Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ

Цветанов е категоричен, че ако бъде осъден, ще лежи у нас
Обновена: 25 яну 2012 15:48 | 25 яну 2012 11:05,
199
Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ
Снимка: МВР

Сирийски гражданин е задържан за изнасилването на студентката край Нов български университет (НБУ), съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Направен е ДНК профил и на други лица, за да се установи извършителят", коментира той.

Насиленото момиче през цялото време е съдействало на полицията. При разпитите девойката обяснила, че нападателят й е арабин.

Още по темата
"Ако сириецът бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор", категоричен бе Цветанов.

По думите му арестуваният е заподозрян за още 2-3 престъпления.

На 15 януари в рамките на часове в полицията били получени сигнали за грабеж на две жени на различни входове около Нов български университет.

Мъжът влязъл нелегално в страната, задържан е на 1 май 2011 г от Гранична полиция - Елхово, а на 7 септември е предаден на Държавната агенция за бежанците.

"Едва ли след арестуването му ще получи статут на бежанец у нас", коментира МВР шефът.

Инцидентът с насилената студентка е от 3 януари и първоначално не беше огласен от полицията.

Момичето е било изнасилено близо до университета, на път за вкъщи след късни лекции. То е било нападнато на пътека, докато вървяло към автобусна спирка.

Инцидентът предизвика остро недоволство в социалната мрежа, а колеги на пострадалото момиче дори се вдигнаха на протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
25
 
! Отговори
Лошата преди 12 години
Живея в арабска страна, там има закони всеки *** се наказва жестоко, но в България не, шкартото се шири. Не ми говорете, колко българите са по-добри, всеки си отговоря за себе си, няма националност, а въпрос на лични качества. В България идва изметта на арабския свят, а защо е така сами ще си отговорите, това "моралния и справедлив" българин го допусна. Сърдете се на себе си, за безчинствата на чужденците на собствената ни земя, нали имаме справедлив съд.
78
5
 
5
 
! Отговори
Разграден двор преди 12 години
Такова безконтролно раздаване на право за пребиваване на чужди граждани в България не е имало даже и в станишевско време. България се напълни с араби, албанци, руснаци и тем подобна ***. От къде се взе това желание във властта за продажба на национална индентичност не става ясно.
77
3
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Цветанов е крайно време да помисли преди да казва каквото и да е! Време му е за оставка!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наистина сега да почне да обикаля по телевизиите да се жали...ВЕРОЯТНО ИМА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ!СИГУРНО ИЗГЛЕЖДА МНОГО ЗЛЕ ТОЗИ -КАТО НАЧЕВИ ПРЕБИТИ,СМАЗАНИ.... АЛООО НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ!
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше *** или *** дали щяхте да напишете от какъв етнос е иначе всички не български елементи да се омитат от България
74
22
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Естествено , че тази ще избере чужденец. Знае че имат кинти и после ще рахатяса от финансово благополучие като го осъдят. Щоне каза ,че я енасилил клошар например?
73
2
 
14
 
! Отговори
ся преди 12 години
Какво означава "АКО бъде осъден"????? Нима има вероятност и вратички в закона да отърве наказание за подобно престъпления и за заплашване на живота с нож? Да ви с... на законите, на полицията и на правосъдието.
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко удобно -(сириец ) за днешната политическа конюктура
71
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НБУ е най-корумпиран, защото там влизат студенти, които имат двойки и не са издържали изпитите в другите университети, но пък имат тлъсти банкови сметки. Така корумпирани професори учат двойкари и наркомани за пари.
70
6
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Да се върне смъртното наказание за такива!Влязъл нелегално, за да върши престъпления. Това, ако не е тероризъм в най-чист вид?
69
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво може да се очаква от ***, който се кланя по 5 пъти на ден...
68
14
 
3
 
! Отговори
Студент преди 12 години
Все си мисля че това п.ти го е оправило някое синче на мутризиран полицай и кого да обвинят освен сириец .Между другото има 100-ици набелязани подходящи хора за такива "разкрития" в различни градове и села.
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ПОЛИЦИята-да внимават,че арестуваният ще тръгне от телевизия в телевизия.Алоу ОПОЗИЦИЯТА къде спите-като видни защитници на убийци,изнасилвачи иконтрабандисти,айде давайте,започвайте кампания срещу полицията.да се обади на семейният адвокат на Начкови,ще му устроят разходки и медийни изяви.До кога мафията ще се нарича опозиция?
66
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В НБУ имало корупция...А в СУ, УАСГ, УНСС и ТУ няма...Хаххахаха, повечето ми приятели завършиха гореспоменатите университети без да стъпват на лекции. Дали не са давали рушвети, а?
65
0
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Нещо си се объркал! Франция е богата от което следва огромен прилив на емигранти, не ми се Вярва България да се приравни някога с тях така че тук да има такъв прилив на емигранти!!!
64
1
 
22
 
! Отговори
IVo_1 преди 12 години
Добре де навсякъде се споменава НБУ , а никой не казва че инцидента се е случил в съседство на НБУ до агенцията за бежанците , където има и охрана , която разбира се нищо не е чула. Не до НБУ а до АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ е станало всичко, от където се е пръкнал и тоя арабин. Аз уча в НБУ и наистина района там е доста опасен , а университета не е корумпиран и не е вярно че учат само деца на богаташи
63
1
 
3
 
! Отговори
77 преди 12 години
77, Ако полицията си свърши работата ще го осъдят. При съдебен процес се гледат доказателствата, а не какво е казал ЦЦ ! Да не говорим, че тези от съдебната система казват, че в голям процент от случаите полицията НАРОЧНО е оплескала нещата. Кой е прав? Не знам !
62
0
 
4
 
! Отговори
74 преди 12 години
74, Ако твоя човек си беше показал нослето от гетото в което е живял, нямаше да говори глупости. В големите градове във Франция се живее много добре, стига да можеш да си го позволиш.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето с тези няколко думички се обяснява всичко случващо се в БГ "Ако еди кой си бъде осъден" повече няма какво да добавя!
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НБУ най-корумпиран университет?!?! В НБУ има най-добрите условия за обучения в България, а преподавателите са най-добрите специалисти в съответните области. За корупция може да погледнете в някои други университети, на които май само името им е престижно!

Спонсорирани публикации