W.A.S.P. и Behemoth разтърсиха летището

Loud Festival - ден първи
3 юни 2012 15:26,
40

Фестивалът започна с норвежците от Tristania. Снимка: Dnes.bg

 

Летище София, Терминал 2. Това беше епицентърът на трусовете от първата вечер на Loud Festival, който събра над 7 000 фенове на "тежката" музика .

Началото на фестивала положиха Tristania.

Още с първите акорди, бандата начело с прекрасната Мариангела Демургас, обяви, че няма да говорят глупости, ами ще направят един доста здрав, тежък и стегнат сет. Това си беше и самата истина, макар и все още хората да не бяха концентрирали погледите си към сцената.

Това, че беше все още светло не попречи на норвежците да ни разходят из тъмните си мелодии.
Бандата сподели, че за първи път са тук и наистина са много щастливи, не пропуснаха да кажат, и че ще бъдат сред публиката във втория ден на фестивала.

След 40-минутен сет Tristania отстъпиха сцената на колегите си Lacuna Coil. Те направиха доста по-мелодичен сет, като отново женските вокали на Кристина Скабия, която също като Демургас е италианка, се разнесоха из парка на летището.

Нейният глас, поднесен с този на колегата й Андреа Феро, определено бяха едно от нещата, заради които феновете забравиха за калта, в която бяха нагазили и се наслаждаваха на майсторското изпълнение на всяко едно парче.

Истинското начало, обаче, може би поставиха Behemoth. С качването си на сцената, с балсамирани лица и полска сериозност, прекалено ясно ни предадоха посланието си. А именно, че мъртвешкият полъх ще ни отнесе главите. Блек дет метъл бандата може да се похвали със солидна биография и наистина виртуозни и безкомпромисни изпълнения на живо.

След тях на сцената се качиха отново по-лека в звученето си банда. Американската прогресив-метъл група Symphony X продължи доколкото можа с темпото, което полските им колеги зададоха. В средата на сета си, вокалът благодари на феновете и им пожела "Лека нощ". Това беше някакъв своеобразен бис, който може би Ръсъл Алън се опита да направи, но все пак не се получи много обещаващо.

Нито от страна на бандата, нито пък връщането им, което би трябвало да е под умопомрачителни викове от страна на публиката. Това по-никакъв начин не се отрази на доброто им изпълнение и на настроението, което оставиха след себе си.

Като обявяване на истинско бедствено положение стартира и хедлайнерът на вечерта. Хеликоптери и сирени се разнесоха из въздуха, а на сцената излязоха добре познатите ни W.A.S.P.

Шестото им гостуване у нас доказа, че бандата е една от любимите на българските фенове на тежката музика.Те направиха доста здрав сет, като изпяха едни от най-големите си парчета, докато феновете се наслаждава и на кадри от клиповете на бандата, прожектирани на две видеостени, които бяха изнесени на сцената специално за тях.

Американската метъл група завърши първия ден на Loud Festival като изля пълната си мощ върху феновете, които пазеха последните си сили именно за тях.

Първият ден на Loud Festival премина с доста добра организация, а днес на сцената на феста ще се качат Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator и хедлайнерите Slayer.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 11 години
Abe momcheta,a imashe li BG macki da si vdigat bluzkite i da si veyat cicite za radost na muzikantite puk i na tulpata okolo tiah?:)V USA kato otidesh na rock concert - mackite mnogo chesto go praviat:)A az predlagam tova i v BG-to da stava, ei taka za poveche show:)hahaha
33
0
 
4
 
! Отговори
God преди 11 години
Grrr, ти слушал ли си и една песен AC/DC? Как разбра, че възхваляват "човешката деградация"? Да не би да бъркаш текстовете с някои от тези, които си слушал в Син Сити и всякакви подобни дупки? Не знам защо чалгарите винаги смята, че има само два стила музика - чалга и метъл? Явно за тях друго не съществува и показва силно ограниченият им кръгозор. Всеки да си слуша каквото иска, но когато някой по-далече от Калотина чуе за някой от чалгарите ни, тогава да се обаждат.
32
1
 
6
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До 27Май ти се иска друже всички да "минават на чалга", но уви има хора, които независимо от това, дали сме в 80-те или 2012 предпочитат стойностна музика (означава композиция на текст,мелодия и изпълнение, поднесено в съответен стил и атмосфера). И така-всеки е свободен да си слуша каквото си иска и "каквото му идва отвътре", но за информация ще ти кажа,че не познавам някой,който слуша примерно "Лакуна Койл" да "минава на чалга" пък бил то и мъртво пиян :)
31
2
 
17
 
! Отговори
Doro преди 11 години
До всички, чийто мозъци не дешифрират тази музика:Моля, слушайте си вашите бози и не завиждайте, че това е музиката, с най-много фенове навсякъде по света!!! HARD AND HEAVY , BROTHERS AND SISTERS!!! Хайде със здраве:))
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SOULFLY..........
29
0
 
13
 
! Отговори
nn преди 11 години
Странен форум с особени коментари. Не знам как попаднах тук, но по повод фестивала - страхотен! Прощавам напълно типично калпавата българска организация на тези мероприятия, заради групите групите, които ни доведоха. Вчера се убихме!!!
28
0
 
17
 
! Отговори
evil преди 11 години
Не ме интересува броя на акордите, нито мнението на *** разбирачеви. Изкефих се и съм щастлив. А на плюещите жлъчака им пожелавам да намерят смисъла на живота си, аз моя съм си го открил и ми е добре.
27
0
 
17
 
! Отговори
redordead преди 11 години
вчера беше - УНИ КАЛНО:)Мешуга, Соулфлай, Анаялейтър, СЛЕЙЪРРРРРРРРРРРРРРР...нямам глас:)а ти госоподин ХИТ беше първия който се кнфронтира, да ни обясняваш, че имало една група, ходи си я гледай и не се меси, където не разбираш...
26
31
 
3
 
! Отговори
Жмук преди 11 години
Супер за всички лузъри мятъли, дето си мислят, че са още в 80-те години.Като цяло метълите не се развиват като хора.И метъла си е комерсиал, като цяло, обратната страна на монетата е чалгата.
25
30
 
7
 
! Отговори
Fenriz преди 11 години
"С тевзи три акорда тази музика се слуша от вече три поколения." - да се разбира: от три поколения охлюви
24
40
 
6
 
! Отговори
Grrr преди 11 години
За масата, която възхвалява човешката деградация и по-конкретно групи като AC/DC искам още да кажа, че несъмнено като подпийнат и на чалгийка си ги избива, гюбеци играят, известно е че и рокерите/хеви метълите като се напият минават на чалга :D Щото това им идва от вътре, не са виновни... такива са.
23
1
 
7
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Е, той и Веско Маринов май не пие вино, но навява определени асоциации с определени групи наблягащи на евтиния алкохол...така че това, г-н Хит, не е аргумент!А иначе през 18 век е имало водевили, които са харесвани от много повече хора от музиката на Хендел, но сега от тези водевили, нищо не е останало...така, че няма нужда да ни пробутваш и довода с продадените плочи!
22
22
 
13
 
! Отговори
Grr преди 11 години
AC/DC са популярни, Азис е популярен, Lady Gaga е популярна. Стойностното обикновено не е популярно. Качествените хора обикновено не слушат толкова лесносмилаема музика. Това е като да се храниш с диарични изхождания. Каквито са AC/DC.
21
8
 
27
 
! Отговори
hit преди 11 години
абе последните двама ***.....не чувствате ли ,че сте много малки да коментирате такава група бе ***.Я марш пред огледалото да лъскате бастуна.*** недоносени.Освен да ходите до *** по голяма нужда нещо друго направили ли сте в живота си.Платинен албум ли издадохте или какво.Паляци издухани такива.С тевзи три акорда тази музика се слуша от вече три поколения.И стига с тази биричка.......никой от групата AC/DC не пие бира.Но и това няма как да знаете гайтани непоръбени..........
20
28
 
6
 
! Отговори
Grrr преди 11 години
"Ди Си-то са знаме на конформисткия рок - биричка, мацки, високи скорости...чалгийка:)." - точно, като за потни *** метъли :D и аз не им се кефя на AC/DC, музика за духовно пропаднали и интелектуално деградирали. ЧАЛГА С КИТАРИ.
19
2
 
5
 
! Отговори
Grrr преди 11 години
Behemoth се открояват сред участниците тук, има големи имена и от по-леките жанрове. Със сигурност събитието се е запомнило не само с лошата организация и звук.
18
23
 
3
 
! Отговори
sdfsg преди 11 години
Доказателство че "рокаджиите" са алкохолизирани деградета без мозък. Щом се кефят на група, дето всичките им албуми са едно и също, при това тъпо.
17
9
 
25
 
! Отговори
support773 преди 11 години
Малко са групите, които са обичани от всички поколения рокаджии. AC/DC е една от тях! Te въздействат и зареждат с енергия. Музика им се усеща, разлива се по вените... Три акорда и текстове без претенции, обаче така ти се набиват подсъзнателно, че години наред си ги тананикаш и припяваш!
16
5
 
16
 
! Отговори
Фенка преди 11 години
Страхотно си изкарах вчера. послушах хубава музика, имаше много настроение и хъс у хората. Всички групи се постараха и се раздадоха. Определено съм доволна. Организацията също беше на ниво, но кетъринга беше малко слаб. Како цяло: останах с топло чувство от посещението на снощното мероприятие.
15
4
 
7
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Ди Си-то са знаме на конформисткия рок - биричка, мацки, високи скорости...чалгийка:)...много е удобен такъв тип музика за властта. Същите са Ролинг Стоунс....Истинска социална енергия концентрират пънк-групите.... The Casualties, The Unseen, Talco...Кога ще ги видим тук?