България Ер с четири нови самолета Embraer-190

Авиокомпанията ще възстанови полетите си до Прага
Обновена: 2 фев 2012 14:47 | 2 фев 2012 11:30,
28
България Ер с четири нови самолета Embraer-190
Снимка: Creative Commons

Авиокомпания „България Ер“ въвежда в експлоатация четири нови самолета Embraer-190 (Е-190) тази година, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на националния авиопревозвач Янко Георгиев.

Първият самолет Е-190 ще пристигне в България още в началото на март, а останалите три – до края на годината. Те ще бъдат закупени чрез финансов лизинг. Самолетите са с по 108 места, като 8 от тях са бизнес класа, и ще летят по повечето дестинации на авиопревозвача.

Предвижда се до 2014 г. общият брой на самолетите Е-190 да достигне 9 броя. Към момента компанията оперира с общо 22 самолета по редовните си линии.

Бразилският Embraer-190 е от т.нар. ново поколение самолети – притежава двигатели от General Electric и е по-икономичен по отношение на разхода на керосин. Той ще даде по-големи конкурентни възможности на авиокомпанията.

„България Ер“ ще увеличи седмичната честота на полетите до повечето европейски дестинации и ще възстанови полетите до Прага, посочи капитан Янко Георгиев.

Очакванията са и за увеличение в броя на пътниците по редовните и чартърните линии спрямо 2011 г. с около 5%.

Още бизнес онвини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: България ер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
22
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Имам само една забелешка към нашата компания:намерете по приятен начин да предлагате услугите на цкб,армеец и стоките освободени от мита.Тук малко куцате.И малко по удобни по време и честота вътрешни полети.За международните смело напред.
6
2
 
23
 
! Отговори
анто преди 12 години
определено в последната 1/2 години имат накакъв напредък. Новите самолети са чисто нови от завода им в Бразилия и най-хубавото, е че ще разкарат старите B737. Ще имат и нови дестинации - Прага и Дубай, но е възможно, и ако МALEV спре полети да пуснат и до Будапеща.
5
8
 
66
 
! Отговори
Валката преди 12 години
ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО!!! НИКОЯ ВЕЛИКА СИЛА НЕ Е СТАНАЛА ВЕЛИКА С ОПЛАКВАНЕ И ПЛЮЕНЕ НА РОДНОТО!!!!!
4
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия нови самолети втора употреба ли са ги купили?
3
7
 
92
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Редовно летя из Европа. Лятото пътувах с тях до Лондон два пъти. Не бях ползвал България еър повече от 2 години. Искам да Ви уверя, че останах шокиран от обслужването-освен "сандвича" имаше и друга топла храна, различни десерти, бира и вино на корем, вестниците за деня. Полета и кацането бяха изключително гладки.Стюардесите също хващат окото, за разлика от някои Европейски авиокомпании. Много горд се почуствах, че видях наша компания на това ниво. В тази криза призовавам да подкрепим българското
2
15
 
15
 
! Отговори
дий, конче, дий преди 12 години
сега и ако вземат да дават на пътниците си нещо различно от сандвич с хляб...и ако вземат да се поокопитят малко и да тръгват на време...може и да се доближат до термина "авиопревозвач".
1
8
 
25
 
! Отговори
яве преди 12 години
Това е прекрасно, сега остава и заплати да дават навреме!