Fitch поряза няколко големи италиански банки

Достъпът до финансирането на ЕЦБ временно облекчава натиска върху тях
Обновена: 7 фев 2012 14:43 | 7 фев 2012 13:22, Бойчо Попов
2
Fitch поряза няколко големи италиански банки
Снимка: Reuters

Международната рейтингова агенция Fitch понижи рейтингите на ключови италиански банки, включително този на най-голямата кредитна институция в страната Intesa Sanpaolo и на най-старата банка в света Monte dei Paschi di Siena, се посочва в съобщение на агенцията, цитирано от РИА Новости.

Дългосрочният рейтинг на Intesa Sanpaolo е понижен с една степен – до А- от А, с негативна перспектива. Рейтингите на Banco Popolare и Monte dei Paschi di Siena са понижени също с една степен – до ВВВ от ВВВ+, също с негативни перспективи.

Дългосрочният рейтинг на UniCredit обаче бе потвърден на ниво А- с негативна перспектива и е изваден от списъка за преразглеждане с възможност за понижаване.

Агенцията предприе действията по отношение на италианските банки след понижаването на дългосрочния рейтинг на Италия до А- с негативна прогноза.

Същевременно от Fitch отбелязват, че натискът върху финансирането и ликвидността на италианските банки, който нарасна през четвъртото тримесечие на 2011 г., в последно време леко е отслабнал вследствие на отпуснатите от Европейската централна банка 3-годишни кредити с лихва от 1%.

Още новини за европейската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
идосан преди 12 години
Де да имат късмет тия, Фич ли са Мич ли са, да свалят кредитния рейтинг на Перник... Че им се бъде винкелирано от към гърба, та челно и в колената. Долни извращенци - и техния ред идва със страшна сила!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тия Фитч, Стандарт & Пуур вместо да "дават мнения", както те казват, кога ще бъдат съдени за престъпления в особено големи размери срещу народа и държавата?

Спонсорирани публикации