Таря Турунен проговори български

Над 2 500 фенове посрещнаха любимката си в зала Арена Армеец
Обновена: 28 яну 2012 18:49 | 28 яну 2012 13:51,
61

Таря Турунен се радва на възгласите на родните фенове. Снимка: Dnes.bg

 

Концертът на Таря Турунен в София със сигурност ще се запомни както от финландската метъл звезда, така и от феновете и най-вече организаторите.

Перипетиите започнаха преди два дни, когато певицата бе "арестувана" от тежкото време в Румъния. Шоуто й в зала Арена Армеец бе отменено, но с общи усилия от страна на нейния мениджмънт, този на залата и Loud Concerts все пак Таря излезе пред българската публика с ден закъснение.

Над 2 500 ентусиазирани почитатели на рока загряха за нейната поредна изява у нас с италианската група Scala Mercalli. В рамките на 30 минути те се радваха на възгласите на феновете. Като цяло обаче бандата не впечатли особено, а вокалът им напомняше твърде бледо на блендата на Роб Халфорд.   

След изявата им публиката наблегна на бирата, тъй като трябваше да изчакат подготовката на сцена и апаратура за изявата на Турунен.

Точно в 21.55 финландката се появи в целия си блясък под мощните възгласи на публиката. Първото парче "Anteroom of Death" мина в загадъчна обстановка. Пред сцената бе издигната полупрозрачна черна завеса с лика на певицата, а самата тя се появи с маска с рога.

Когато завесата падна Таря за пореден оът усети обичта на българската публика. И не случайно започна с "Благодаря" и "Добър вечер, София" на чист български. Тя изчетка феновете за топлото посрещане и се извини заради закъснението й с един ден.

Хората обаче бяха в залата да я видят и чуят на живо и Таря започна маратона от нови парчета и утвърдени хитове. 
  
В първата пауза овациите обра култовия барабанист Майк Терана, който в продължение на няколко минути демонстрира висша класа с палките.

Присъстваше и задължителния за всеки концерт на метъл кралицата акустичен сет.

След час и половина твърда музика с невероятния глас на Таря, шоуто бе към своя край. Но публиката определено не искаше да се раздели с нея и логично финландката ни зарадва с 15-минутен бис. В него прозвучаха и две от любимите песни на родната публика - "Die Alive" и "Until My Last Breath".

На финала Турунен обеща, че скоро пак ще е в България. Явно химията й с българската публика вече трудно може да бъде развалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Таря Турунен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
57
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
Писна ми от тая! Не можа ли да си намери друга дестинация, ами все в България се влачи! Сигурно щото тука са най-големите ***, за да я слушат.
31
0
 
51
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Харесвате или не, Таря си е класика и много яка певица , ако искате да си гледате псевдо певици с фалшиви гласове и цици гледаите Планета ТВ.
30
4
 
7
 
! Отговори
rockajia преди 12 години
..вижте пичове....tova sas sigurnost e v pati po- ka4estveno ot BG grupite..prosto tuk nikoga niama da se poiavi izpalnitel na tova nivo ..imaiki predvid 4e finlandskata banda ne e koi znae ot kakva klasa..
29
44
 
11
 
! Отговори
Кърт Кобейн преди 12 години
оф не знам... всеки си има вкус... мен не ме кефи! дразни ме физиономията и! а и гласът и е дразнещ - вие като офца - яко комерс!
28
0
 
31
 
! Отговори
Pako до Megadeth преди 12 години
Пич, Мъстейн е велик, не знам на каква възраст си но аз го слушам от 22 години и много го уважавам заради музиката и посланията му, това обаче с риск да ме причислиш към музикалните "пу/омияри' не ми пречи да оценявам това което прави тази жена, сигурен съм, че и Дейв би го оценил. Имаше едно филмче "Един ден от живота на Д. Хетфийлд" та на това филмче Джеимс и Кърк бяха в бекстейджа на някакъв фестивал и покрай тях мина Мат Белами от Muse...Ами станаха,поздравиха го и му стиснаха ръка и двамата
27
2
 
52
 
! Отговори
Ха преди 12 години
А според някакво проучване, хората слушащи рок и метъл, имали еднакъв психо-профил с тези, които слушат класика. Явно не се отнася за почитатели на блек и дет. Пък и кой е казал, че като слушаш метъл, задължително носиш тениски на групи или чисто черни, наливаш се с бира и взимаш наркотици. Вие шегувате ли се ?
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
megadeth, като те гледам колко коментари напуска под новините за Таря май си и най-големия почитател - тайно ли си влюбен в нея, или си й казал вече?
25
1
 
8
 
! Отговори
ot 31 преди 12 години
вас (като чалгарите) и вие слушате и изпълнявате като овчици и после уникални били и не знам какво...
24
23
 
4
 
! Отговори
do megadeth преди 12 години
Ти гледаш ли се въобще за какво пишеш? "ценностна система отричаща консумативното овчо общество" wtf??? Хиляди младежи, разкарващи се с дълги коси, тениски на групи и двулитрови шишета бира - къде тук видя ценностна система, отричане на консумативното общество или какво и да е от сорта? Какво уникалност? Ако трябва да различа двама фенове на Megadeth шансовете са ми почти нулеви. Някакъв стил музика ви набива в главите: пийте алкохол!, пушете марихуана!, не работете!, мразете всички, различни от
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до мегадет, леко си се объркал, това за което говориш е РОК!(метъла е част от рока която не носи кой знае какво идеологическо послание)!
22
34
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милички, стана 2012 година, а вие още говорите за метъли и кифли... Смешно е. Все трябва да слуша каквато музика му е приятна без да я дели на стилове. Естествено всеки си има предпочитания, но ако примерно слушаш поп това не ти пречи да слушаш и някоя и друга рок песен, не е задължително да мрази всичко от останалите жанрове, просто защото. Пораснете!
21
55
 
37
 
! Отговори
Маке Донски преди 12 години
Сандра Насич ке я тури у малкио си джеб тая Тара Туринген
20
53
 
43
 
! Отговори
Преслава преди 12 години
Ква е тая Таря Тутуруткен? За пръв път я чувам? Май не е от пайнер май
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре от нищо, но чакам още Пиджей Харви и Кренбъриз, може и Офспринг за подгряваща. Иначе дета и блека от едно време не фърфят вече, времената са други
18
49
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези които не познават Тария показва колко много селяни има в България, това е певица от световна класа а тук е пълно с *** чалгари които не виждат по далеч от носа си.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МмММмм Кога ще дойде моята малка сладка червенокоска Симоне Симонс!
16
36
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ми се брутално
15
47
 
30
 
! Отговори
4algar преди 12 години
to pak edin koncert 2500 zamayani
14
69
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя е тая Турунен.Някоя световнонеизвестна метълка.
13
59
 
60
 
! Отговори
оня с коня преди 12 години
а явно има доста чалгари, като гледам как святкат минусчетата :)

Спонсорирани публикации