Нова доза Keane

Британската банда подържа познатото ниво с четвъртия си студиен албум
Обновена: 21 май 2012 11:36 | 21 май 2012 11:35,
6
Нова доза Keane
Том Чаплин на сцената с Брайън Мей. Снимка: Getty Images

Британската рок банда Keane успя да се изстреля към славата преди няколко години с доста нашумялото си парче "Everybody`s Changing", което завладя радиостанции, музикални телевизии и феновете през 2004.

Песента успя да съчетае в своите три минути и половина толкова простото, но в същото време и пленяващо сърце на групата, която се отличава с доста по-силната роля на пианото в техните творби, изместващо в повечето от тях китарата на заден план и довело до честото им споменаване като „рок бандата, която не ползва китари”.

Този хит от албума им "Hopes And Fears", продал се в милиони копия и дебютирал под номер 1 във Великобритания, само доказа колко заслужено е било тяхното първо място в годишната класация на BBC Sound Of..., която определя най-обещаващите нови имена. Те успяха в края на 2003 да триумфират пред други големи таланти и бъдещи звезди като Franz Ferdinand, Razorlight и Joss Stone. Следващите проекти на бандата продължиха в същата насока и по отношение на музиката, и по отношение на успехите.


Затова и никой не бива да се изненадва, че и тази година, с четвъртия си студиен албум, Keane отново са на върха на чартовете във Великобритания, където феновете ги обожават.

Това е петият пореден проект на групата от Източен Съсекс, който застава под номер 1 в официалната британска класация за албуми, включвайки и EP-то им "Night Train" – постижение надминато само от ABBA, The Beatles, Led Zeppelin и Eminem.



"Strangeland" обаче няма да предостави изненада за никой. Албумът загърбва малко по-разнообразното и дори неочаквано звучене на предишния им студиен запис "Perfect Symmetry" и се връща към корените на бандата с водещата роля на Tom Rice Oxley зад пианото и приятния глас на Tom Chaplin.

Редуват се бавни, успокояващи балади с по-бързи, но също така носталгични и изпълнени с топлина парчета като водещия сингъл "Silenced By The Night", който няма как повече да ни напомня на досегашните им големи хитове "Everybody`s Changing" и "Is It Any Wonder".

Но в същото време успява да впечатли именно в тази своя явна насока. Албумите на бандата се продават като топъл хляб, а парчетата им стават любими на феновете и затова съвсем логично те са решили да останат напълно верни и праволинейни на своя стил, което в никакъв случай не е лош ход. Макар веднага да беше оплют от критиката.

Вторият им сингъл от "Strange Land" – "Disconnected", вече също се сдоби с видеоклип и покачва темпото на "Silenced By The Night", което се лута в останалите парчета между вихреното и енергично пеене на Tom Chaplin в някои от песните.

Внезапно обаче пренасящо се в тъжен и все пак оптимистичен спомен за тийнеджърските мечти, което е и основен мотив в албума, намиращ своя емоционален център в прекрасното "Sovereign Light Café".
Носталгията по младежките години е основната тема и идея на продукцията и според самите членове на бандата, които казват, че повечето песни от "Strangeland" се опитват да ни напомнят за мечтите, несигурността и незнанието на младостта, когато нещата не винаги се случват както са планирани.

И успяват именно с тези парчета да докоснат душата, макар че техните верни фенове могат както да се зарадват на тяхната праволинейност, така и да останат разочаровани. За всеки все още незапознат с младежите от Източен Съсекс обаче това е една добра възможност за сравнително задоволителна музикална наслада.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Keane
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ivwftvpgqc преди 11 години
qwTw8d , [url=qnjjkufztrys/]qnjjkufztrys[/url], [link=jdkvsvdyzacy/]jdkvsvdyzacy[/link], bkamwuugqsby/
2
0
 
0
 
! Отговори
svjhjtwnz преди 11 години
pNnrBd , [url=cirqefzgyfuh/]cirqefzgyfuh[/url], [link=lwvtvoafshxy/]lwvtvoafshxy[/link], txuvadnkevfn/
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невероятни са! Обожавам ги! От новия албум Sovereign Light Caf&#233; и Disconnected са любимите ми so far... <3