Агенцията по горите сменя директори на природни паркове

Обявен е конкурс за нов ръководител и на природен парк "Витоша"
Обновена: 11 яну 2012 15:02 | 11 яну 2012 12:17, Миглена Иванова
23
Агенцията по горите сменя директори на природни паркове
Снимка: БТА

Изпълнителната агенция по горите е обявила конкурси за нови директори на някои от природните паркове в страната, включително и на природен парк "Витоша", сигнализираха от природозащитната коалиция "За да остане природа в България".

Директорът на агенцията Бисер Дачев обясни пред Investor.bg, че рокадите се налагат заради изискванията, заложени в закона за горите, приет през пролетта на миналата година. Според текстовете освен директорите на природни паркове на задължителен конкурс подлежи и изборът на регионалните директори на горските управления.

Процедурата досега са преминали само трима от ръководителите, уточни Дачев.

Природозащитници обаче се усъмниха, че конкурсът за нов директор на природен парк „Витоша“ цели отстраняването на сегашния му ръководител Тома Белев. Еколозите смятат, че Белев съблюдава законовите изисквания и пречи на застрояването на защитените територии.

Агенцията по горите е обявила конкурса за длъжността през декември миналата година. Документи на кандидатите ще се приемат до 30 януари, а резултатите ще станат ясни в края на февруари.

Днес еколози, скиори, сноубордисти и туристи протестират пред Народното събрание срещу поправката „Витоша ски“ в закона за горите. От коалицията „За да остане природа в България“ съобщиха, че граждани и екоорганизации са изпратили до депутатите анализ за готвените изменения в закона.

Еколозите призоваха народните представители да не приемат измененията. Те настояват освен това за обнародване и преразглеждане на приватизационния договор на „Витоша ски“ за съоръженията над София.

Еколозите са организирали и онлайн петиция в подкрепа на опазването на природния парк.

Повече за казуса със закона за горите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Kailan преди 12 години
This is the prfeect way to break down this information.
14
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 12 години
В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ .. СА РОДАТА И ШУРУНАЙКИТЕ НА ТОМА БЕЛЕВ .. СИМЕОН МАРИН.. ВИДЕН ЕКОЛОГ .. И БЕНИФИЦИЕНТ ПО ЕВРО ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ.. СИН НАС ВИЦЕТО .. НА ГОЦЕ .. ТРИПЕРО.
13
0
 
2
 
! Отговори
orlin преди 12 години
maroderi jurnalisti dezinformirat balgarskia narod, v darjavnite gorski stopanstva ima totalen bezporyadak i razsipnichestvo, koruptzia...bg levovete ot bg gori iztichat ...no ne v nationalnite trezori...
12
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Разбира се че им пречат хората, които съблюдават спазването на закона!!! Нещо се е "случило" с коментарите. За два дена да няма коментари то толкова наболяла тема ...
11
0
 
5
 
! Отговори
Ico преди 12 години
мдаа, ткак стават нещата в БГ, вършиш ли си работата - олигарсите като Цеко плащат на управляващите и те сменят.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като за начало да съборят оня гаден хотел на Копитото, който тотално троши хоризонта на цяла Витоша. Това номер 9 което го казва е така, но само да не правят гледката към Витоша да е като към Манхатън гледан от океана.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 1, безпроблемното изсичане на горите беше преди няколко мандата, няма да казвам в кои правителства. В момента се правят опити да се извлече дивидент от хилядите скиори/бордисти в София, които всеки уикенд пътуват до някъде за да направят това, което иначе биха правили във Витоша. Стига с тея глупости, умрял е цеко или ББ за евтината ви иглолистна дървесина.... Ако се изсича дървесина с цел облагодетелстване на някои от управляващите, тя определено не е от Витоша!
8
2
 
3
 
! Отговори
Айде Костов преди 12 години
Иван Костов е 1, вижте какви схеми плете с Кунева и Яне Яневсамо в 7plus7. net
7
0
 
9
 
! Отговори
лесовъд преди 12 години
Абе ТЪПЧО-Мирослав Найденов, ЗАЩО НЕ СКЛЮЧА ДОГОВОР С ТЕБ - \"без да се променя предназначението на земята /имотите и вещите твоя собственост/, те ще си остават твоя часна собственост/\" ЗА ТВОЯ АПАРТАМЕНТ, ИМОТ И АВТОМОБИЛ БАРАБАР С ЖЕНА ТИ, ДА СИ НАЕМА \"ЛИЦЕНЗИРАН ОЦЕНИТЕЛ\" ДА ГИ ОЦЕНИ ЗА ДА ТИ ПЛАЩАМ ТЪНКИ ДЪРЖАВНИ ТАКСИ /ПО ЦЕНИ НА ОЦЕНИТЕЛА/ И ДА СИ ГИ ПРИТЕЖАВАМ АЗ ЗА 10, 15, 30 ГОДИНИ ТВОЯ АПАРТАМЕНТ, ИМОТ/ГОРСКИ ИМОТИ/ И АВТОМОБИЛ И БАРАБАР С ЖЕНА ТИ, И СЛЕД 30 ГОДИНИ ЩЕ ТИ ГИ ОТСТЪПЯ , НО ПОЗНАЙ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ ????? ПРОДАЖЕН ПЛАТЕН *** НА ГОРАТА СИ ТИ И ЕМИЛ ДИМИТРОВ-ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ГОРИ.
6
1
 
5
 
! Отговори
do nr. 5 преди 12 години
номер 5, ти си продажна мижитурка на Цеко и мафията му.
5
7
 
6
 
! Отговори
до брекина преди 12 години
Ти пък нищо не каза за Тома Белев. Тоя е най-мазния и продажен "екозащитник". Страшна дума - екозащитник. Още някакви незнайно от къде финансирани.
4
0
 
17
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ей има ли някой който не разбира ,че кадруването е бизнес ?Ако един пост струва 50 000лв човека трябва да ги избие за няколко месеца иначе след това могат да го уволнят защото друг е приложил повече.
3
7
 
23
 
! Отговори
брекина преди 12 години
По добър придо защитник и лесовъд от Тома Белев НЯМА,но не е *** на ГЕРБ като например Румен Желев който е зам.директор на региалната дирекция в Ямбол и директор на горско стопанство Царево,а да не говорим за Стефан Златаров който е директор на ПП "Странджа" и лидер на ГЕРБ като преди това е сменил 10 партии още.Аман от нагаждачи и *** без никакви професионални качества.НАПРАВО *** !!!!!!!
2
1
 
22
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Браво на тези млади хора, които се противопоставят на този лобистки закон, обслужващ интересите на мафиотска организация.Следя по канал 3, как върви протестът и жалко, че Диков, заема позиция в услуга на унищожителите на българската природа!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще сложат послушни калинки, които ще осигурят безпроблемното изсичане на горите от герберските дружки.

Спонсорирани публикации