Армин Ван Бюрен блести с "A State Of Trance 2012"

Тазгодишното издание събира за пореден път много от хитовете на транс сцената
4 апр 2012 16:02,
10
Армин Ван Бюрен блести с "A State Of Trance 2012"
Армин ще гостува у нас в рамките на фестивала Spirit of Burgas. Снимка: Reuters

автор: Атанас Пеканов

 

Армин Ван Бюрен (Armin van Buuren) не успя тази година да оглави класацията на списание DJ Mag за диджеи, но така или иначе вече е рекордьор там по първи места след четирите си поредни години на върха.

В последните две години от излизането на последния му до момента албум "Mirage" той се съсредоточи върху своите спиращи дъха участия, продуцираше и нови парчета, но като цяло твореше в едно доста низходящо време за транс сцената.

Интересът към транса претърпя огромен спад през последните две години след върховите нива, които достигна преди това, а голяма част от имената се групираха около лейбъла на холандеца – Armada.
За съжаление това отчасти уби възможностите за иновации, защото повечето, особено млади надежди, спазват традициите в звученето на Armada, което го направи вече малко еднотипно.

Това се отрази и на музиката, която пуска Армин и при него нивото също отчасти спадна през 2011. Все пак няма как да излъжем – именно той e големият център на транс стила в днешно време.

Затова и не можем да пропуснем тазгодишното издание на култовата му компилация "A State Of Trance", която отново събира най-добрите нови предложения в началото на годината.




Парчетата тук, както винаги, са доста класни. Началото дава невероятната "The Fusion" на Omnia и IRA, която е толкова блестяща, че намери място и в другата значима транс компилация, вече излязла през тази година -  "LA`12" на Маркус Шулц.

Sunlounger, по-известен като Roger Shah, титанът на балеарското транс звучене, ни носи поредния си уникален трак със Zara Taylor – след величествените "Lost" и "Found", сега на ред да стане едно от големите транс парчета е "Try To Be Love".

Александър Попов също е на ниво с двата си трака – "Attractive Force" и "When The Sun", а между тях не бива да изпускаме и най-мелодичното и отпускащо изпълнение от компилацията – "Keep This Memory" на Audien, което много напомня на някои от първите парчета на Mat Zo.

Най-големият трак в този проект пък идва от Mark Otten. Неговото "Hyperfocus" e миксирано от Wezz Devall, а резултатът е едно мечтателно и зашеметяващо парче, което може спокойно да бъде сред най-въртените това лято.

След него идва новото от Армин с вокалите на Ana Criado – "Suddenly Summer", което не е слабо, но не успя да ни изненада с нищо. Доста по-успешна е другата продукция на Бюрен под псевдонима му Gaia – "Jai Envie De Toi".

В компилацията присъстват и доста стойностни тракове от имена като Andy Moor, Alex Morph, Mike Foyle, Ashley Wallbridge и други.

John O`Callaghan продължава огромния си възход и освен с авторското "Las Lilas", тук намираме и неговия ремикс на транс хита на последните месеци от любимия ни Гарет Емъри – "Concrete Angel".

Orjan Nilsen също е тук с "Amsterdam", както и Aly & File и Jwaydan с "Coming Home", продължение на миналогодишния им общ мегахит "We Control The Sunlight".

И като за край най-въртяната от Армин в последните месеци "Invasion" от новите звезди W&W – химна на провелите се наскоро юбилейни партита A State Of Trance 550.

Не можем горещо да не препоръчаме тази компилация на всички транс почитатели, които така или иначе за съжаление нямат много други предложения, на които да се насладят в последно време.
 




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Тиесто прави и ремиксира транс вие трябва да сте трамвай 22...може да се радвате на техното на тиесто ако може и това да го охарактеризира по някакъв начин
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
retard-ите просто няма как да направят разликата м/у транс и ***, който продуцират хорицата днес. Транс все още има и винаги ще има, просто трябва да знаеш какво търсиш и къде. И за дървените философи по надолу - кога тиесто е правил транс, младежи? И ако наистина смятате така, както сте писаи - влизайте по уикипедиа ли, по гугъл ли - нз. но се образовайте малко преди да пишете каквото и да било.
7
1
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Като толкова се кефите на "транс", трябва да сте чували за Гоа Индия? И произтичащия после като движение в електронната музика гоа транс и сайкаделик транс които вече замират като стилове. Но това наистина си беше транс в буквалния смисъл на думата за разлика то Тиесто и компания.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без коментар........ N1......
5
12
 
2
 
! Отговори
тиесто преди 12 години
"именно той e големият център на транс стила в днешно време" Защо пишете глупости бе ***? Знаете един DJ и вече - центъра. Казвам само 1 име с което да започнете транс-обучението си и следващия път по-адекватна статия - ТИЕСТО
4
2
 
7
 
! Отговори
някой си преди 12 години
Много е добър, знае какво прави и е в тази сфера доста отдавна, помогнал е на много млади таланти, някои е и попрецакал леко, но като цяло транс обществото и транса като цяло му дължат много. Само че трябва да му се чуят старите неща, защото наистина колкото по-насам във времето идваме, толкова повече трансът му става еднотипен и бозав, силно повлиян от mainstream-а в ЕДМ, особено през последните няколко години... Като цяло музиката му е мелодична, ритмична, повдигаща духа и настроението :)
3
13
 
1
 
! Отговори
ime преди 12 години
Кви са тия гнусотий за наркомани бе?
2
12
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Армин ван кой? .!. за балъците които си мислят, че тази боза е транс!
1
6
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Най-добрия DJ, за мен този човек знае какво е това хармония за разлика от много други негови колеги - джадаи