Зеленчуци, който си яде...

Диетолози подредиха най-полезните хранителни продукти на годината
Обновена: 11 яну 2012 13:56 | 11 яну 2012 13:53, Петя Славова
5
Зеленчуци, който си яде...
Снимка: Булфото

Домати, чушки и горски плодове. Това са най-полезните хранителни продукти през 2012 година, според американски учени, съобщиха РИА "Новости" и в. "Таймс ъв Индия".

Диетолозите са сложили на първо място доматите, тъй като съдържат много антиоксиданти. Веднага след тях се нареждат чушките и горските плодове като малини, къпини, ягоди, които са богати на витамини и минерали.

В рейтинга на най-полезните хранителни продукти е и соята. Учените обръщат специално внимание на киселото мляко или йогурта, които са изключително полезни за микрофлората. Специалиститене пропускат и способността на спанака да се бори с раковите клетки.

Към края на списъка с най-полезните хранителни продукти са и зехтинът, източник на мононенаситени мазнини, а също телешкото месо и сьомгата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
градинар преди 12 години
Домати,чушки и горски плодове най-полезни пез 2012 г,чи през 2011 кое беше най полезно свинското със зеле ли?даеба американските учени , и децата знаят ,че плодовете и зеленчуците са най-полезни ама като ми се хапва пържолка с винце ,не слушам учени мучени.
4
0
 
1
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Айде не ми хвалете соята че като ви заблъскам , б*хти платените учените бе това не се издържа..ейй такива в Камбоджа какво ги правехме...
3
0
 
6
 
! Отговори
13 преди 12 години
С горските плодове ще сезатрудним - да ги намерим на пазара!!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
зеленчуци щом ядем едва ли ще порастем и домати със сулфати
1
1
 
10
 
! Отговори
една жена преди 12 години
зеленчуци който не яде той голям неще да порасте

Спонсорирани публикации