Адел доминира в Америка, нови претенденти за върха на Острова

Седмичният ни преглед на световните класации
Обновена: 31 яну 2012 09:48 | 31 яну 2012 09:48,
4
Адел доминира в Америка, нови претенденти за върха на Острова
Адел продължава с рекордите. Снимка: Reuters

След като през миналата седмица, вече култовият албум "21" на Адел навърши една година от излизането си по перфектен начин – отново под номер 1 в целия свят, както беше и в голямата част от изминалата 2011, тази седмица британката продължава да се представя все така силно и отново е на върха в чарта на Billboard за албуми, както и в Германия.

Това е общо 17-тата седмица на албума в най-престижната американска класация за албуми и така той изпреварва последния най-скорошен рекордьор – саундтракът на Титаник от 1997 година с 16 седмици на първо място.

В историята на 55-годишната класация само още 20 албума са достигали границата от 16 седмици на върха, но първенците изглеждат недостижими – саундтракът на West Side Story с общо 54 седмици и легендарния Thriller на Майкъл Джексън с 37 седмици. Но за такъв брилянтен албум нищо не се знае и засега манията по пълничката певица не стихва.

След нея в тази класация остават Kidz Bop Kidz с тяхното "Kidz Bop 21" (2), както и новите любимци The Black Keys с нашумелия им албум "El Camino" (3). Британката обаче е N1 и сред хитовете в САЩ – с третия си N1 сингъл от албума 21 – "Set Fire To The Rain", което най-после измества "We Found Love" (2). Парчето на Риана и Калвин Харис престоя 10 седмици на върха. След тях остават отново Flo Rida с Good Feeling.


Във Великобритания нещата стоят по малко по-различен начин. Тук като че ли еуфорията около Адел е по-малка и тази седмица "21" е трети в класацията за албуми. Еd Sheeran с неговото "+" успя да измести британката след дълга борба в последните седмици, а зад него се изкачват Coldplay с "Mylo Xyloto", който се представи доста под очакванията за така популярна група в класациите.

Сред синглите звученето е доста по-свежо и вече не е свързано с познатите парчета от миналата година.

Първи са дебютантите Cover Drive с Twilight, което носи карибски ритми и усещане на слънце и море и в интерес на истината е доста сполучливо. След него пък остава безспорният хит на David Guetta за последните години. След като направи дуети с редица американски рапъри, които бързо успяха да се изтъркат, то в последния му албум "Nothing But The Beat" френският DJ ни поднесе и едно бижу – страхотното парче заедно със Sia – "Titanium". Трета пък остава новата звезда Jessie J с много приятното й ново парче Domino, което има голяма възможност да задмине първия й голям хит – "Price Tag".





Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: седмична класация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ето и поредната безсмислена новина!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
titanium sjakash po - jako
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
titanium sjakash po - jako
1
4
 
0
 
! Отговори
иво преди 12 години
На мен пък ми писна от тая скърбяща ***.