Двуместен електромобил бе показан в Калифорния

Машината изминава 360 км само с едно зареждане
11 юни 2012 20:20,
26
Двуместен електромобил бе показан в Калифорния
Снимка: Lit Motors

Един от новаците в автомобилната индустрия - американската компания Lit Motors, показа двуколка, задвижвана с електричество. Продуктът на инженерите от Калифорния използва същия принцип на запазване на равновесието като машинките Segway.

Транспортното средство се казва С1 и се придвижва на две колела, като не се обръща дори при страничен удар. Това е постигнато чрез жироскоп, който според производителя се връти с 12 000 оборота в минута.

Устройството автоматично компенсира ъгъла, по който се накланя машината. Подобна система се използва при смартфони и таблети, за да може да се коригира дисплея в зависимост от наклона на устройството.

От Lit Motors твърдят, че продуктът им може да достигне максимална скорост от 190 км/ч. С едно зареждане на батерията двуколката изминава 350 км, като може да вози двама пасажери, разположени един зад друг.

Основателят на американската компания, създала тази необикновена машина - Дон Саймън, иска да я пусне в производство през 2014 г. Той вече е изчислил и цената на возилото - $16 000.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
13
 
3
 
! Отговори
Тиква роди мишка преди 11 години
е нали искахте ГЕРБ,какво от това че ще фалирате-Дянков не го интересуват такива прозаични неща, нямало да имате пари за кредити-ще пестите и ще викате УРА!И да си гласувате пак за палача ГЕРБ
1
1
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
За мен е...загадка,как машината стои изправена,без да се...катурне.Имало жироскоп вътре,ама той ще да е...малък;как крепи тази машина от няколко стотин килограма.

Спонсорирани публикации