Гърция започна да изисква от кредиторите

Спасяването на страната е под въпрос заради редица условия
Обновена: 9 фев 2012 14:50 | 9 фев 2012 14:48,
98
Гърция започна да изисква от кредиторите
Снимка: Ройтерс

Докато представители на Европейската комисия (ЕК), Международния валутен фонд (МВФ) и Европейската централна банка (ЕЦБ) се опитват да финализират сделката за предоставянето на втори спасителен пакет за Гърция, правителството в Атина постави нови искания и застраши преговорите с провал, съобщава Financial Times.

Според източници, запознати с разговорите, гръцкият премиер Лукас Пападимос настоява за ревизия на заложените за 2014 г. бюджетни цели, за което е информирал представителите на европейските институции в 6 часа тази сутрин.

Искането, което предвижда до 2014 г. Атина да достигне първичен бюджетен излишък от 4,5%, принуждава представителите на международните институции да ревизират анализа си за устойчивостта на гръцкия дълг.

Така детайлите по сделката може да не бъдат уточнени навреме за срещата на европейските финансови министри тази вечер.

Анализът е ключов за определянето на размера на новия спасителен пакет за страната. Без него втора спасителна програма за Гърция не може да бъде договорена.

Разминаването с поставените бюджетни цели през изминалата и настоящата година означава, че Гърция не е успяла да спести 300 млн. евро от договорените икономии.

Международните институции поискаха тези средства бъдат спестени чрез понижаване на пенсиите. Това искане обаче среща силна опозиция в Атина.

Всичко за кризата с дълговете на Гърция може да проследите в специалната рубрика на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: Търговски регистър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
xora,za obiknovenia grak 600evro tova ozna4ava 250-300 za obiknovenna kvartira 50za tok ako se stiskaw 50 za telefon ,iti ostavat 200 za za xrana 1kg xliab=1.80,kafeto ot 2do3.50eNapravete si smetkata sami
72
2
 
5
 
! Отговори
стуеднт? преди 12 години
За човека с въпрос какво получихме от ЕС - Аз уча магистър в страна членка на ЕС за 400? на семестър. За справка колегите от русия плащат около 10 000? (десет хиляди евро) на семестър.Ето това получих аз.пс1. Ако чакаш да ти почукат на вратата с пликче с 3000? (примерно ) ще трябва да те разочаровам. пс2. Не чакай друг да те оправя или помогне. Помогни си сам , намери начин да се възползваш от членството ни в съюза на богатите ;)
71
1
 
9
 
! Отговори
стършел преди 12 години
Чудно ми е ,що лаете с/у гърците? Я вижте г-жа *** Нешева кво прави. Нейните чиновници колко взеха? Къде отива България? По стъпките на Гърция.На Балканите да си държавен чиновник е все едно да си миропомазан.Гърция е на това дередже заради такива, не заради обикновения работник. Да сте чули за напуснал или уволнен държ. чиновник??
70
4
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
Казах. Закривай!
69
5
 
6
 
! Отговори
Vic преди 12 години
Ха-ха - забавляват ме коментарите възхваляващи гърците. Само крадец и хора без морал могат да възхваляват паразитната им политическа класа и настройка на народа да иска да взема без да е дал, а и арогантно поведение, фалшиво историческо самочувствие - половината от митологията, философията, историята им са крадени и от Египет и от тракийските народи, които по-късно се нарекоха българи - жалко е че нямате самочувствие. Гърците едва от 19-и век имат държава. Лошо се пада отвисоко но е заслужено.
68
4
 
10
 
! Отговори
Данаил преди 12 години
Мисля че в ЕС още не са разбрали с кого си имат работа. Ние си ги знаем гърците- те не само ще си извоюват орпощаване на дълга но и ще лапнат още 300 млрд. и накрая ще накарат европейците да изпитват чуство на срам че не са дали повече.Вярно ,че са етиопски *** пиратстващи по моретата но какво значение има това ? Всеки се оправя както може в тоя свят ! При толкова плаващи балъци...из финансовите морета...
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците си имат политици, а ние само далавераджии, които мислят само за собствения си джоб.
66
4
 
6
 
! Отговори
до жаго преди 12 години
1.Ако обичаш не прави генерализации.Ти, ако си мислиш че си лош дву крак матерал аз не съм.2.Ако наистина бяхме ние лош материал -защо германците искат инженери ,великобритания лекари от нас.3.Това е глобален проблем .Навсякъде има лош материал-факт.При нас все още за наша радост има хора които учат.Мога да ти кажа че наскоро бях в Германия и там са станали страшни мързели и разчитат на Държавата.Нищо лично ,но заради такива *** като теб се гради самочувствието на тези държави.
65
3
 
9
 
! Отговори
до николай преди 12 години
а ти какво правиш за да се оправят нещата в България.Ти къде си роден,а? В България, нали бе,долен предател такъв.Ето заради такива хора като теб сме така сега.Всеки може да седи и да говори"о българите сме овце,о не знам си какво" .Къде са делата?Ти не си никакъв българин нямаш дори грам воля и надежда да се оправят нещат.Засрами се!Помисли добре ти какво правиш за подобряването на нещата и тогава говори.Чичовец!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дискусиите след дадена тема трябва да се забранят !!! То е пълно с провокатори и *** !!!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
LOSHA RABOTA
62
5
 
14
 
! Отговори
perperikon преди 12 години
Вече чакам и гъркини да почнат да ми "махат" по пътя между Пловдив и Пазарджик.Визуалната разлика с *** недоловима.Обичам космати грозни жени да коленичат пред мен.
61
5
 
8
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Az puk gurzite gi nqmam za nisto.Marzeliwi, prosti, neseriozni, mudni, kradliwi, nepochteni, nehigienichni i bez danachen moral.Na wremeto wzimah gruzki rabornizi wremenno, da mi rabotqt , no sprqh tui kato kachestwoto koeto dawat ne me zadowolqwache.Gurzi ne wzemam, ne stawat!
60
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лайнарски български народ, като влезеш на входа на панелната *** колиба мириши на ***!!!
59
12
 
13
 
! Отговори
чавдар преди 12 години
Половин България е на порцион в Гърция и само една незначителна част поганци- *** кьопеци с нечист произход изпълнени от злоба и завист, лаят и се опитват да захапят ръката на господаря, който ги храни."Присмял се хърбел на щърбел
58
16
 
12
 
! Отговори
адонис преди 12 години
Не се притеснявайте вулгари, за 100 години за напред *** ще правите на Гърците!!!! ***, чървули на европа!!!!
57
16
 
19
 
! Отговори
николай преди 12 години
Българинът е ***. Не си гледа насрания ***, а чака със злорадство да види краха на Гърция. Няма да го видиш, Андрешко, защото там са заложени огромни интереси и пари и големите има какво да губят. Гледай си в празната паница и в скъсаните *** и се опитай да пораснеш. Като гледам какви хора ни управляват започвам да разбирам защо по време на османското иго българите са се наричали гърци от срам и не ги упреквам,понеже сме едни жалки плюнки в момента!
56
14
 
17
 
! Отговори
велик народ преди 12 години
Ние българите до 10-ти век сме лаели като кучета и мяукали като котките, без писменост......диви, варвари, a най-лошотото е че и сега сме на това ниво.....простотия, ***, *** и чалга навсякъде!
55
5
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Е па как няма да живеят спокойно, като другите им плащат сметките, заплатите и пенсиите!Даже и българите при това положение щяха да са много "по-благи" :)))ХАХАХАХАХА
54
6
 
31
 
! Отговори
Ценител преди 12 години
Капитулирала държава да поставя условия! Това трябва да влезе в учебниците по история за пример как византийското поведение се налага над европейската мекушавост!

Спонсорирани публикации