Все по-често влизаме в глобалната мрежа мобилно

Използването на мобилни услуги расте с поразителна скорост
Обновена: 9 май 2012 14:58 | 9 май 2012 09:41, Бойчо Попов
4
 Все по-често влизаме в глобалната мрежа мобилно
Снимка: Reuters

Използването на мобилни услуги расте с поразителнa скорост - благодарение на потребителите, които усвояват все повече начини, чрез които да използват технологиите в наши дни.

Мобилните услуги бързо се превърнаха в основен помощник за дейности като пазаруване и търсене на информация. Нещо повече, покупките на дребно чрез използването на мобилни устройства са осем пъти повече в сравнение с онлайн търговията на дребно. Те вече са от съществено значение по отношение на бизнес стратегията относно лоялност на клиентите и бъдещото им увеличаване.

Изследване на CultureLabel, компания за онлайн търговия с достъпни като цена предмети на изкуството, проучва очевидната мощ на мобилните телефони и защо това е канал, който компаниите, особено за електронна търговия, трябва да превърнат в неразделна част от своя бизнес план.

Резултатите от изследването показват, че в световен мащаб 87% от населението по света използват мобилни услуги. Това прави 5,9 милиарда души. През 2011 година пък продажбите на смартфони са се покачили с 63,1% спрямо 2010 година и са достигнали 488,5 милиона бройки.

Данните показват и огромно проникване на мобилните услуги - над 100% в Европа и Америка и малко под 100% в Азия и арабските държави. 30% от всички потребители са от Китай и Индия.

През последните 3 години са разработени около 300 хил. приложения за мобилни телефони, като същите са били сваляни над 10,9 милиарда пъти. 

Продължението на материала четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
на преводача някой му е 'проникнал над 100%': )))
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mene kato mi se dosere si vzimam telefona s mene da 4eta novinite
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално, все повече ората минават в нелегалност, както телефонните измамници.

Спонсорирани публикации