Eric Prydz избухна с дебютен албум

След 8 години труд албумът вече е факт
Обновена: 26 май 2012 20:36 | 26 май 2012 18:20,
12
Eric Prydz избухна с дебютен албум
Eric Prydz. Снимка: Facebook

8 години работа, 5 години очакване от страна на феновете и най-после едно от светилата на електронната сцена в последното десетилетие издава своя дебютен албум, който едва ли можеше да бъде по-грандиозен.

Eric Prydz изкара на 21-ви май своя първи албум, който носи неговия псевдоним – Pryda, и затваря една огромна страница в живота на артиста, тъй като събира повечето му значими парчета от 2005 насам.

Албумът "Pryda" е един чудовищен мегапроект, може би един от най-големите на денс сцената за последните десетина години. Няма как да бъде иначе, когато култово име като шведския гуру на синт мелодиите и мелодичните хитове издава своя дебютен албум и то в цели три диска, с общо 37 трака и два едночасови микса.

Първият диск е изпълнен с нови и неиздавани досега сингли, за които едва ли можеше да има по-добро начало от емблематичното "Shadows", появило се преди 6 години и оттогава неизменна част от сетовете на шведа, както и любим трак на много от феновете му.

Останалите парчета в тази първа част за наша радост са чисто нови. "Agag", "Sunburst", "Javlar" и още подобни следват любимата мека мелодичност, плавност и спокойствие на много от Pryda траковете, които със сигурност ще допаднат на всички фенове на шведа, защото представляват истинска електронна наслада.

Не липсват и по-хитово звучащи парчета – бруталните "SW4" и "You", които излязоха малко преди албума за да го промотират.
Без да се промотират много обаче две други перфектни изпълнения хващат ухото при първото слушане, а за всеки почитател на Prydz те вече са добре познати след последната година. Става дума за страхотната преработка на "Allein Allein" на Polarkreis 18, както и за връщането към живот чрез един перфектен инструментал на авторското "Mighty Love" от далечната 2003.

Разбира се този албум не би могъл да съществува без легендарното "Pjanoo" – безспорния хит на 2008, обиколил света, разнесъл славата на Prydz и отворил му пътя да стане суперзвезда. Колкото и да описваме и да анализираме това парче, съвършенството на неговата проста пиано мелодия ще си остане неразгадано.



За хардкор  феновете на EDM сцената другите два диска ще се превърнат в своеобразно пътуване назад в годините с ключовите парчета на шведа от 2005 насам.

Вторият диск обхваща периода до 2009 с множество музикални бижута, въртени през годините от светила като Pete Tong, Laidback Luke, близките му приятели от Swedish House Mafia и много други.

Бруталните "Miami To Atlanta" и "Europe" най-вероятно са създадени по време на някое от поредните безкрайни пътешествия с кола – ежедневие за Ерик, който избягва пътуването със самолет, защото има пословичен страх от летене.

Енергичното "Reeperbahn" веднага ни пренася на едноименната улица на червените фенери в Хамбург, откъдето самите The Beatles са започнали своя път.

Пътуването продължава в третия диск от проекта, който съдържа почти всички тракове, появили се от 2009 насам в компилациите "Pryda". Така най-после биват официално издадени прекрасни творби като "Waves", "Emos" и спиращото дъха "Melo". Разбира се тук намират място и големите хитове от 2012 – впечатляващите "2Night" и "Mirage".



За всеки  почитател на шведския диджей и продуцент  каквото и да кажем ще е малко, защото повечето от споменатите му парчета вече са дали своя огромен принос за историята на електронната сцена в последните години. А за всички, които все още не са запознати  с Prydz, това е една чудесна възможност да се докоснат до магията на електронното звучене именно с един от главните магьосници.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: нов албумEric Prydz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Deep Futuristic Tech преди 11 години
Чак кадърен не е, по-скоро average продуцент и dj. Истинската електронна музика е underground такавата, хора като Nick Warren, Dousk, Guy J, Pole Folder, Hernan Cattaneo, Digweed и Sasha донякъде дърпат електронната сцена напред с иновативен и мелодичен звук, а не с шитни от рода на Call On Me и Pjanoo...
10
0
 
0
 
! Отговори
Борислав преди 11 години
Прайда :)
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един рядко кадърен продуцент на електронна музика.
8
0
 
1
 
! Отговори
до #6 преди 11 години
Това, че на автора на статията му е казано да подсили малко големината и значимостта на проектите(траковете), съвсем не означава, че те наистина не са големи! А това: ''Нек`ф ретро "Споко" стил. '' е пълна глупост( е, вярно - не са кривините на Скрилекс, въпреки че и той има добри парчета )... с една дума пич, като послушаш малко повече такава музика, тогава драскай напред назад! Айде със здраве :)
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва HD версия на клипа на Call On Me!
6
2
 
1
 
! Отговори
jj преди 11 години
Мда, за разлика от обикновено в тази рубрикар някои от парчетат стават за свободна консумация... Ама тия ултра-гига-зверски-мега чудовищни проекти са такава лигня в изказа... Нек`ф ретро "Споко" стил.
5
0
 
8
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Ерик Пръц е най-добрия :-) :-) :-)
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Call On Me ne e v albuma i e dosta komers hitche...
3
2
 
1
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 11 години
И нито дума за големия хит - call on me.Или просто автора на статията въобще не го е чувал.Пиано не е първия му хит.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Издава албум, а траковете вече се ширят свободно в тубата. Евала интернет, евала.
1
7
 
7
 
! Отговори
фен преди 11 години
Ерик Пръц е издал албум на име "Пръда". Найс, а?:))

Спонсорирани публикации