Предложение на месеца

"Midnight City" от M83 и едно изключение от комерсиалната сцена
Обновена: 2 мар 2012 13:47 | 2 мар 2012 13:47,
2
Предложение на месеца
Flo Rida. Снимка: Reuters

автор: Атанас Пеканов

 

Февруари  отмина, но той като че ли беше изпълнен с повече новини, отколкото нови стойностни попълнения сред мейнстрийм стиловете. Въпреки това две парчета ни впечатлиха особено. Първото е доста ъндъграунд, както приляга на тази рубрика, и едва ли ще го чуете по някоя телевизия, докато второто звучи навсякъде и въпреки неговата популярност ще го поместим тук, защото успя да ни грабне с много силното си и въздействащо звучене.

M83 е френски дует, слабо известен извън Франция. Първоначално съставено от Антъни Гонзалес (Anthony Gonzalez) и Никола Фромаго (Nicolas Fromageau) през 2001, дуото издава няколко албума – "M83", "Dead Cities", "Red Seas & Lost Ghosts" и "Before The Dawn Heals Us", които получават внимание главно в родината им и съседните страни.

След няколко години концерти и няколко прилични хита, Никола напуска бандата и оставя Гонзалес сам. Въпреки че доста хора са замесени оттогава насам в M83, особено в турнетата им.
Последният за момента негов албум е от октомври миналата година – "Hurry Up, We`re Dreaming", и напълно отговаря на цялостния стил на бандата – много мечтателен, с постоянно повтарящи се вокали и звуци, които могат да омагьосат всеки слушател.

Точно толкова магичен е и водещият сингъл от албума – "Midnight City", който успя да донесе на групата доста по-голяма популярност от досегашната й със страхотното си, опияняващо звучене. Освен това парчето разполага и със страхотен клип, тип "X-Man", насочен към всички деца, разполагащи с необикновени сили, макар и не фантастични както във видеото. Като цяло парчето е наистина от висша класа и е много жалко, че не успя да се наложи сериозно на световно ниво.
Затова пък шведският DJ Eric Prydz скоро му направи много качествен ремикс и ще продължи да го разпространява.


Следва и нечувано комерсиалното парче за тази рубрика - "Wild Ones" на Flo Rida и Sia. Да, Flo Rida като изпълнител не се връзва в концепцията на тази рубрика, но "Wild Ones" успя въпреки своето комерсиално звучене да се намести в сърцата на много фенове през последните седмици.

А и няма какво да си кривим душата – рапирането на Flo Rida е по-незначителната част от парчето, докато прекрасните вокали на все още прохождащата към славата Sia са истинското бижу в този сингъл. Вече познатата ни от също така силното "Titanium" с Давид Гета австралийска изпълнителка тук отново засвидетелства своя магнетичен глас с това спиращо дъха още с първото слушане изпълнение. Надяваме се за в бъдеще да чуваме още много подобни творби от нея.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Purvata pesen e mnogo priqtna, taq vtorata kato za MTV moje i da stava
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора в България не са дорасли за да слушат такъв тип музика, песента е много добра, лично за мен.. Публикувайте някоя чалгичка и ше пръснат коментарите. Преди 2 седмици я пуснах на моите хора и гледаха като отровени.. много странно! За първата песен става въпрос.