипат чуждото. Ще има скрап х2. Ай сиктир.
48
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Отново и за пореден път Великият Българин е срещу правилата,че и е възмутен от държавата. Всеки знае ,че с едно посещение в съответната институция се освобождаваш от собствеността на ламаринения *** и получаваш възможност да получиш известна сума от фирма за скраб която даже ще ти извози ***.(личен опит- и избираш най-добрата парична оферта).Еее.. който е над тези неща-да плюе на воля.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и то това е логиката на българина, изкривена от соц времената - когато е на 30 години, чака още 20 години за лада, която още с пускането е морално остаряла, после кара ладата още 20 години, през които се правят всякакви безумни ремонти, били те и евтини. и накрая дърпа шалтера и това е...и само за справката - докато хората са правили класики като първото ауди 100/куатро, голф 1 гти, ситроен дс, пежо 504 - тука се е отричало (и продължава и до ден днешен) всичко "ЗАПАДНО"... жалка историйка...
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя балкантон ще да е някой пъпчив тийн, който е слушал от баща си и дедо си истории за ладата и автоматично ги е интерпретирал като абсолютната истина. като си такъв разбирач - кажи ти как "западна" кола (безумен термин, впрочем), минава средно по 400-500 хиляди км без да се пипа мотора, а жигата/мохера на 40-50 си искат основния ремонт? а и като са толкова хубави ладите защо вече почти ги няма по пътищата - тук там някой пенсионер или *** само ги върти, но и те са на изчезване -
45
4
 
0
 
! Отговори
do Balkanton преди 12 години
ti nakarai vremeto da stane -20 pyk az 6te ti pokaja s zavodskiq ot 2005ta diesel kak pali samo kato vidi klu4a :) Varta power :P
44
7
 
2
 
! Отговори
BalkAnton преди 12 години
Ако ми покажете западна кола, която през зимата на -20 градуса пали от раз с оригиналния си заводски акумулатор, сложен 1972 г., шапка ви свалям!
43
0
 
5
 
! Отговори
BalkAnton преди 12 години
Ладата е базирана, но са направени повече от 800 изменения, поради лошите пътища в СССР :) И ако нашата беше Фиат, вече нямаше да върви, в Пирдоп имаше няколко Фиата, ама вече ги няма... А относно ***, това са сегашните западни коли, които, както споменах, в моя град не остават цели :D
42
5
 
4
 
! Отговори
До Balkanton преди 12 години
30 годишен западен "***" бих карал, 30 годишен соц *** - не . Причината е проста - 30 годишните соц *** са префасонирани 60 годишни западни ***.. знаеш ладата на какво е базирана, фиат 124, кола на годината 1961 година :Х
41
3
 
7
 
! Отговори
BalkAnton преди 12 години
За всички, които мислят, че старите коли са бракми и т.н., трябвало да се поощрява кражбата им и т.н.: А вие помислихте ли си, че това може да е кола на възрастни хора, които не могат да си позволят по-нов автомобил? И с какво западните *** са по-добри от соц-возилата? Фактът, че нашата Жигула се движи 35+ години малко ли значи? Никога не ни е оставяла на пътя! Ако дойдете с Бентли или Ферари в родния ми град Пирдоп, ще трябва да карам зад Вас със Жигулата, да ви събирам частите!!!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те тия крадат НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО, а не коли! и общината отдавна трябва да е вдигнала всякакви такива возила, които просто заемат паркомясто, което обикновено е хубаво под някоя сянка и т.н. Повечето от тия возила, отдавна са претарашени от кварталните наркоманчета, клошари ги ползват, не се карат, не плащат гражданска - е като милеете толкова за ЖИГАТА закарайте я на СЕЛО в двора и и се кефете там, или я реставрирайте. и вдигат такива коли, защото само такива ще вземат в пункта
39
1
 
7
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
ЕЙ,..така ли ще коментирате,когато ви откраднат с паяк ВАШИЯТ ***?Но тогава разбира се това автоматично го превръща в най-добрата кола на света!?А по-кротко,МОЛЯ!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38 - Ти си със ситроена?!? Тогава има за кво да се нервиш, разбираемо е. Обаче от статията останах с впечатлението, че вдигнатите коли не са били в движение. Извинявай, дано да ти се наредят нещата!
37
1
 
15
 
! Отговори
Изгорял преди 12 години
Ако за Вас кола 93 година е за скрап, за мен беше кола с която си вършех работата всеки божи ден. Изплащах я 2 години и ми я задигнаха копелетата. Не знам дали са били тези, но и да не са нека мрът. А който ги защитава да откраднат колата му дано откраднат.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и пак за 33 - за мен е много по-голямо престъпление да си оставиш колата 20-30 години пред блока или в градинката, отколкото да разкараш тая бангия на вторични суровини. В щатите глобяват за неокосена трева - тука някой си оставил бракмата в центъра на столицата да гние и цалата държава е длъжна да го съжалява и защитава - вие сте луди!!!
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33 - тук не става въпрос за коли - говорим за таралясници, които не са се движили от 1000 години - пожеланието си го заври отзад!
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ob6tinata trea da im plati dori,za podarjane na yliciteeee,koi si ima takava kola da si darji v garaja a ne na patq da pr4i
33
0
 
6
 
! Отговори
majorski преди 12 години
до 30: ЗевзекаЕй зевзек ...не само българина прави това , ела да видиж на село наще *** как цял ден блъскат ит трошат бетон за да му извадят арматурата и да го предадат за старо желязо ...изкарват по 15-20 лв ....а иначе помаците и бг-турците работят на полето по цял ден за 20-25 лв ...като волове....
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На драскачите дето хич не им е жал за колите на бедните няма да пожелая нещо лошо, защото проклятието е грях. Обаче ще им пожелая нещо и помнете, мите пожелания се сбъдват!!!Пожелавам ви в бъдеще колкото сте внимателни към другите, толкова да ви върви в живота!!!