Кулинарен пир в Оман

Six Senses Zinghy Bay е с нов главен готвач с големи амбиции
Обновена: 9 юни 2012 10:33 | 9 юни 2012 10:28,
1
Кулинарен пир в Оман
Снимка: adelto.co.uk

Six Senses Zighy Bay е стилен омански курорт от 82 каменни вили, разположен на впечатляващ залив на полуостров Мусандам. Полуостровът се намира в най-северната част на Оман и оттам започва проливът Хормуз на входа на Персийския залив.

Трансферът от Дубай до това изключително екзотично място отнема 90 минути. Красивата, уединена дестинация предлага различни глезотии за сетивата като уникални панорамни гледки, кристално чисти плажове и води, разходки с моторница из Оманския залив, летене с парапланер и какво ли още не. Най-голямо внимание обаче заслужава гурме-ресторантът на комплекса.

Отскоро главен готвач на луксозното заведение е Джеймс Найт-Пачеко, който е творил своите кулинарни изкушения в известни британски ресторанти и хотели от най-висока класа.

За работата си в Six Senses Zighy Bay Джеймс казва: "Очаквах с нетърпение да стана част от екипа на Zighy Bay. Моята храна е новаторска, прогресивна и интелигентна. Аз съчетавам желанията на клиента с моите кулинарни познания. Надявам се заедно с моя кулинарен екип да създадем нова концепция за менюто в ресторанта на Sense, която да бъде на базата на международната кухня, био плодове и зеленчуци, морските дарове, но и да интегрира богатата палитра от арабски подправки."

Можете да разгледате тази прекрасна гурме-дестинация в галерията в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ресторантОмангурме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Hitler преди 11 години
Бе пари нямам за угурт и хляб, те ми разправят за почивка в Оман!!!!!!!!!!Срам, българите трябва да се вземат в ръце.